Hoe organiseer je de ideale housewarming party? Enkele handige tips & tricks!

Hoe organiseer je de ideale housewarming party? Enkele handige tips & tricks!

Hoe organiseer je de ideale housewarming party? Enkele handige tips & tricks!

Een nieuwe woning is een belangrijke verandering in je leven. Deze mijlpaal moet dan ook gevierd worden. En dat doe je het best door een leuke housewarming party te organiseren. Maar hoe pak je dat aan? Wij geven je alvast enkele housewarming tips die goed van pas komen!

Bedenk op voorhand wie je wilt uitnodigen

Voordat je een feestje wilt organiseren, is het belangrijk dat je goed nadenkt over wie je eigenlijk allemaal uitnodigt. Je dient er namelijk rekening mee te houden, zodat je weet hoeveel voeding, drank en zitplaatsen je moet voorzien. Het is ook een slecht idee om je nieuwe buren uit te nodigen. Zo leer je ze alvast kennen!

Eens je weet wie je erbij wilt, dien je de juiste dag uit te kiezen en de uitnodigingen te versturen. Je kan dit bijvoorbeeld aan de hand van een leuk Greetz kaartje. Je kan er eventueel een foto van je nieuwe woning bijplaatsen om het nog leuker te maken.

Kies de perfecte plaats uit en bereid je voor

Een housewarming feestje geef je natuurlijk bij je thuis. Maar dan kan je nog kiezen tussen een binnen en buiten feestje, tenminste als je een tuin of terras hebt. Je kan de twee opties uiteraard ook met elkaar combineren. Deze keuze is volledig aan jou!

Het is vooral van belang dat je op voorhand weet welke plek(ken) je gaat gebruiken, zodat je de ruimte voor kan bereiden en de nodige spullen kan aanschaffen. Als je het feestje buiten houdt, heb je meestal enkele extra dingen nodig, zoals buitenverwarming, een partytent en buitenmeubels als je die nog niet hebt.

Geen feestje zonder hapjes en drank

Als je een housewarming party geeft, is de kans groot dat je gasten hapjes verwachten. Dat hoort nu eenmaal bij elk goed feestje. Een geslaagde houswarmingparty valt of staat soms zelfs bij het uitkiezen van de juiste drank en hapjes. Maar geen nood, als je rekening houdt met een aantal dingen kan je niets verkeerd doen.

Zo is het bijvoorbeeld van belang dat je rekening houdt met het aantal mensen dat je uitnodigt. Hoe meer mensen er aanwezig gaan zijn, hoe meer variëteit je nodig hebt. De kans is dan namelijk groter dat er iemand iets niet lust. Als jij de specifieke voorkeuren van de gasten goed kent, is dat natuurlijk nog beter.

Extra tips voor hapjes en drankjes

Speel op veilig door voor hapjes en drankjes te kiezen die de meeste mensen lusten. Door ze te serveren op een bijzondere manier, maak je het toch nog feestelijk genoeg. Voor de drank is wijn zeker een goede optie, want weinig personen kunnen een heerlijk glaasje van dit drankje weerstaan. Bij Wijnvoordeel vind je alvast heel veel verschillende soorten. Je kan daar dus een aantal exemplaren uitkiezen.

Voor de hapjes kan je kiezen voor cakejes in de vorm van een huisje, versierde cupcakes of hartige tapas. Een andere mogelijkheid is om een volledige maaltijd te voorzien. Dit is de beste optie voor een housewarming party die in kleine kring gevierd wordt. Geen zin om een hele menu uit te stippelen? Dan komt een HelloFresh pakket goed van pas!

Maak je huis knus en gezellig

Als je nog niet zolang geleden verhuisd bent, is het normaal dat je woning nog een beetje rommelig is. De dozen zijn waarschijnlijk nog niet helemaal uitgepakt en hier en daar moet er misschien nog iets verplaatst of veranderd worden. Je doet dit het best voordat je je housewarmingsfeestje geeft, zodat je gasten meteen een goede indruk krijgen van je nieuwe stulpje.

Het stopt uiteraard niet bij opruimen. Ook versiering is erg belangrijk bij het feestje. Als je creatief bent, kan je bijvoorbeeld zelf een slinger van huisjes maken uit papierkarton, papieren servietenhouders knutselen, ballonen beschilderen met sleutels en huisjes, enzovoort.

Niet zo handig?

Maak je geen zorgen, want ook als je niet zo handig bent, zijn er veel dingen die je kan doen om de woning op te fleuren. Een mooi bloemetje van bijvoorbeeld de Regiobloemist is al een goede manier om je nieuwe huis te laten stralen. Voeg daar enkele slingers, ballonnen, kussentjes en toffe accessoires aan toe en de sfeer kan niet meer stuk!

Tip om het extra gezellig te maken: maak een playlist van liedjes die allemaal gaan over huizen en houd je woning lekker warm. In de winter kan je voor extra verwarming zorgen met de Dyson verwarmingsventilatoren en/of enkele dekentjes.

Plan leuke housewarming activiteiten

De hoofdactiviteit van een housewarmingspary is natuurlijk het bezichtigen van je huis. Maar dit duurt geen uren. Daarom is het leuk om enkele spelletjes te voorzien. Dit kunnen gezelschapsspelletjes zijn, maar ook themaspelletjes die je zelf uitvindt.

Een goed voorbeeld is een housewarming quiz waarbij je je vrienden en familie vragen stelt over je nieuw huis, waaronder 'In welke straat woon ik?', 'Welke kleur heeft mijn slaapkamer?' en 'Welke kleur heeft de vloer van de badkamer?'. Maak de quiz niet te langdradig zodat het leuk blijft. Het is ook fijn om een cadeautje of extraatje te voorzien voor de winnaar om het extra spannend te maken. Dit hoeft uiteraard niets groot te zijn!