12 leuke en originele interieurtips voor iedereen met een beperkt budget

12 leuke en originele interieurtips voor iedereen met een beperkt budget

12 leuke en originele interieurtips voor iedereen met een beperkt budget

Als je je interieur wilt opfrissen, zijn er heel wat mogelijkheden. Helaas hangt aan vele opties een eng prijskaartje vast. Maar om je interieur bij te werken, hoef je je bankrekening niet te ruïneren. De sleutel om goedkoop de inrichting van je huis te vernieuwen, is proberen je te concentreren op kleine veranderingen die een grote impact zullen hebben. Maak daarom gebruik van onderstaande tips om je op weg te helpen.

1. Winkel goedkoper

Als je een klein budget hebt, breng dan al je observatie- en verbeeldingskracht naar tweedehandswinkels, zoals een kringloopwinkel of rommelmarkt. Doorzoek de rekken naar leuke stoffen die je bijvoorbeeld kunt transformeren in een kussen of plaid voor op de bank. Je zult er unieke voorwerpen vinden, dingen die er zelfs nog heel goed uitzien. Bovendien zullen ze iets geweldigs over jou zeggen.

2. Betaalbare accentmuur

Je muren zelf schilderen is een van de meest kosteneffectieve decoratieve updates die je in je huis kunt aanbrengen en het schilderen van slechts één muur is een betaalbare (en serieus coole) upgrade. En is je ruimte te groot en wil je een extra wand toevoegen om het wat knusser en gezelliger te maken? Fluitje van een cent! Contacteer de gespecialiseerde Afwerkingshop en de klus is zo geklaard!

3. Vermom een ​​gedateerde bank met een goedkope hoes

In plaats van een geheel nieuwe bank te kopen, koop je een rekbare hoes bij La Redoute om je ruimte een nieuwe look te geven.

4. Weg met die lelijke, goedkoop ogende voorwerpen

Voordat je je zorgen gaat maken over wat je wel en niet kunt kopen, moet je overwegen wat je weg moet doen. Verouderde, versleten of beschadigde items bewijzen de sfeer in je huis een slechte dienst. Verouderde of beschadigde items kun je mogelijk met een vleugje creativiteit opfrissen, maar versleten items gooi je beter weg.

5. Maak voordelig een fotowand

Ingelijste prints hoeven niet duur te zijn. Bovendien kunnen ze een kamer grandioos transformeren, en er zelfs leuke verhalen aan toevoegen. Als je klaar bent om aan dit project te beginnen, probeer dan eerst een eigen kunstwerk te maken en lijst vervolgens je creatie in om op zichzelf te hangen. Nadien kun je fotolijstjes shoppen bij Leen Bakker om er een fantastische fotowand van te maken.

6. Pot een goedkope plant

Faux planten kunnen zorgen voor een chique inrichting tegen een lage prijs. Zoek een betaalbare optie en style deze vervolgens op een mooie standaard of in een handgemaakte pot.

7. Geef een oude ladder een nieuw leven voor een prikje

Die oude houten ladder in je garage zou je volgende favoriete decorstuk kunnen zijn. Maak het schoon met een beetje schuurpapier en een laagje verf of vernis, zodat je de ladder nadien kunt gebruiken om je handdoeken in de badkamer op te hangen.

8. Gratis: herschik je meubels

Dit decoratie-idee vereist slechts een beetje tijd, creativiteit en enkele sterke spieren. Kies een kamer en zorg ervoor dat deze gloednieuw aanvoelt door de meubels in een nieuwe lay-out te ordenen. En ben je echt je meubels moe of zijn ze aan vervanging toe, neem dan een kijkje op de interieurwebsite van DesignOnline24. Hier vind je geweldige design merken aan sterke prijzen.

9. Geef je boekenkast persoonlijkheid met goedkoop behang

Behang is al een tijdje niet enkel voor de muren. Gebruik een kleine hoeveelheid behang om het binnenste van een boekenkast te versieren.

10. Sla een voorraad betaalbare kaarsen op

Kaarsen zijn betaalbare items die de stemming en sfeer van een ruimte drastisch kan veranderen. Zoek voor een echt verheven look naar kaarsen die in stijlvolle houders worden geleverd in plaats van die met luide labels. En als je op zoek bent naar functionele verlichting of nog meer sfeerverlichting om aan je kaarsen toe te voegen, neem dan een kijkje op de site van Lampenlicht. Hier vind je geweldige hang-, wand- en tafellampen om van de kamer in je huis een echte blikvanger te maken.

11. Kosteloos: verander een wijnfles in een vaas

Houd een paar lege flessen wijn aan de kant na je volgende etentje en hergebruik ze als eclectische vazen. Je kunt de etiketten gemakkelijk afwassen met een beetje heet water en zeep. Vervolgens heb je een slanke hals dat uiterst geschikt is voor een paar delicate stelen.

12. Verwissel je badkamerspiegel en kies zo goedkoop voor een nieuwe look

Niets verfraait een verouderde badkamer sneller dan een nieuwe spiegel om boven de lavabo te hangen. Je kunt tal van betaalbare nieuwe opties vinden of op zoek gaan naar een cool vintage stuk met een laag prijskaartje.