De beste webshops voor echte foodies

De beste webshops voor echte foodies

De foodies onder ons werden de voorbije maanden behoorlijk op de proef gesteld. Gezellig uit eten zat er dankzij de strenge maatregelen even niet meer in. De liefhebber van culinaire verwennerij bleef dan ook vaak op zijn honger zitten. Gelukkig schiet het wereldwijde web meteen te hulp. Even rondzoeken en je vindt meteen heel wat interessante webshops. Van maaltijdboxen vol verse ingrediënten tot de lekkerste wijnen... Je kan het zo gek niet bedenken of je koopt het gewoon online. Wij zetten alvast een aantal niet te missen webshops voor echte foodies op een rijtje.

Maaltijdboxen zijn helemaal hot

Een echte foodie wil natuurlijk ook zelf een heerlijk bordje op tafel kunnen toveren. En dan is er meer nodig dan enkel een basiskennis koken. Naast de nodige inspiratie moet je natuurlijk ook de ingrediënten in huis halen. Bovendien zien we het vaak niet zitten om na een drukke werkdag nog lekker en gezond te koken. De maaltijdboxen spelen hier handig op in. Bedrijven als Hellofresh en Foodbag schieten als paddenstoelen uit de grond. Het concept is dan ook geniaal. Eens per week wordt jouw box gewoon voor de deur bezorgd. Die box bevat alles wat je nodig hebt voor gevarieerde, lekkere en snelle maaltijden. Verse ingrediënten en de nodige recepturen zorgen er voor dat je in een mum van tijd een heerlijke maaltijd op tafel tovert. Bovendien kies je helemaal zelf hoe jou box er dient uit te zien. Welke gerechten mogen er deze week op tafel komen? Hoeveel keer per week maak je gebruik van de maaltijdbox? En voor hoeveel personen wens je graag te koken? Het hele pakket is aanpasbaar naar je eigen wensen. Bovendien zorgt de toenemende concurrentie er voor dat leveranciers van maaltijdboxen met de minuut creatiever worden. Zo wordt er meer 'outside the box' gedacht en ligt de focus op de behoeften van de consument. Iets wat voor de foodie alleen maar mooi meegenomen is.

Wijn om te klinken in stijl

Wie zichzelf graag culinair verwent, doet dat natuurlijk graag met een heerlijk glaasje wijn erbij. Gelukkig hoef je voor die ene fles wijn niet meteen naar de supermarkt te rennen. Ook een persoonlijke wijnkelder is geen noodzaak. Wijn selecteren en aankopen doe je tegenwoordig ook gewoon eenvoudig online. Webshops als de Wijnbeurs zijn bovendien veel meer dan enkel een online supermarkt. Echte wijnliefhebbers genieten er dankzij een premium lidmaatschap van heel wat exclusieve voordelen. Daarnaast kan je deel uitmaken van het vatencollectief en help je zo mee aan het "opvoeden" van je persoonlijke wijn. hoeft het allemaal niet zo exclusief en wil je gewoon een koopje doen? Ook dan vind je online precies wat je zoekt. Wijnvoordeel is zo één van die webshops waar je snel en eenvoudig een fles wijn besteld met de garantie op een fixe korting. Bovendien vind je hier echt niet alleen de goedkope variant terug. Ook heel wat bekroonde wijnen zijn er tegen scherpe prijzen te verkrijgen.

Lekker lui concept

Af en toe heb je natuurlijk helemaal geen zin in kookpotten en pannen. Dagen waarop je liefst meteen je voeten onder tafel schuift en geniet van een kant en klaar gerecht is er het fantastische bezorgconcept van takeaway. Even zoeken op je woonplaats en je vindt meteen tientallen adresjes van horecazaken die ook bij jou aan de deur leveren. Het hoeft niet gezegd dat dit al lang niet meer gaat over de plaatselijke pita. Ook heel wat nieuwe, originele concepten maken gebruik van delivery platformen om hun afzetmarkt te vergroten. Afhankelijk van het aanbod in jouw buurt kan je zo genieten van sushi, oosterse keuken of een authentieke Spaanse tapasschotel. Al zien we natuurlijk ook de charme in van een heerlijke klassieker als Pizza Hut.

Het aroma van de beste koffiebonen

Echte foodies weten als geen ander dat niet enkel lunch en avondmaal belangrijk zijn. Ook het ontbijt is de uitgelezen kans om het nuttige aan het aangename te koppelen. En wie ontbijt zegt, denkt daarbij natuurlijk aan het intense aroma van een kop verse, hete koffie. En omdat ook koffie al lang niet meer zomaar koffie is, zien we ook in deze niche een trend ontstaan die de foodie niet ontgaat. Webshops die inspelen op de wensen van de koffieliefhebber zien hun zaken bloeien. Van proeverspakketten tot trendy accessoires: de koffiewebshop heeft alles in huis om jouw dosis cafeïne tot een waar genot te maken. Koffiemarkt is één van die webshops die daar graag mee uitpakt. Hun slogan 'want goeie koffie is een keuze' maakt dan ook meteen duidelijk hoe zij het belang van een heerlijke blend waarderen.

Cadeaubonnen voor foodies

Alles netjes aan huis geleverd, is natuurlijk een luxe die we graag aanvaarden. Maar af en toe willen we gewoon de deur achter ons sluiten en elders even gastronomisch genieten. Een etentje, proeverij of food experience is dan ook het ultieme geschenk voor de echte foodie. Bedrijven als Bongo kennen met hun bonnen dan ook een ongezien succes. Een bongobon stelt je immers in staat culinair te genieten waar en wanneer jij zelf wil. Zeg nu zelf: wie wil nu niet af en toe gewoon zijn voetjes onder tafel kunnen schuiven?