De leukste Belgische steden voor een citytrip

De leukste Belgische steden voor een citytrip

België is een klein land met een grote persoonlijkheid. Dit koninkrijk in West-Europa is een ondergewaardeerde reisbestemming. Maar laat je niet misleiden door het formaat, want België heeft veel te bieden. En we hebben het niet alleen over het eten, maar hallo, frietjes, chocolade, wafels en bier!
Of je nu op zoek bent naar kunst en cultuur of een avontuurlijke buitenbelevenis, België heeft voor ieder wat wils. Van elegante steden tot charmante kleine stadjes en van zandstranden tot ruige landschappen, je hebt keuze te over als het gaat om het kiezen van je reisroute.
Met zoveel prachtige uitzichten en spannende plekken om uit te kiezen, waar moet je dan beginnen? Daarom hebben we de vijf mooiste plekken om te bezoeken in België uitgekozen om je te helpen bij het plannen van je volgende reis.

Brussel

Brussel is niet alleen de hoofdstad van België, maar ook de facto de hoofdstad van Europa. Het is de zetel van veel belangrijke Europese organisaties. Als gevolg hiervan is Brussel een ongelooflijk internationale en multiculturele stad. Politici en diplomaten van over de hele wereld hebben zich er een eigen plekje van gemaakt en de stad veranderd in een bruisende metropool. Maar hoewel Brussel bekend staat als een stad van bureaucraten, is het ook een populaire toeristenbestemming waar je makkelijk geraakt met FlixBus.
Brussel heeft een rijke geschiedenis met prachtige architectuur uit verschillende periodes. Van het beroemde centrale plein met het imposante Grand Palace tot elegante negentiende-eeuwse herenhuizen. En van eigenzinnige art-nouveau-gebouwen tot de moderne wolkenkrabbers van het zakendistrict. Brussel is ook een kunststad, met veel galerieën die profiteren van de relatief lage huurprijzen in vergelijking met het nabijgelegen Parijs. En wie kan het beroemde standbeeld van Manneken Pis, het plassende jongetje, vergeten?

Antwerpen

Waar Brussel vooral zakelijk is, is Antwerpen vol amusement. De hoofdstad van het Vlaamse Gewest is de tweede grootste stad van België. Antwerpen heeft ook de grootste haven van het land en de kritische handelspositie maakte de stad rijk in de zestiende eeuw. In die tijd werd Antwerpen ook een centrum van kunst en cultuur.
Antwerpen staat bekend als de diamantstad vanwege zijn cruciale positie in de diamanthandel. De historisch orthodoxe joodse diamantwijk verwerkt nog steeds vijfentachtig procent van de ongeslepen diamanten ter wereld. Het ligt vlakbij misschien wel het mooiste gebouw van Antwerpen: het centraal station. Dit prachtige gotische bouwwerk wordt liefdevol de spoorwegkathedraal genoemd.
Bezoek het MAS-museum om meer te weten te komen over de geschiedenis van Antwerpen. Kunstliefhebbers kunnen hun hart ophalen in het Rubenshuis, waar de beroemde Belgische schilder ooit woonde. Antwerpen is ook een uitstekende bestemming voor winkelkoninginnen, met mooie designerboetieks en natuurlijk diamanten.

Brugge

Brugge is misschien wel de mooiste plek van België en ongetwijfeld ook de bekendste! Dit sprookjesachtige stadje trekt jaarlijks zo'n acht miljoen toeristen. Niet slecht voor een stad met een bevolking van net geen honderdtwintigduizend. Door zijn populariteit kampt Brugge met overtoerisme, vooral in de zomermaanden. Bezoek Brugge buiten het seizoen voor een meer ontspannen ervaring. De stad is bijzonder charmant in de winter met een echte winterwonderlandsfeer en feestelijke verlichting. Wandelen door Brugge voelt echt als een stap terug in de tijd. De middeleeuwse binnenstad is een van de best bewaard gebleven in Europa en staat sinds 2000 op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Het is moeilijk om een ​​specifiek monument te kiezen uit zo'n rijkdom aan schoonheid, maar de Onze-Lieve-Vrouwekerk, de Basiliek van de Heilig Bloed, het marktplein en het dertiende-eeuwse Belfort zijn absolute must-sees.
Doe mee met een van de vele rondleidingen of bezoek het Historium Museum om meer te weten te komen over de geschiedenis van Brugge. Of verken de stad zelf en duik in elke kleine zijstraat die je tegenkomt, want er zijn veel verborgen juweeltjes te ontdekken. Plan je citytrip met Outspot.

Gent

Gent is niet de grootste stad van België, maar wel een van de meest geliefde. Zowel de lokale bevolking als toeristen bezwijken onmiddellijk voor de charme van deze prachtige stad. Van het prachtige middeleeuwse stadscentrum tot de trendy bars en boetieks, Gent is een must-see in België.
Verken het historische stadscentrum met zijn indrukwekkende gotische architectuur, charmante haven en een heus kasteel, bijvoorbeeld op een van de schattige watertrams. De kathedraal, waar het beroemde schilderij 'De aanbidding van het Lam Gods' staat, is ook een bezoek waard. Slenter daarna door de geplaveide straten van het Patershol om te eten in een van de hippe kleine eettentjes. Die ene bon van Bongo zal hier zeker van pas komen!

Dinant

Dinant is een belangrijke plaats in de Belgische geschiedenis. Archeologische vondsten suggereren dat de streek langs de Maasvallei al sinds het stenen tijdperk bewoond is. Door de eeuwen heen werd Dinant bezet door verschillende krachten, aangezien het langs een vitale Europese handelsroute ligt. Sporen van al die invloeden zijn nog steeds zichtbaar.
Halverwege de negentiende eeuw werd Dinant een populaire bestemming voor schilders en kunstenaars. Het is niet moeilijk voor te stellen hoe het pittoreske stadje en de uitgestrekte landschappen hen inspireerden. Bij aankomst in Dinant valt de boulevard langs de rivier meteen op. De kleurrijke huizen en de indrukwekkende kathedraal bieden toeristen een warm welkom. Torenhoog boven Dinant ligt de oude citadel bovenop een klif.
Er is veel te zien en te doen in Dinant, van kastelen bezoeken en genieten van de natuur tot het verkennen van brouwerij Leffe en het saxofoonmuseum. Een hotel boek je makkelijk via booking.com of hotels.com.