Budgettip: maak je van de zolderverdieping een volwaardige ruimte

Budgettip: maak je van de zolderverdieping een volwaardige ruimte

Zo maak je van de zolderverdieping een volwaardige ruimte

Het is zover: u begint te ervaren dat u ruimte tekort komt in huis. Gezinsuitbreiding kan daarvoor de reden zijn, of opgroeiende kinderen die ook een eigen plek willen. Wellicht krijgt u simpelweg steeds meer spullen, of vraagt die nieuwe hobby extra ruimte. Hoe dan ook: de zolder is de plek waar ruimte te winnen valt. Hoe pakt u dat aan? Wat is de beste manier voor uw zolder renoveren? We geven u een aantal tips. Lees met ons mee, en ga daarna snel aan de slag.

Goedkope herverdeling

Maak eerst eens een grove schets van de indeling en het gebruik van uw huis, van elke etage uiteraard. U schrijft erbij door wie de diverse ruimtes worden gebruikt, en welke andere functies ze eventueel hebben. Misschien is bijvoorbeeld uw woonkamer ook de plek waar orgel wordt gespeeld, of waar een werkplek is gecreëerd. Of is uw slaapkamer ook de plaats waar een ander instrument of een bureautje staat. Schrijf het er allemaal bij en het ontstane overzicht is de basis voor een nieuwe indeling van uw woning.

Activiteiten verplaatsen = gratis

Dan is het tijd om te kijken hoe u alle beschikbare ruimte opnieuw kunt benutten. Natuurlijk kunt u altijd uw huis groter maken door een verbouwing, maar kijk zeker eerst eens naar mogelijke interne oplossingen zonder zo’n grote aanpak. Zo is juist die zolder in veel huizen een ruimte die nog lang niet optimaal wordt benut. Soms hebben mensen er een slaapkamer gemaakt, of is er een slaapplek gecreëerd tussen alle opslag, soms is het na jaren nog steeds een ruimte waar u maar zelden komt. Netjes afwerken is er ook nog nooit van gekomen. Alles wat u zelden of nooit gebruikt, ligt op zolder. Neem alle vertrekken nog eens onder de loep, en kijk naar de bezetting en functies. Wat kunt u verplaatsen naar de zolder?

Kids cave op zolder of meditatieplek aan de laagste prijs

Als u kinderen heeft, is er vast eentje die dolgraag op zolder wil slapen, zeker als u leuk spullen bij Leen Bakker haalt. Misschien zijn er zelfs meer jonge gegadigden en moet er worden geloot. Het zou best kunnen dat nieuwe meubels van Meubis dan de doorslag geven. Met de juiste herindeling is er op zolder behalve een slaapplek ook nog een aparte werkplek te maken, of bijvoorbeeld een hoek om te mediteren of muziek te maken. Dit zijn immers activiteiten die maximaal een paar uur per week worden gedaan. En u kunt vast ook nog ergens was laten drogen. Met een eenvoudig gordijn splitst u de zolderetage al makkelijk in meerdere ruimtes. Als u dat in kaart heeft gebracht, dan is de tijd rijp om te starten met de renovatie van uw zolderverdieping. Heeft u daarvoor nog gereedschap nodig wat u nog niet in huis heeft? Bij de doe-het-zelf winkel Fixami vindt u alles wat van pas kan komen bij het renoveren van uw zolder.

Budgettip: nieuwe invulling van uw zolder

Zo, die stappen heeft u alvast gezet. Nu gaat u in kaart brengen wat de nieuwe indeling van uw zolder wordt. U laat een muurtje metselen of een wandje plaatsen (vergeet de deur niet, i.v.m. privacy) en denkt daarbij uiteraard meteen aan de afbouwspecialist Allekabels voor de bekabeling, zeker als er straks op uw nieuwe zolder gewerkt of gestudeerd wordt. Maar ook voor een slaapkamer zijn stopcontacten en kabels enorm belangrijk, en zeker ook om ze netjes weg te werken. Zorg voor een mooie wandbekleding, dat geeft een mooi stukje extra uitstraling van deze gerenoveerde verdieping. Of houd ’t lekker strak, dat kan natuurlijk ook. N u toch bezig bent, is dit dan meteen een mooie gelegenheid om ook de afwerking van die zolder dan eindelijk eens aan te pakken. Een echt plafond is toch veel mooier dan die draagbalken en de onderkant van de pannen met isolatiemateriaal? De afbouwspecialist Afwerkingshop geeft u ruime keuze Met een kleine extra investering krijgt u er een volwaardige extra kamer bij. De verhuizing die u overwoog wordt dan wellicht zelfs overbodig, zeker als u ook nog eens lekker opruimt.

Functionele meubels in korting

Dan wordt het tijd om eens naar meubels te kijken. Houd de gekende interieurwebshop van MADE daarbij zeker ook in gedachten. Bedenk goed welke meubels echt nodig zijn, en welke wellicht meerdere functies kunnen hebben, zoals een werktafel. Koop niet meer dan direct nodig is, bijkopen kan altijd nog. Voorop staat dat u deze nieuwe kamer die extra functie(s) geeft, waardoor er elders in huis ruimte ontstaat. Check zeker ook of er geen MADE kortingscode beschikbaar is om zo jouw aankopen goedkoper te doen.