Deze NL steden moet je zeker eens bezoeken tijdens de soldenperiode

Deze NL steden moet je zeker eens bezoeken tijdens de soldenperiode

Deze steden moet je zeker eens bezoeken tijdens de soldenperiode

Wie houdt er niet van? Struinen door de winkelstraten tijdens de zomeruitverkoop; lekker weer, leuke aanbiedingen en overal een gezellige drukte.
Wat zijn nu de leukste steden om te gaan shoppen in de zomeruitverkoop? We noemen er vier:

De beste koopjes in Amsterdam

Amsterdam spreekt voor zichzelf. Maar ga eens niet naar het centrum, waar je natuurlijk alle ketens vindt, zoals de lingeriewinkel Etam, en natuurlijk de mooiste de Bijenkorf van het land, waar je tijdens de uitverkoop in juli de beste koopjes kunt scoren.

Ga ook eens naar Amsterdam-Oost. In de Javastraat tref je hippe winkels als Div en andere kledingzaakjes. Ook voor bijzondere eetwinkels uit alle hoeken van de wereld kun je er terecht.

IJburg is een nieuw deel van de stad met volop mooie zaken en leuke horeca. Als je toch in Oost bent, ga dan ook daar eens een kijkje nemen.

Maastricht: lokale winkels met toffe prijzen

Waarom? Vanwege de vele prachtige winkels maar ook omdat het zo'n mooie historische stad is. In Maastricht combineer je moeiteloos een cultureel vakantiegevoel met het doen van de leukste aankopen. Daarvoor kun je natuurlijk terecht in de bekende ketens als de parfumwinkel ICI Paris XL (let op de aanbiedingen!), de winkel waar je alles vindt HEMA, de lingeriewinkel Hunkemöller en het meer up market De Bijenkorf. Maar het aardige van deze stad is dat er heel veel 'eigen' winkels zijn, die je elders niet tegenkomt. Je merkt ook dat het een studentenstad is én een stad voor van bourgondiërs, want de café's en restaurants, in alle prijsklassen, zijn ruim vertegenwoordigd. En het lijkt wel of alles extra lekker smaakt in het Zuiden.

Maastricht is ooit gesticht door de Romeinen, die een brug over de Maas nodig hadden. Als snel ontstonden er rond het legerkamp verschillende bedrijfjes en handeltjes en gingen mensen er permanent wonen. De bedrijfjes en handeltjes zijn nu uitgegroeid tot een stad met bijna 125.000 inwoners, de beroemde Sint Servaes kerk en vele andere bezienswaardigheden.

Voor liefhebbers van winkelen is het een paradijs. Er zijn speciaalzaken met bijvoorbeeld antieke juwelen, maar ook zaken met hippe tweedehandskleding voor een paar tientjes. Als het hier zomer uitverkoop is in juli zul je zeker slagen en met de beste koopjes naar huis gaan. Natuurlijk kun je ook de echte limburgse vlaai niet laten liggen en plof je na een lange dag neer op een terras op het Vrijthof voor een heerlijk biertje en één van de culinaire hapjes waar ze zo goed in zijn Limburg.

In het Stokstraatkwartier, één van de oudste wijken van de stad, vind je de betere damesmode van bekende en minder bekende designers. In de centrumstraten wemelt het van de bekende en minder bekende winkels en kun je je ogen uitkijken en je nog vergapen aan chique mode en ambachtelijke producten.

Maar ook buiten het centrum is het interessant voor de winkelliefhebber. Wat dacht je van winkelcentrum Mosae Forum? Dit winkelcentrum biedt een ruim aanbod winkels voor de dagelijkse boodschappen maar voor kleding, cadeaus en interieur.

Groningen tijdens de solden

Deze stad is echt een parel in het Noorden van het land. Dankzij de aanwezigheid van een zeer oude universiteit en dus van studenten, zijn er volop kroegjes en restaurantjes. De liefhebber van shoppen kan er ook uitstekend terecht.

De Grote Markt, met de befaamde Martinitoren, is hét centrum van de stad. Je vindt daar dan ook een heleboel leuke winkels, die zeker tijdens de zomeruitverkoop heel wat aantrekkelijks te bieden hebben.

Natuurlijk vind je er een aantal bekende ketens zoals de multimediaketen Mediamarkt, de schoenenwinkel Van Haren en de gekende winkels van Ulla Popken, waar je leuk kunt inkopen. Maar er zijn ook typisch Groningse zaakjes. Sommigen daarvan zitten er al vanaf het einde van de negentiende eeuw, zoals H. Witting & Zoon. Deze hoeden- en pettenzaak bestaat al sinds 1876! Slijterij Van Erp bestaat al sinds 1919 en bakkerij Crebas sinds 1895. Juist dit soort winkeltjes maken het aanbod in Groningen zo aantrekkelijk; het is een afwisseling van oud en nieuw. Online kan je echter vaak gebruik maken van een kortingscode, waardoor je nog goedkoper kan winkelen.

Haarlem, de muggenstad met afprijzingen

Het is niet zeker waarom Haarlemmers sinds jaar en dag muggen genoemd worden en de stad Haarlem muggenstad. Wat wel zeker is dat je er heerlijk kunt winkelen.
In het centrum zit alles lekker compact bij elkaar.

Vanaf de Grote Markt kun je de Barteljorisstraat, de Zijlstraat, de Koningsstraat, de Grote Houtstraat of de kleine straatjes achter de Kerk (De Gouden straatjes) bereiken. Al deze straten zijn leuk om te winkelen en zeker tijdens de uitverkoop is het natuurlijk een feest.

De Grote Houtstraat is de hoofdwinkelstraat van het centrum. Hier vind je dan ook de bekende ketens, waaronder VanHaren. Interessanter wordt het als je naar de straten gaat die parallel aan de straat lopen of die er haaks op staan. Een grote verscheidenheid aan speciaalzaken op het gebied van wonen, mode, vintage, enz. is wat je daar aantreft.

Haarlem is een zeer oude, historische stad en flink wat winkels zitten dan ook in mooie monumentale panden. De oudste winkel is het beroemde Van der Pigge. Het pandje van deze ouderwetse drogist, vol flessen en stolpen, zit ingebouwd in een groot gebouw. Van der Pigge wilde in de jaren '30 niet wijken voor de bouw van een winkel van Vroom & Dreesmann en rara... wie bestaat er nu nog? Precies!

De winkels in Haarlem worden afgewisseld door kleinschalige horecagelegenheden, waarbij je vooral de Tearoom Bij Babette in de Kruisstraat niet mag missen. Echte Engelse scones en op afspraak een High Tea. En wat dacht je van een bordspellen café?

Kortom, in Haarlem is het fijn winkelen en tijdens de uitverkoop kan dat ook nog eens zonder al teveel geld uit te geven!