Zo maak je van de buitenspeeldag de leukste dag ooit

Zo maak je van de buitenspeeldag de leukste dag ooit

Woensdag 9 juni 2021, misschien een onbekende datum en het lijkt nog ver weg, maar voor dat je het weet is het zo ver; de nationale buitenspeeldag! Echter zal deze dag niet zijn zoals de voorgaande buitenspeeldagen. Dit, onder andere door de huidige corona crisis, maar het kan natuurlijk ook gewoon zo zijn dat het toevallig die dag slecht weer is. Kortom, wat doe je dan? Hoe pas je, je aan? Daarom krijg je in deze blog een aantal tips om optimaal te genieten tijdens deze dag vol met plezier!

Quality time met het hele gezin

Het komt helaas in deze tijd vaak voor; de kinderen gaan buitenspelen in de speeltuin en waar jij normaal gesproken gebruik maakte van deze gelegenheid om gezellig bij te praten met de buurvrouw, zit je nu binnen of alleen in de achtertuin. Je moet jezelf ten slotte beschermen tegen het virus. Wees echter niet getreurd, je kan namelijk perfect gebruik maken van de buitenspeeldag om Quality-time door te brengen met het gezin.

Zo kun je namelijk allerlei leuke tuinspelletjes scoren om van deze dag een echte spelletjes dag te maken. Je kunt namelijk heel gemakkelijk online tuinspelletjes bestellen bij de Vlaamse site Fundoo of Fun. Deze site heeft ook nog een leuke bijkomstigheid voor de ouders, je kunt namelijk ook allerlei tuinmeubilair scoren, zo kun je dus heerlijk zitten in die lekkere tuinstoel, terwijl jij wacht op jouw beurt om te mogen boogschieten.

Slecht weer? Niet getreurd!

Soms kan het natuurlijk ook voorkomen dat het nou net die dag slecht weer is. Nationale buitenspeeldag wordt dan nationale binnenspeeldag. Dan is het wel fijn dat je binnenspeelgoed in voorraad hebt, denk bijvoorbeeld aan allerlei knutselspullen van de HEMA, maar zo kun je ook terecht op een wat onbekendere Vlaamse site genaamd Dreamland. Hier kun je zowel hobby-spullen als interactief speelgoed bestellen, maar ook kun je hier terecht voor de nieuwste sets van LEGO (stiekem vinden wij als ouders het ook leuk om mee te bouwen).

Naast dat de kinderen zichzelf bezighouden met die vette racebaan, kun je er natuurljk ook voor kiezen om gezellig gezelschapspelletjes te spelen met elkaar. Je kunt deze vrijwel overal online vinden (denk maar eens aan het grote assortiment van Bol.com), echter raden wij je aan om toch eens een kijkje te nemen op een wat onbekendere site voor velen, namelijk; Amazon.de . Hier kun je namelijk ook spellen bestellen die normaal gesproken niet beschikbaar zijn in Nederland, ideaal wanneer je bijvoorbeeld pubers in huis hebt, die graag ''cool'' willen zijn door iets anders te doen, dan anderen.

Voorbereiding is belangrijk

Tot slot kan je jezelf natuurlijk ook ultiem voorbereiden om zowel binnenspeelgoed als buitenspeelgoed in huis te halen, dit kun je namelijk allemaal bij VidaXL. Maar let wel op, het bezoeken van deze site is niet zonder gevaar voor de portemonnee. Op deze site kun je namelijk ook zowel binnen als buiten meubilair scoren en zijn er ook nog allerlei leuke accessoires voor in huis beschikbaar. Kortom, ondanks alles, kan door een goede voorbereiding de beste buitenspeeldag ooit worden bereikt, waarvan iedereen optimaal zal genieten!