Zo stel je een budgetvriendelijke bucketlist samen

Zo stel je een budgetvriendelijke bucketlist samen

Zo stel je een budgetvriendelijke bucketlist samen

Het hebben van een bucketlist is een handige manier om je belangrijke persoonlijke wensen op een rijtje te krijgen. Door eens goed na te denken over wat je nu eigenlijk echt graag wilt, schep je wat orde in de chaos van grote en kleine wensen en is de kans groter dat je ook echt actie onderneemt om die wensen uit te laten komen. Mijn persoonlijke bucketlist bestaat uit een flinke variëteit van dingen, waarvan sommige ook voor mijzelf een onverwachte eyeopener waren. Hier volgt een greep uit mijn lijstje.

Voordelig op reis

Als eerste zou ik dolgraag eens op reis gaan zonder een vastomlijnd plan. Het lijkt me geweldig om een maand door Europa te trekken en verschillende mooie plekken en steden aan te doen, zonder van te voren te weten wat de volgende stop gaat worden. Ik zie mezelf al helemaal zitten op een gezellige hotelkamer ergens in het zuiden, terwijl ik door de deals op Booking.com of de aanbiedingen van Expedia aan het snuffelen ben naar een verblijf of vervoer voor de dagen die volgen. Het lijkt mij de ultieme manier om even aan het stramien van de rest van het jaar te ontsnappen. Met wie ik zo’n reis zou willen maken weet ik nog niet, misschien wel alleen, dat lijkt me ook wel een uitdaging.

Een slanke lijn voor een goed tarief

Niet dat ik heel ontevreden ben over mezelf, maar een paar kilootjes lichter zou geen kwaad kunnen en maakt waarschijnlijk dat ik nog beter in mijn vel kom te zitten. Aangezien er geen grote urgentie is, blijkt het lastig om, zonder een duidelijk plan of een stok achter de deur, wat gewicht te verliezen. Ben niet bepaald een type voor vreemde diëten waarvoor je uren in de keuken moet staan om ingewikkelde gerechten te bereiden, of voor een dieet waarbij je de hele dag smacht naar een paar koolhydraten. Ook bij alles zelf de calorieën berekenen lijkt mij een nachtmerrie. Mijn oog is gevallen op de programma's van WeightWatchers, een bekende naam in de dieetwereld. Middels een app kun je alles wat je eet bijhouden en het puntensysteem is lekker gebruiksvriendelijk. Nu alleen nog aanmelden!

Een nieuwe hobby voor een goede prijs

Of beter gezegd, een oude hobby weer eens oppakken. Vroeger was ik verzot op paarden en wekelijks, soms dagelijks, in de manege aanwezig om te rijden of om paarden te verzorgen. Ook op vakantie kon je mij regelmatig op de rug van een edele viervoeter vinden. Op de één of andere manier is dat gedurende de jaren steeds minder geworden. Hoe leuk zou het zijn om weer regelmatig aan paardensport te doen! Om mezelf weer in de stemming te brengen en te motiveren heb ik mijn oude paardrijkleding al uit de kast getrokken, om te ontdekken dat die hoognodig aan vervanging toe is. Op Divoza Horseworld al een nieuwe outfit op het oog inmiddels. Kan niet wachten om weer eens lekker langs het strand te galopperen, misschien wel op mijn eigen paard?

Meer Spaargeld

Jarenlang spaarde ik weinig tot niets, met als resultaat dat er paniek uitbrak als ik een onverwachte grote uitgave moest doen. Het kwam altijd wel goed, maar het heeft me wel geleerd dat er een betere manier is om met geld om te gaan. Verstand komt met de jaren zullen we maar zeggen. Spaargeld hebben is een zeer rustgevend idee en ik leg nu dan ook iedere maand een bedrag weg. Mijn spaarrekening groeit dan ook langzaam maar gestaag. Toch heb ik het idee dat ik wat vlotter aan mijn streefbedrag zou kunnen komen als ik beter op mijn uitgaven zou letten. Meer aandacht besteden aan welke producten in de aanbieding zijn bijvoorbeeld, of niet snel iets boeken of kopen zonder eerst te checken of het elders goedkoper kan. Folders lezen vind ik omslachtig en tijdrovend, maar gelukkig is alles ook online te vinden. Dealwebsites als Groupon bieden goede deals aan voor producten, diensten of uitjes. Waarom meer betalen als het ook voor minder beschikbaar is?

Buiten de wat grotere bucketlistitems zoals hierboven, heb ik natuurlijk ook eenmalige activiteiten op mijn lijst staan. Zo wil ik graag een keer in een helikopter vliegen, verschillende kookworkshops volgen, een slipcursus doen, een keer in een Ferrari of Lamborghini rijden, familie bezoeken in Canada en een fotoshoot van mezelf laten maken. Ik vraag me af hoe mijn bucketlist er over een paar jaar uitziet, of ik dingen heb kunnen afstrepen. Misschien heb ik dan wel geheel andere wensen omdat mijn leven een andere loop heeft genomen. Het lijkt mij sowieso verstandig om de ‘emmer’ van je persoonlijke bucketlist af en toe op te schonen of aan te vullen. Er moet tenslotte wel wat te wensen overblijven! Vaak kan je dankzij een Groupon kortingscode ook jouw favoriete deal goedkoper scoren.