Zo plan jij efficiënt jouw volgende zomerreis

Zo plan jij efficiënt jouw volgende zomerreis

Zo plan jij efficiënt jouw volgende zomerreis

Kun jij ook niet wachten om op vakantie te gaan volgende zomer? Dan is dit het moment om jouw volgende zomerreis al te plannen. Een goede voorbereiding is immers het halve werk. Wil je weten hoe je nu al goed jouw volgende zomervakantie kunnen plannen? Lees dan gauw verder in dit artikel voor handige tips om tijdig te beginnen aan de planning voor jouw volgende zomerreis.

Zoek de vakantiebestemming uit

Het begint natuurlijk allemaal bij de vakantiebestemming. Waar wil je naartoe in welk land of stad wil je bezoeken. Het is eenvoudig om in de herfst of in de winter te dromen over jouw volgende vakantiebestemming. Je kunt reisbrochures aanvragen, maar je kunt natuurlijk ook online inspiratie opdoen over de leukste vakantiebestemmingen voor in de zomer. Denk je aan een verre reis buiten Europa, of wil je bijvoorbeeld een leuke citytrip in de buurt doen? Bekijk wat jouw opties zijn en wat past bij jouw budget. Heb je een mooie vakantiebestemming gevonden? Dan kun je de volgende stappen zetten. Denk bijvoorbeeld aan het plannen van de reis, de accommodatie en de activiteiten die je kunt ondernemen tijdens de reis.

Boek een ticket

Wanneer je een leuke vakantiebestemming hebt gevonden, is het de hoogste tijd om de reis te plannen. Hoe kom je op de plaats van bestemming? Wanneer je niet met de auto op vakantie wilt of kunt, moet je een treinticket of een vliegticket kopen. Het is dan zeker verstandig om tijdig te boeken. Wanneer je vroeg boekt, kun je vroegboekkorting ontvangen. Hierdoor kun je flink besparen op de prijs van het ticket. Ook is de prijs per datum anders. Wanneer jouw reisdata nog niet vaststaat, kun je ook eerst de prijs per datum vergelijken. De kans is groot dat wanneer je jouw vertrekdatum aanpast, de prijs voor de vlucht kan veranderen. Kijk bijvoorbeeld eens bij Brussels Airlines voor vroegboekkorting en vergelijk de reisdata voor de beste prijs voor de vlucht.

Vroegboekkorting geldt ook voor treinreizen en ook de vertrekdatum en tijd hebben invloed op de prijs van de reis. Boek bij Thalys en vergelijk eenvoudig online de prijzen per datum en dagdeel. Het is handig om vroeg jouw zomerreis te plannen. Je hebt dan dus genoeg tijd om de beste tickets te vinden.

Bekijk accommodaties

Waar wil je overnachten? Een mooie accommodatie vinden, is een leuke bezigheid. Wil je overnachten in hotel, een bed en breakfast of toch in een AirBnB? Er zijn zoveel mogelijkheden en voor iedere reis is een geschikte accommodatie. Met een gezin is een eigen huisje we zo prettig en als sten kan juist een luxe hotel de betere optie zijn. Via Booking.com je jouw vakantiebestemming en reisdata opgeven. Vervolgens ontvang je een compleet aanbod aan alle beschikbare accommodaties voor deze bestemming en de opgegeven reisdata. Je hebt dan zelf nog de optie om filters toe te passen. Zo kun je jouw budget opgeven voor de prijs per nacht, of andere wensen waar aan de accommodatie moet voldoen. Door deze filters goed in te stellen, geniet je al gauw van een aanbod dat compleet past bij jouw wensen voor de vakantie. Je kunt dan ook direct boeken via deze boekingsite. Wil je liever overnachten in een eigen huisje of villa? Dan heb je een groter aanbod bij de site Belvilla.

Zoek naar uitjes en activiteiten

Wanneer de vlucht en de accommodatie hebt geboekt, lijkt het alsof jouw vakantie compleet is. Je kunt al gaan fantaseren over de geweldige tijd hier gaat beleven. Toch is het volledig plannen van de reis nog niet klaar. Wat ga je doen tijdens de vakantie? Ga je enkel je vermaken op het resort of wil je toch nog andere activiteiten beleven? Het is wel zo prettig om vooraf te weten wat je allemaal te doen tijdens de vakantie. Zo kun je dus al opzoeken waar de stranden zijn of leuke restaurantjes online vergelijken. Je kunt online bijvoorbeeld al reviews lezen van restaurant en activiteiten die georganiseerd worden in de buurt. Door dit voorhand al te doen, kun je de leukste activiteiten van tevoren plannen en het meeste uit jouw vakantie halen. Je kunt er ook voor kiezen om van tevoren al activiteiten te plannen en te boeken. Zo kun je bijvoorbeeld via Expedia niet alleen jouw vlucht en accommodatie boeken, maar is het ook vaak mogelijk om al activiteiten online te boeken. Het is verstandig om bijvoorbeeld vooraf al een plek voor een populair restaurant te reserveren, tickets voor een pretpark te boeken en de fotograaf voor jouw citytrip boeken. Op deze manier voorkom je dat je tijdens de reis niet mee kan doen aan alle activiteiten en uitjes. Ook neemt het heel wat zorgen weg over hoe je je gaat vermaken op vakantie.

Heb je ook zin om op vakantie te gaan? Je kunt natuurlijk al wegdromen over jouw volgende reis in de zomer. Ook kun je ervoor kiezen om al tijdig te beginnen aan het plannen van deze reis. Denk na over de gewenste bestemming van de vakantie en kijk vervolgens hoe jouw vakantie kunt realiseren. De vlucht, accommodatie en veel activiteiten kun je namelijk al vroeg in het jaar boeken. Dit scheelt tijd in de zomer, kan voor heel wat korting zorgen en zo heb je meer tijd om te genieten van jouw volgende vakantie.