6 tips om van je badkamer een wellness te maken

6 tips om van je badkamer een wellness te maken

6 tips om van je badkamer een wellness te maken

Wat laat je hart zingen als je tijd in je badkamer doorbrengt? Wat irriteert je? Weet dat kleine veranderingen in je badkamer je algehele welzijn ten goede kunnen komen.

De badkamer is meer dan ooit een plek geworden om te onthaasten. Het kiezen van zachte neutrale kleuren helpt je geest te kalmeren en een gevoel van welzijn te creëren in een vredige, verzorgende omgeving. Maar niet alleen de kleur van je muren is een geweldig uitgangspunt.

In dit artikel delen we zes handige tips om van je badkamer een echt toevluchtsoord te maken.

1. Voeg comfort toe

Zodra de kleuren voor je badkamer zijn gekozen, stem je je af op je zintuigen, zodat je in contact kunt komen met de omgeving. Voeg daarom zachte vloerkleden toe voor dat extra gevoel van comfort, plant wat meer bomen bij het raam van je badkamer die de vogels en hun gezang zullen aantrekken. Gooi alle oude ongemakkelijke handdoeken weg en vervang ze door handdoeken die mooi aanvoelen op je huid. De handdoeken bij HEMA zijn verkrijgbaar in een hele raaks kleurtinten die perfect combineren met de kleur van je muren.

2. Zorg voor meer natuurlijk licht en minder geluid

Hoe zit het met het natuurlijke lichtniveau van je badkamer? Het is misschien tijd om van die zware gordijnen af ​​te komen die het raam van je badkamer belemmeren, en ze te vervangen door iets dat visueel lichter is. Haal ook de buitenlucht naar binnen met luchtzuiverende planten. En hoe lawaaierig is jouw badkamer? Constant achtergrondgeluid kan je stressniveau verhogen, dus overweeg om hoge heggen te plaatsen in je tuin om ongewenst geluid te minderen. Terwijl je een warm bad neemt met kalmerend badzout van Holland & Barrett, zal een stille badkamer je ook beter in staat stellen om je geest leeg te maken en je klaar te maken voor een goede nachtrust.

Zorg er dus voor dat je je eigen toevluchtsoord hebt waar je echt kunt ontsnappen en ontspannen. Heb je grote ramen in je badkamer? Creëer dan een favoriete hoek met een comfortabele stoel in de buurt van je meest geliefde uitzicht. Deze kleine dingen lijken in eerste instantie misschien niet het overwegen waard, maar ze spelen allemaal hun rol bij het creëren van een badkamer dat geluk, meer aanwezigheid en mentaal welzijn aanmoedigt.

3. Ga voor zero waste

Het hennepassortiment van The Body Shop betrekt hennepzaadolie bij een samenwerking van 300 boeren in Frankrijk, waar de boeren een manier hebben bedacht om de hennepplant in zijn geheel te gebruiken. De olie uit het zaad wordt gebruikt in schoonheidsproducten, de perskoek wordt gebruikt als eiwitrijk diervoeder, de plantaardige vezels worden gebruikt om stof en touw te maken en zelfs de houtachtige kern wordt gebruikt om een ​​sterke vezel te produceren voor deurpanelen, natuurlijke isolatie en ander duurzaam bouwmateriaal. Dit brengt zero waste naar een geheel nieuw niveau.

4. Breng de juiste lichaamsverzorging in je badkamer

Het is geen geheim dat Douglas geweldige haarverzorgingsproducten maakt waar je dol op bent, maar het Body Wellness-assortiment zal je badkamerroutine naar een hoger niveau tillen. Omdat ze het beste van de natuur hebben samengebracht om je huid te voeden, aan te vullen, te herstellen en te verfraaien. Je badkamer is een plek voor rust en ontspanning en met de juiste producten voor lichaamsverzorging ervaar je een zalige verjonging.

5. Ontspan en kom tot rust

Leer om tijdens je momenten in de badkamer de stekker eruit trekken. Neem dus geen telefoon of tablet mee. Dit lijkt misschien onmogelijk, omdat meer en meer mensen nu ook van thuis uit werken. Maar vroeg of laat komt aan het eind van de dag het moment dat iedereen de stekker eruit moet trekken. En om een ​​betere en meer rustgevende slaap te hebben, en dus een frissere en uitgeruste blik, heb je een vast ontspanningsroutine nodig. Bij Boozyshop vind je alle producten die je nodig hebt om tijd aan jezelf te besteden.

6. Ga voor milieubewust

Als je je zorgen maakt over het milieu en bereid bent je in te zetten om van de aarde een veiligere, minder vervuilde plek te maken, dan klinkt het alsof je klaar bent om te kiezen voor groene producten. Er is veel te leren voordat je groen gaat, zoals over wat de beste soorten voedsel zijn om te eten en waar je biologisch voedsel kunt kopen. Maar één ding dat je moet leren, is welke groene badkamerproducten het beste zijn en waarom. Een selectie van de beste producten vind je bij Drogisterij.net. En het goede nieuws is dat je er de deur niet voor uit hoeft te komen en dus je auto kunt laten staan, wat ook bijdraagt aan het milieu!