5 voordelige citytrip bestemmingen voor komende winter

5 voordelige citytrip bestemmingen voor komende winter

5 voordelige citytrip bestemmingen voor komende winter

Het maken van citytrips is een goede manier om kennis te maken met een vakantiebestemming. Een citytrip is voor een paar dagen goed in te plannen en een leuke onderneming om meer van een stad te zien en bezichtigen. Er zijn veel steden die echt de moeite waard zijn om te bezoeken en via diverse touroperators, hierbij denkend aan bijvoorbeeld de gekende reiswebsite Booking.com en de gelijkaardige reiswebsite Expedia. Bij deze twee grote operators kun je jouw reis in elkaar zetten, van vlucht tot hotel of beide. Zo hoef je niet bij diverse operators jouw reis te boeken en houdt je het gewoon bij één, wel zo makkelijk. Van alle citytrips die er worden gemaakt, zijn momenteel vijf te benoemen die erg populair zijn onder toerisme en zijn zeker een bezoekje waard.

Goedkoop naar Rome

Rome blijft een stad waar van alles te beleven valt. Op cultureel gebied is genoeg te bezichtigen, hierbij denkend aan het beroemde Colosseum, waar de Romeinen vroeger met elkaar de strijd aangingen. Het Forum Romanum, dat bekend staat om opgravingen van gebouwen die vroeger werden gebruikt voor politieke, religieuze, juridische en commerciële doeleinden en een prominente plek in de stad inneemt.

Ook het bezichtigen van de Trevifontein is zeker een aanrader. De grootste fontein in de stad die is gebouwd in het Romeinse keizerrijk, waarbij het water vanuit nieuwe bronnen de stad binnen kon komen. Hier is een heel monument omheen gebouwd dat de fontein zo mooi maakt. Eigenlijk is Rome een openluchtmuseum waar alle oudheden voor je klaar staan. Als laatst te benoemen heb je nog het bekende Vaticaanstad. Dit is de kleinste onafhankelijke staat in de wereld. Een aantal gebouwen staat zelfs op de Unesco Werelderfgoedlijst. Zowel Rome als Vaticaanstad zijn prima te bezoeken in wintertijd, waarbij het niet te koud is.

Voordelig naar Berlijn

Onze naaste buren, Duitsland, dat een hele geschiedenis kent. Wil je de geschiedenis induiken, dan is een bezoek aan de hoofdstad van het land ‘Berlijn’ zeker de moeite waard. Met de hoge snelheidstrein Thalys is Berlijn binnen een paar uur reistijd te bereiken. Ideaal als je niet in het bezit bent van een auto of makkelijk op reis wilt gaan zonder te rijden. De stad heeft jouw als toerist veel te bieden. Zo heb je de muurschilderingen van de East Side Gallery op de plek waar je de overblijfselen van de Berlijnse Muur kunt bezichtigen. Dan heb je het bekende Checkpoint Charlie dat vroeger was opgesteld om als controlepost en gaf de grens aan tussen de Amerikaanse en Russische sector. De enige mogelijkheden om naar Oost-Berlijn te komen, was door deze controlepost heen te gaan. Daarnaast heb je nog tal van mooie monumenten die je kunt bezichtigen, denkend aan de Brandenburger Tor, Unter den Linden en de Berlijnse Dom. Vele musea en monumenten doen herinneren aan de tijd dat de Tweede Wereldoorlog uitbrak en er zit een hele geschiedenis achter om in te verdiepen. Uiteraard is Berlijn ook een hele leuke stad om het uitgaansleven in te gaan of een wandeltour te maken om meer te zien van de stad en de mensen die er wonen en te genieten van de uitzichten die je hebt.

Voordelig naar Krakau

Krakau is de hoofdstad van Polen waar steeds meer reizen naartoe geboekt worden. Het is een stad die steeds meer bekend wordt onder het toerisme en daarom ideaal is om als citytrip te bezoeken. Via de outlet website voor reizen van Outspot is het mogelijk om jouw reis naar deze prachtige stad te boeken. Krakau staat ook wel bekend om zijn hippe tentjes om wat te gaan drinken, de diverse kunstgalerijen en de bekende 'Schindler's Factory', waar Oskar Schindler eigenaar van was tijdens de Tweede Wereldoorlog en die beroemd werd vanwege zijn inzet voor de joodse bevolking. Zijn fabriek is nu als museum te bezichtigen. Ook een bezienswaardigheid is het bezoeken van de zoutmijnen, waar je ondergronds zalen en gangen doorloopt met zoutsculpturen. Ook een bezoek aan voormalig concentratiekampen is indrukwekkend en vlakbij Krakau.

Goedkoop naar Lissabon

Lissabon is de hoofdstad van Portugal en in wintertijd goed te bezoeken wegens de warme temperaturen in vergelijking met ons eigen land. Je kunt gratis naar diverse musea waar veel kunst te zien is. Wil je een prachtig uitzicht over de stad? Dan kun je naar de Miradouro de Santa Luzia gaan. Meereizen met de tram nr. 28 is ook mooi om door de straten van Lissabon te reizen en wat van de omgeving te zien.

Voordelig naar Barcelona

Met de Belgische luchtvaartmaatschappij Brussels Airlines kun je voordelig vliegen naar de mooie stad Barcelona, in Spanje gelegen. Hier vindt je uiteraard weer veel cultuur en gezelligheid. Zo zie je veel bezienswaardigheden van de kunstenaar Gaudi en is de Sagrada Familia de kathedraal die nog altijd onder constructie is. Voor de sporter onder ons is een rondleiding door voetbalstadion Camp Nou een mooi uitje. Barcelona is heerlijk te bezoeken in wintertijd, gezien de warme temperaturen. Zoek zeker ook eens achter een kortingscode voor Brussels Airlines om zo jouw vlucht goedkoper te boeken.