De warmste pyjama's voor de koudste dagen

De warmste pyjama's voor de koudste dagen

De warmste pyjama's voor de koudste dagen

Als het winter wordt wil je natuurlijk een lekker warme pyjama. Niet alleen voor in bed, maar ook om lekker in rond te lopen als je een dagje vrij hebt.

Duurzaamheid dankzij een warme pyjama

We willen allemaal ons steentje bijdragen aan een beter milieu. En ook willen we allemaal niet méér geld uitgeven dan nodig is. Wat dat te maken heeft met een warme pyjama? Dat is heel eenvoudig: Als je avonds, voordat je naar bed gaat, de temperatuur flink wat lager zet bespaar je een heleboel geld. De energiekosten rijzen immers tegenwoordig de pan uit en alles wat je daartegen kunt doen is meegenomen. Bovendien verbruik je minder energie en dat is duurzaam. Zet 's avonds de verwarming dus op 15 graden en trek een lekkere warme pyjama aan. Zo ben je super duurzaam bezig én tegelijkertijd heerlijk comfortabel warm.

In een koele slaapkamer slaap je gezonder

Een andere reden om de temperatuur flink lager te zetten en jezelf warm in te pakken met dekbed en pyjama: Het is veel gezonder om te slapen in een koele slaapkamer dan in een warme slaapkamer. Het slapen in een koele slaapkamer heeft de volgende voordelen: Je valt vlugger in slaap, je slaapt beter, het is goed voor je huid en je melatoninehuishouding verbetert, waardoor je ook weer beter slaapt. Ook laat je bij voorkeur het raam een kiertje open, omdat frisse lucht heel belangrijk is voor een gezonde nachtrust. Als je dit alles ook gedurende de wintermaanden doet heb je wel een extra dekbed en een lekkere warme pyjama nodig. En die pyjama's hoeven er echt niet suf uit te zien. Er zijn tegenwoordig hele leuke warme pyjama's verkrijgbaar.

Waar koop je de lekkerste warme pyjama?

Een lekkere pyjama kun je bij veel verschillende winkels aanschaffen. Denk hierbij aan Zeeman, voor super voordelige nachtkleding. Maar ook bij JBC, Undiz en Peter Hahn kun je goed slagen. Het hangt er vanaf wat je smaak is en wat je budget is, maar er zijn dus heel veel mogelijkheden om een warme pyjama te kopen.
Denk ook aan de vertrouwde winkels Hunkemoller en Etam. Het is alleen nog een kwestie van kiezen uit het ruime aanbod.

Welke pyjama's zijn het warmst?

Van oudsher zijn de flanellen pyjama's het meest bekend als warme nachtkleding. Flanel is een soort geruwde katoen met een zachte binnenkant, die goed isoleert, omdat de geruwde stof lucht vasthoudt. Een lucht laagje is sowieso het geheim om warm te blijven. Denkbaar aan warme ski-jacks en kunstvezel dekbedden. Ze zijn dik omdat ze veel lucht bevatten en die luchtlaag houdt je lichaamswarmte vast, waardoor je het niet koud krijgt. Er zijn tegenwoordig heel veel moderne stoffen, zowel natuurlijke als kunstmatige en mengsels van die twee.

Wol, katoen en viscose

Maar het aloude wol en de aloude katoen zijn nog altijd uitstekende materialen en reuze geschikt voor warme nachtkleding, al is wol lang niet voor iedereen te verdragen (kriebel!). Hou je van een heerlijk zacht aanvoelende pyjama? Dan is viscose een goede keuze. Die stof is wel wat dunner maar toch ook lekker warm, als je maar zorgt dat het een pyjama is met lange mouwen een hooggesloten hals én natuurlijk een broek met lange pijpen. Een trend van de laatste jaren zijn de onesies, pakken aan één stuk, dus broek en bovenstuk zitten aan elkaar. Vaak zijn ze ook nog voorzien van een capuchon, al dan niet met dieren oren versierd. En nee, die zijn er niet alleen voor baby's en peuters maar ook voor volwassenen. Voor wie een dergelijk pak meer iets voor carnaval vindt en in bed in daarbuiten liever iets minder opzichtigs draagt, zijn er allerlei pyjama's, zowel voor dames als voor heren en in alle denkbare kleuren.

De klassieke pyjama, terug van nooit weggeweest

De klassieke pyjama is wijd vallend en gestreept of geruit. Hij heeft een jasje met knopen aan de voorzijde. De blauw met witte pyjama is een echte klassieker voor heren maar als retro pyjama is deze look nog altijd heel populair voor dames. Deze pyjama's zijn meestal van een niet elastische stof gemaakt. Wie houdt van een beetje bewegingsvrijheid maar toch een aansluitende pyjama wil, kiest voor een pyjama van badstof. Deze pyjama's zijn niet meer zo heel populair (behalve voor kinderen) maar zeker nog wel verkrijgbaar. Bovendien, zoals alles, zullen deze pyjama's op een gegeven moment ook wel weer in de mode raken. De meeste pyjama's zijn tegenwoordig wijdvallend maar wel van rekbare stof. Het bovenstuk heeft dus geen knopen maar wordt gewoon over het hoofd aangetrokken.

Zoek je een lekkere warme pyjama? Kies dan uit het ruime aanbod aan modellen, kleuren en materialen en je vindt vast en zeker de nachtkleding die jou heerlijk comfortabel laat laat slapen, ook als het buiten vriest dat het kraakt!