Gezonder en goedkoper leven doe je zo!

Gezonder en goedkoper leven doe je zo!

Gezonder en goedkoper leven doe je zo!

De R zit weer in de maand, de uitspraak heeft zo'n negatieve bijsmaak en misschien niet geheel onterecht. Het is algemeen bekend dat we in de koudere herfst- en wintermaanden sneller last krijgen van kwaaltjes als griep, om nog maar te zwijgen over de winterdipjes die ons op de bank laten somberen. Tegelijk is het een periode vol gezelligheid. De R ziet niet alleen in de maanden september tot en met april, maar ook in de feestdagen kerst, oudjaar, nieuwjaar, sinterklaas en carnaval. De etalages staan in december weer sfeervol in de verlichting en we zien de familie en de vriendengroep weer eens allemaal bij elkaar. Zo vervelend is die R dus ook niet, toch? Lees de term "goede voornemens" maar eens na, en daar staat die verdraaide letter weer. Die voornemens worden in december altijd weer dezelfde richting ingeduwd door de opeenstapeling van, laten we de koe maar bij de horens vatten, (vr)eetfeesten. Onder de bekendste goede voornemens vallen namelijk al jaren zaken als minder alcohol drinken, stoppen met roken, afvallen, meer bewegen en een betere conditie opbouwen, voornemens op de goede gezondheid dus. Hartstikke mooi van ons natuurlijk, helaas is bekend dat de goede voornemens veel tot teleurstelling leiden. Vaak al voordat de R de maand weer uit is ligt het gros van de voornemens alweer bij het grofvuil.

Van stress om voornemens naar voornemens om stress

Hele legers psychologen hebben zich gebogen over het falen van de meeste goede voornemens. Onder de vele mogelijke oorzaken valt onder andere het feit dat mensen vaak kleine aspecten uit een groot samenhangend geheel lichten. Laten we bij de gezondheidsvoornemens blijven. Keurig volgens voornemen nemen we een abonnement op de sportschool, maar zodra we niet binnen twee maanden verschil merken in ons gewicht of onze conditie loert de teleurstelling. Wat we zijn vergeten is om niet alleen braaf richting de sportschool te gaan, maar ook te letten op onze voeding, alcoholconsumptie, slaapritme en stressniveau. Vooral die laatste is erg onderbelicht en heeft toch een behoorlijke invloed op onze gezondheid. Vul op Google eens "stress maakt" in, en de suggesties leveren een weinig rooskleurig levensbeeld op. Wil je die goede voornemens wél volhouden? Dan zal je er een schepje bovenop moeten doen en al die mogelijke goede voornemens op gezondheid tegelijk moeten uitvoeren. En schrik nou niet teveel terug, dit kan!

Gezonde en goedkope leefgewoonten in het digitale tijdperk

Internet wordt vaak als oorzaak gezien van een ongezonde levensstijl. Een avondje bankhangen met Netflix, chips en wijn heeft u immers wel verdiend na een lange werkdag. Gelukkig kan internet ook de oplossing zijn voor uw gezonde voornemens. De digitale revolutie heeft namelijk een leger aan bedrijven op de been geholpen die u kunnen helpen met gezond leven en daarbij zelfs de huiskamer in kunnen komen! U gaat naar de supermarkt en koopt daar uw avondeten? Voorkom de verleiding van een diepvriespizza en kies bijvoorbeeld voor een maaltijdbox van HelloFresh. U moet het doen met de verse en gezonde ingrediënten die u uit de box tovert, maar deze staan wel garant voor een gezonde maaltijd. Er is extra tijd nodig om te koken ten opzichte van de pizza, jazeker. Deze tijd heeft u echter al gewonnen omdat u niet meer naar de supermarkt hoeft. U kunt niet alleen maaltijden thuis laten bezorgen. Wilt u verder gaan dan alleen gezonde voeding en heeft u speciale wensen zoals afvallen of extra voedingsstoffen voor het sporten? Kijk dan eens naar de voedingssupplementen, vitaminen en andere producten van Farmaline, veel producten hebben een bewezen goede invloed op de conditie. U kan op uw gemak thuis de spullen uitzoeken die u nodig heeft en ze worden gewoon bij u thuisbezorgd.

Gratis sport apps gebruiken

De smartphone, zonder kunnen we niet meer. Zegen of vloek voor uw gezondheid? Dat is aan uzelf! U heeft zelf de keuze tussen uren op social media scrollen en het gebruiken van bewegingsapps. Er zijn namelijk vele sportieve apps voor de smartphone, zowel betaald als gratis, die uw sportprestaties bijhouden en ook af en toe een sportieve herinnering geven aan het feit dat er nog aan de conditie gewerkt moet worden vandaag. Apps als Runkeeper dagen uit om een volgende keer net een kilometer verder te rennen of dezelfde afstand net iets sneller af te leggen. Dus trek die nieuwe Adidas hardloopschoenen en dat stoere shirt aan en ga eropuit! Natuurlijk is ook sportkleding tegenwoordig allemaal online te bestellen. Een webshop als Teamswear heeft een groot assortiment aan onder andere hardloopartikelen. Is hardlopen niet uw ding? Er zijn ook apps die speciaal voor wandelen zijn of voor work-outs die thuis zonder hulpmiddelen gedaan kunnen worden. Natuurlijk kan ook de aanschaf van een sporthorloge overwogen worden. Tijd om te bewegen? Uw horloge trilt ervoor.

Goedkoop leven, daar zit geen R in

De sleutel tot gezond leven en gezond blijven leven is het aannemen en volhouden van een gezonde leefstijl. Pakt u uw dagelijkse routine aan op alle belangrijke gezondheidsaspecten, zelfs dan is het natuurlijk onrealistisch om wonderen te verwachten binnen een week. U zal desondanks snel merken dat uw conditie verbetert, dat u meer energie heeft, vrolijker wordt en dat u minder vatbaar bent voor griepjes. Dat zijn succeservaringen, niets werkt beter bij het volhouden van voornemens dan het ervaren van succes! Check zeker ook of er een kortingscode beschikbaar is voor één van deze webshops.