Zorgeloos en voordelig een auto huren op vakantie

Zorgeloos en voordelig een auto huren op vakantie

Zorgeloos en voordelig een auto huren op vakantie

Een comfortabele vakantie is pas compleet wanneer je veilig en onbezorgd een auto kunt huren, waarmee je elke gewenste plek kan bezoeken. Het kan soms lastig zijn om tussen al die aanbieders het juiste autoverhuurbedrijf te vinden. Je wil natuurlijk niet voor onverwachte verrassingen komen te staan. Hieronder lees je een aantal aanbevelingen die goed van pas kunnen komen wanneer je van plan bent om op vakantie een auto te huren.

Bespaartip: waar dien je rekening mee te houden alvorens je een auto huurt?

Wanneer je hebt besloten om een auto te huren op vakantie, zijn daar een aantal voorwaarden aan verbonden. Ten eerste moet je voor een bepaalde tijd al in het bezit zijn van een rijbewijs. De duur hiervan verschilt per verhuurbedrijf, maar meestal bedraagt dit minimaal 1 tot 2 jaar. Ook de leeftijd speelt mee, de meeste verhuurbedrijven hanteren een minimum leeftijd van 21 jaar. Wanneer je een verhuurder op het oog hebt, vergeet dan niet om eerst de algemene voorwaarden te lezen. Het is ontzettend belangrijk om te weten welke verzekeringen zijn inbegrepen en welke prijs je betaalt. Veel autoverhuurbedrijven hanteren een all-inclusive formule, waarbij je achteraf niet huiverig hoeft te zijn voor bijkomende kosten. Onder andere een WA- verzekering, diefstalverzekering en schadeverzekering zijn bij een all-inclusive formule inbegrepen. Daarbij kan je rekenen op een ongelimiteerd aantal kilometers, zodat je zoveel kan rijden als je wilt tijdens je vakantie.

Korting tijdens het boeken

Bij het boeken is het belangrijk om in het bezit te zijn van een creditcard. Vrijwel alle verhuurbedrijven vragen naar een creditcard als machtiging, zodat deze kunnen worden gebruikt voor verrekening van de borg en eventuele boetes. Het verhuurbedrijf garandeert daarmee dekking tegen eventuele schade of diefstal. De creditcard dient op naam te staan van de hoofdbestuurder en deze dient over voldoende bestedingsruimte te beschikken, zodat de incasso van de waarborg zonder problemen kan plaatsvinden en je de auto bij het ophalen ook daadwerkelijk kan meenemen. Let ook op de verhuurtijden, een uur later inleveren van de auto, kan betekenen dat er een volle dag extra wordt gerekend, en dat zou zonde zijn. Kijk daarom van tevoren goed naar de aankomst- en vertrektijden van je vlucht, zodat je de inlevertijd van de auto daarop kunt aanpassen.

Kies een auto die het beste bij jou, je medereizigers en je vakantie past. Een vakantie in de bergen behoeft bijvoorbeeld een auto met meer vermogen dan wanneer je vlakbij het strand verblijft.

Houd rekening met de hoeveelheid bagage die je meeneemt en of de auto voldoende zitruimte biedt voor iedereen. Voorkom dat je een extra upgrade moet toevoegen, want hier kunnen bijkomende kosten aan verbonden zijn. Deze kunnen gemakkelijk voorkomen worden door vooraf de benodigde ruimte in de auto te berekenen. Ga ook na of je een diesel- of benzineauto wilt huren. In bergachtige gebieden is het aan te raden om voor een dieselauto te kiezen, omdat deze zuiniger rijdt. Hiermee kan je veel brandstofkosten besparen. Ten slotte zijn er verschillende services beschikbaar die je bij kunt boeken, zoals het toevoegen van een kinderzitje, aflevering van de auto bij je accommodatie of het toevoegen van een extra bestuurder. Bepaal van tevoren of je behoefte hebt aan één van deze services voor extra comfort tijdens je vakantie.

Gratis ophalen en inleveren van de huurauto

Wanneer je aan het begin van je vakantie je auto bij de luchthaven ophaalt, dien je alvorens je wegrijdt, de auto te controleren op schade. Wanneer je schade ontdekt en deze aan de verhuurder doorgeeft, zal deze niet op jou verhaald worden, omdat je immers nog niet met de auto hebt gereden. Ook bij het inleveren van de auto dien je eventuele schade door te geven, zodat er geen onverwacht hoge kosten optreden. Denk ook aan het aftanken van je auto wanneer je vakantie bijna ten einde is. De brandstofprijzen die je zelf bij de pomp betaalt zijn een stuk voordeliger dan de kosten die het verhuurbedrijf rekent bij het vullen van een (half)lege tank, die vervolgens voor jouw rekening komen. Zorg dus dat je met een volle tank de auto weer inlevert.

Bij welk bedrijf kan ik voordelig een auto huren?

Voorbeelden van betrouwbare autoverhuurbedrijven zijn onder andere de gekende verhuurder Europcar en de concurrent Avis. Bij deze bedrijven kan je een transparante werkwijze verwachten, waardoor je gelijk weet waar je aan toe bent. Ook worden er vele extra diensten aangeboden, waardoor je verzekerd bent van een comfortabele vakantie. Een betrouwbaar autoverhuurbedrijf kan je bovendien herkennen aan een lidmaatschap van de BOVAG. Deze brancheorganisatie toetst bedrijven op kwaliteitseisen, zoals betrouwbaarheid en deskundigheid. Bovenstaande bedrijven zijn aangesloten bij de BOVAG, dus wanneer je overweegt een auto bij één van deze bedrijven te huren, dan ben je verzekerd van een goede keuze. Vergeet zeker niet om jouw geldige kortingscode te gebruiken en boek zo jouw huurauto goedkoper.