Zo vind je het beste en goedkoopste buitenspeelgoed!

Zo vind je het beste en goedkoopste buitenspeelgoed!

Zo vind je het beste en goedkoopste buitenspeelgoed!

De tuin inrichten is een leuke bezigheid, zeker als je ook nog eens investeert over leuk speelgoed voor buiten! De zoektocht naar het beste speelgoed is echter niet altijd gemakkelijk en het vraagt wat onderzoek en inzicht om de beste optie te vinden.

Gelukkig bestaan er wel degelijk manieren om snel degelijk buitenspeelgoed te vinden, zonder dat je je daarvoor blauw hoeft te betalen. Waar moet je nu zoal op letten als je buitenspeelgoed zoekt en hoe en waar vind je de voordeligste oplossingen? Hieronder lees je meer!

6 handige tips bij de zoektocht naar buitenspeelgoed

Buitenspeelgoed is de ideale investering voor je tuin als je die kindvriendelijk wilt maken, dat is zeker. Als je onderstaande tips toepast, dan wordt het meteen zoveel gemakkelijker om het beste buitenspeelgoed te vinden voor jouw tuin en situatie:

1. Leg een budget vast

Eerst en vooral is het een goed idee om op voorhand een budget vast te leggen, waar je écht niet over mag gaan. Het klinkt misschien saai, maar de kans dat je veel te veel betaalt als je buitenspeelgoed koopt is erg groot. Vooral als je met je kinderen gaat winkelen!

Doe dus wat onderzoek naar de standaard prijzen voor bepaalde stukken speelgoed, zodat je een beetje een beeld hebt van wat je kunt uitgeven. Het is natuurlijk wel belangrijk dat je ook niet té weinig geld uitgeeft, want dat zal waarschijnlijk betekenen dat je héél goedkoop speelgoed koopt. En dat speelgoed voldoet vaak niet aan de vereisten op het vlak van kwaliteit!

2. Doe online en offline onderzoek

Daarbij is het ook de moeite waard om zowel online als offline meer onderzoek te doen naar eventuele aanbiedingen, goedkoop speelgoed of kortingen. Extra korting bij HEMA is bijvoorbeeld erg interssant als je op zoek bent naar klein speelgoed, terwijl je dan weer een groot aanbod van speelgoed bij DreamLand vindt dat vooral voor buiten geschikt is.

Je kan tegenwoordig online heel wat mogelijkheden vinden, zonder dat je je blauw betaalt. Als je zowel offline als online zoekt, is het trouwens een stuk gemakkelijker om een goede vergelijking te maken tussen prijzen, verschillende merken en winkels. En dat verhoogt de kans dat je geld bespaart op je buitenspeelgoed!

3. Kies voor kwaliteit

Veel mensen maken de fout dat ze denken dat héél erg goedkoop altijd beter is, maar dat is natuurlijk niet waar. Hoewel je met kortingen en door voldoende onderzoek te doen heel wat kunt besparen, is het natuurlijk ook belangrijk dat je buitenspeelgoed lang meegaat. Zeker als het speelgoed regelmatig in contact komt met vocht, neerslag en meer.

Gelukkig bestaan er heel wat merken en aanbieders die de beste kwaliteit leveren en daardoor de ideale oplossing zijn voor ouders die willen investeren in speelgoed dat lang meegaat. Denk maar aan de typische LEGO blokjes, die erg klein zijn maar de tand des tijds moeiteloos doorstaan. Ook het houten speelgoed van Lidl is de moeite waard, vooral als je voor goede kwaliteit niet al te veel wilt betalen!

4. Vraag aan je kinderen wat ze willen

Als ouders zouden we zo vaak bezig zijn met de zoektocht naar buitenspeelgoed dat goedkoop is en duurzaam is, dat we soms zouden vergeten dat het eigenlijk de kinderen zijn die ermee willen spelen! Daarom is het een goed idee om de mening van je kinderen te vragen, zodat je precies weet wat ze willen. Het is dan alsnog mogelijk om geld te besparen, bijvoorbeeld door verschillende modellen of varianten van een bepaald soort buitenspeelgoed te vergelijken.

Zo weet je niet enkel zeker dat je voor jouw kind de beste oplossing kiest. Ook leer je hén om slimme keuzes te maken en te vergelijken. Een win-winsituatie, een die voor jou én je kind goed is!

5. Bepaal welk buitenspeelgoed je wilt

Daarbij is het natuurlijk belangrijk dat je precies weet welk buitenspeelgoed je nodig hebt voor jouw situatie. Tegenwoordig bestaan er immers zoveel mogelijkheden, dat je door het bos misschien de bomen niet meer kunt zien. Van klimrekken tot schommels, heuse boomhutten en gewone ballen of kleurrijke fietsen, alles is mogelijk.

Door deze wirwar aan opties kan het voor zowel kind als ouder een uitdaging zijn om het juiste speelgoed te vinden én binnen een bepaald budget te blijven. Maak dus op voorhand een klein lijstje met alles wat je kind zou willen hebben én waar je in kunt investeren. Dat maakt de zoektocht naar goed buitenspeelgoed zoveel gemakkelijker!

6. Vraag eventueel advies bij een speciaalzaak

Ten slotte is het misschien geen slecht idee om advies te vragen bij een speciaalzaak in verband met het buitenspeelgoed dat je koopt. Welke materialen vermijd je best voor buitenspeelgoed? Bestaan er bepaalde complete sets binnen een collectie of merk, zodat je je tuin in één en dezelfde stijl kunt afwerken met betrouwbaar buitenspeelgoed?

Een antwoord op dergelijke vragen zal de zoektocht naar goed buitenspeelgoed niet alleen gemakkelijker maken. Het zal je als ouder ook heel wat geld besparen, aangezien je sneller kortingen en aanbiedingen vindt dankzij het juiste advies!

Profiteer van de beste kortingen en aanbiedingen om voordelig je buitenspeelgoed te kopen

Buitenspeelgoed kan écht een meerwaarde betekenen voor je tuin, dat is zeker. Als je als ouder de best mogelijke investering wilt doen, dan is op zoek gaan naar kortingen of aanbiedingen de moeite waard. Niet alleen bespaar je zo geld, toch kan je rekenen op een goede kwaliteit en duurzaamheid. Zeker als je zoekt bij bekende merken en aanbieders! Check zeker ook eens of er geen kortingscode beschikbaar is voor één van deze webshops.