Leuke (goedkope) dingen die je kunt doen als het slecht weer is

Leuke (goedkope) dingen die je kunt doen als het slecht weer is

Leuke (goedkope) dingen die je kunt doen als het slecht weer is

Of het nu vakantie is, weekend, of je gewoon een dagje vrij bent. Het lijkt wel alsof het nu net altijd begint te stormen wanneer jij een dagje niets hoeft te doen. Enorm jammer, want de meeste mensen vinden het heerlijk om erop uit te gaan wanneer ze vrij zijn. Gelukkig zijn er ook zat leuke dingen binnen te doen wanneer het weer tegenzit!

Boeken in sale

De meeste mensen houden wel van lezen, maar hebben er te weinig tijd voor. Vandaag is dus de perfecte dag om eindelijk aan dat boek te beginnen dat al zo enorm lang in de kast op je staat te wachten! Mocht je nu geen boek in huis hebben, dan kan je er natuurlijk ook altijd eentje bestellen. De online bookstore Bookspot garandeert levering de volgende dag. Als je niet weet welk boek je wil gaan lezen, dan kan je altijd kijken bij hun toptien of bestsellers. Grote kans dat daar wel een boek tussenzit dat je graag zal gaan lezen.

Ga lekker koken voor een vaste prijs

Bij goed weer strijken de meeste mensen al gauw neer op het terras. Grijp deze kans met slecht weer dus eens aan om je eigen keuken in te duiken! En dit keer niet voor een van die recepten die je al jarenlang minstens een keer per week kookt, kruip eens uit je comfort zone! Er zijn online tal van heerlijke recepten te vinden die je kunt proberen. Het nadeel is dan natuurlijk wel dat je waarschijnlijk nog even de deur uit moet om de benodigde ingrediënten te halen, en je zelf het recept zal moeten zoeken. Mocht je hier geen zin in hebben, dan kan je ook een maaltijdbox van Hellofresh bestellen. Dan krijg je een heerlijk recept, met de bijbehorende ingrediënten thuisbezorgd. Het voordeel is dat je kunt aangeven voor hoeveel personen je kookt, en je dus geen voedsel zal verspillen (en ook niet te weinig zal koken). Daarnaast zijn de recepten bijna altijd gezond en - zoals de naam al stelt - gemaakt van verse ingrediënten.

Budgettip: plan alvast een leuk uitje in

Je kunt bij de pakken neer gaan zitten, maar je kunt deze dag ook aangrijpen om alvast een uitje te plannen voor wanneer de betere dagen weer aankomen. Als je kinderen hebt, kan je bijvoorbeeld kijken of je een dagje Walibi kunt plannen. Je kunt hierbij alvast de route (met de auto of het openbaar vervoer) uitzoeken, tickets kopen enzovoort.
Als je het radicaler aan wil pakken, zou je ook kunnen kijken naar vakantiehuisjes van Belvilla. Zij bieden vakantiehuisjes aan in Nederland, maar ook landen in de buurt zoals België en Frankrijk. Ideaal wanneer je een paar dagen of weken er even tussenuit wil. Een vakantiehuisje biedt ook de mogelijkheid om het slechte weer in Nederland te ontvluchten!

Voordelig een fotoalbum maken

Het slechte weer kan je ook gebruiken om terug te blikken op de momenten dat het nog wel lekker weer was. Kijk eens terug naar je vakantiefoto's, de zonnige momenten bij de barbecue in de tuin en de drankjes op het terras met vrienden en familie. Het kan een goed idee zijn om deze foto's vast te leggen, in een fotoboek of in de vorm van een portret dat je aan de muur kunt hangen.
Zo biedt de website Albelli de mogelijkheid aan om je foto's tot herinneringen te maken. Er zijn tal van manieren waarop je dat kunt doen. Zo kan je een fotoboek maken bestaande uit foto's van die ene vakantie, die zomer van je kind, die huwelijksreis met je partner of wat dan ook!

Ook zijn er mogelijkheden tot wanddecoratie. Het kan een leuk idee zijn om een mooie vakantiefoto op groot formaat te laten afdrukken. Zo heb je altijd een blijvende herinnering aan deze gelukzalige momenten.

Je kunt deze fotoboeken geheel online maken. Met een fotoboek ben je verzekerd van een fysieke versie van je foto's. Want laten we eerlijk zijn, meestal raken we de foto's op onze telefoon naar verloop van tijd toch maar kwijt. Check zeker ook of er geen Albelli kortingscode beschikbaar is.

Trakteer jezelf op een gadget met korting

Wanneer het slechte weer aan blijft houden, kan je jezelf ook eens trakteren op een nieuwe gadget. Bij de Mediamarkt kan je allerlei soorten elektronica en gadgets kopen, en meestal wordt het de volgende dag al geleverd. Trakteer je zoon op een nieuwe spelcomputer, jezelf op een nieuwe televisie of koop eindelijk eens die koptelefoon die je zo goed kunt gebruiken tijdens het sporten! Je mag soms best een wat grotere uitgave doen voor jezelf. Het voordeel van deze winkel is dat de meeste producten minimaal twee jaar garantie hebben, en veelal door de winkel zelf gerepareerd kunnen worden. Mocht het product na verloop van tijd dus kapotgaan, dan weet je zeker dat deze binnen mom van tijd gerepareerd wordt of dat je een nieuwe krijgt!