5 handige tips om goedkoper online te winkelen

5 handige tips om goedkoper online te winkelen

5 handige tips om goedkoper online te winkelen

De eindejaarsperiode staat voor de deur en dit betekent dus dat heel veel mensen op zoek gaan naar leuke cadeautjes en geschenken om hun vrienden, familie en geliefden mee te verrassen. De meeste mensen doen dit tegenwoordig online. Enerzijds omdat het aanbod van webshops de voorbije jaren enorm uitgebreid is, en anderzijds omdat online shoppen vaak een pak goedkoper is dan wanneer je in een fysieke winkel gaat shoppen. Wij geven jou alvast 5 handige tips zodat je ook jouw eindejaarscadeautjes en kerstpakjes aan een goedkopere prijs kan scoren!

Bekijk de online sale en outlet

Bij heel veel webshops kan je gedurende het hele jaar goedkoper online winkelen. Dit kan je doen door de online sale of outlet van die webshop te checken. Een sale of outlet is een afzonderlijke pagina waarbij de webshop een grote selectie van hun artikelen of producten aan een goedkopere prijs te koop aanbiedt. Een voorbeeld van zo'n outlet is bijvoorbeeld de afzonderlijke promotiepagina van ZEB, waarbij je vaak tot wel 50% korting kan krijgen op veel artikelen.

Gebruik een kortingscode bij de afrekening

Als je voor het eerst online gaat shoppen, dan ben je misschien nog niet helemaal vertrouwd met het gebruik van een kortingscode. Maar als je regelmatig online gaat winkelen, dan weet je dat je door het gebruik van een kortingscode kan besparen op jouw online aankopen. Een kortingscode kan je makkelijk online terugvinden door op zoek te gaan naar een kortingscode gevolgd door de naam van jouw favoriete webshop. Maar je kan ook gewoon dit overzicht met werkende kortingscodes raadplegen om zo geen enkele van de werkende kortingscode te missen. Zo shop je zeker en vast goedkoper online.

Pak extra korting dankzij de nieuwsbrief

Veel mensen ergeren zich vaak aan de nieuwsbrieven die ze ontvangen, omdat het er vaak gewoon te veel zijn. Maar bij heel veel webshops heeft het inschrijven voor de nieuwsbrief vaak als gevolg dat je een leuke extra korting ontvangt. Na inschrijving voor de nieuwsbrief ontvang je dan via mail een kortingscode of een link waardoor je jouw eerste bestelling goedkoper kan plaatsen. Zo kan je bijvoorbeeld 5 euro of 10% korting pakken of krijg je jouw eerste bestelling gratis verzonden. Zo krijg je bij KitchenAid bijvoorbeeld 5% korting op je eerste aankoop na inschrijving voor de nieuwsbrief.

Online vergelijken = besparen

Zoals je al kon lezen shoppen heel veel mensen vaker online omdat het aanbod van webshops ook steeds groter wordt. En dat groot aanbod van webshops betekent natuurlijk ook dat je als klant eenvoudig kan gaan vergelijken. Als je bijvoorbeeld op zoek bent naar een trui of een broek, dan kan je in slechts enkele muisklikken dezelfde broek of trui bij verschillende webshops gaan opzoeken om de prijzen met elkaar te gaan vergelijken. Zo weet je meteen waar je de goedkoopste trui of broek kan kopen.

Vermijd extra verzendkosten

Wanneer je online artikelen gaat shoppen, dan moeten deze artikelen uiteraard verzonden worden naar het verzendadres dat je opgegeven hebt bij het afronden van jouw bestelling. Voor de verzending naar het gewenste adres vragen bijna alle webshops een extra kost van bijvoorbeeld €4,95. Maar bij zowat alle webshops kan je deze extra verzendkost vermijden  door ervoor te zorgen dat je voor een bepaald minimum bedrag bestelt. Hierdoor vallen de verzendkosten weg en krijg je jouw bestelling dus gratis aan huis geleverd.