Enkele leuke tips om goedkoop Pasen te vieren

Enkele leuke tips om goedkoop Pasen te vieren

Enkele leuke tips om goedkoop Pasen te vieren

Ook dit jaar zullen we waarschijnlijk Pasen anders vieren dan normaal. Zoals het er nu uitziet zullen we nog niet met een tafel vol familie of vrienden gaan brunchen. Vorig jaar hebben we Pasen vrij klein gevierd met ons eigen gezin. Een vrolijk gedekte tafel met het Paasontbijt en we hebben een Paasspeurtocht voor de kinderen in de wijk georganiseerd met wat buren. 's Avonds hebben we het gourmetstel aangezet. Ook dit jaar wil ik er toch iets speciaals van maken. Gezien uitgebreid winkelen voor Pasen er niet inzit nu de meeste winkels dicht zijn bestel ik veel online.

Voordelig Paasontbijt

Bij Pasen denk ik als eerste aan een vrolijk gedekte tafel bij het ontbijt. Een scala aan broodjes, lekker beleg en natuurlijk beschilderde eieren. Een geel tafelkleed en een vers boeket fleurige bloemen. Die bestel je extra voordelig bij Fleurop hier bij ons in het dorp.

Nu ben ik zelf geen keukenprinses en kom ik niet veel verder dan wat afbakbroodjes bij de supermarkt te halen. Ik kreeg de tip om je paasontbijt of brunch thuis te laten bezorgen via Takeaway. Je kunt hier uit verschillende restaurants bij jou in de buurt kiezen die het Paasontbijt bij je thuis bezorgen. Snel en overzichtelijk op één website zie je wat de menu's zijn en de kosten. Naast ontbijt, brunch en diners zag ik dat er ook High Tea's aangeboden worden.

Een speurtocht gevolgd door een budgetvriendelijke High Tea

Laatste jaren was het met Pasen erg mooi weer. Daar ga ik dit jaar ook weer een beetje van uit. De Paasspeurtocht was een groot succes afgelopen jaar dus die doen we dit jaar nog eens over. Met de opdrachten konden de kinderen neppe paaseieren verdienen en die inwisselen voor echte. Ik had die van de website My M&M's gekocht. Een leuke paasvariant op de gewone M&M's. Na de speurtocht doen we een High Tea die ik laat bezorgen. Een assortiment van lekkere hapjes. Zowel zoet als hartig. Je krijgt dan wat kleine broodjes, taartjes, wraps en uiteraard thee. Ik heb één keer eerder een High Tea gedaan. Ik had een Bongo cadeau kaart gekregen voor mijn verjaardag voor een High Tea. Samen met een vriendin was ik naar een leuk theehuisje geweest en zo in aanraking gekomen met High Tea. Zoals je begrijpt was het goed bevallen en voor herhaling vatbaar. Ik kijk nu al uit naar al dat lekkers.

Betaalbaar Paasdiner

Om de dag af te sluiten gaan we toch traditiegetrouw voor de gourmet. Ik had een paar andere opties overwogen maar de kinderen stemmen toch voor gourmetten. Vlees, bijlagen en het toetje bestel ik bij de supermarkt. De wijn bestel ik altijd goedkoop bij Wijnbeurs. Daar zijn altijd goede aanbiedingen en geven ze precies aan welke wijn waar lekker bij is. Ideaal voor een leek als ik. Vorig jaar met Moederdag had ik hele leuke gegraveerde wijnglazen van mijn kinderen gekregen. Op de website van Yoursurprise.be kun je een heleboel leuke gepersonaliseerde cadeaus bestellen. Misschien dat ik hun dit jaar een eigen mok met foto geef!

Ik denk dat ik het voor dit jaar weer aardig rond heb! Lekker eten, een leuke activiteit en geen uren in de keuken! We laten bijna alles bezorgen. Zo steunen we (lokale) ondernemers ook. Alvast fijne Pasen gewenst!

Pasen vieren kan goedkoper dankzij één van de onderstaande kortingscodes of acties

Deze lijst met uitzonderlijke aanbiedingen en kortingscodes hebben wij voor jouw verzameld en in een handig overzicht geplaatst.