Ook gezond blijven tijdens deze drukke eindejaarsperiode? Hoe je dat doet lees je hier!

Ook gezond blijven tijdens deze drukke eindejaarsperiode? Hoe je dat doet lees je hier!

Ook gezond blijven tijdens deze drukke eindejaarsperiode? Hoe je dat doet lees je hier!

Ook gezond blijven tijdens deze drukke eindejaarsperiode? Welke stappen je daarvoor moet nemen lees je in dit artikel. Je kent het wel. Het einde van het jaar is in zicht. Je hebt allerlei leuke momenten gepland. Je wilt je familie, je vrienden of misschien wel je jaarclub zien. En dat allemaal tegelijk. Hoe het allemaal in goede banen wordt geleid is ieder jaar weer een wonder en is van te voren niet altijd duidelijk. Wat wel elk jaar duidelijk is, is het feit dat er veel eten wordt geserveerd. Zo veel dat je niet altijd weet hoe je voorkomt dat die kilo's er bijkomen. Gelukkig zijn er producten bij Farmaline of Pharmamarket te koop. Heb je geen tijd? Dat is geen excuus! Want bij deze aanbieders - net als Viata, Pazzox en Medibib, kun je je producten gewoon online bestellen. Lees verder in dit artikel hoe jij gezond kan blijven tijdens deze drukke eindejaarsperiode.

De eindejaarsperiode: wat zijn de eerste belangrijke aandachtspunten?

gezond blijven, dat wil iedereen. Het kan zijn dat je er gedurende het hele jaar niet veel last van hebt, maar dat je op een gegeven moment toch merkt dat je eetpratroon verslechtert. Je hebt niet alleen meer zin in snacks, je eet ook daadwerlijk meer ongezonde dingen. Snoepgoed, koekjes, een extra bord avondeten of dat ene chocolaatje tussendoor. Alle extra dingen die je eet, tellen als calorieën. Dat kan anders voelen en het kan goed zijn dat je daar niet stil bij staat. We komen gelijk bij een eerste aandachtspunt. Dat eerste aandachtspunt is dat je niet ongemerkt te veel extra voeding binnen moet krijgen. Je kunt natuurlijk wel voor de komkommer of de appel gaan, maar als je de keuze hebt tussen een stukje chocola of een stukje komkommer, is de keuze uiteraard snel gemaakt.

Het tweede punt dat we hier willen aankaarten is het feit dat je niet te veel ongezonde voeding in huis moet halen. Als je het niet in huis hebt, is het ook een stuk gemakkelijker om het niet te eten. Immers, de verleiding is groot als je een stukje chocola ziet liggen in de kast. Dit zijn in ieder geval al belangrijke punten. Natuurlijk zijn er meer dingen om rekening mee te houden, die specifiek gelden voor de eindejaarsperiode.

Gezond blijven eten tijdens de feestdagen: (on)mogelijk?

Het is tijd om verder antwoord te geven. Is het nou wel of is het nou niet mogelijk om gezond te blijven tijdens de feestdagen? Een gezellige kerstbrunch, een gezellig diner of een lekkere borrel. Natuurlijk is het lekker en het kan ook gewoon. Het antwoord op de vraag luidt dan ook als volgt: Ja, je kunt je lichaam gezond houden tijdens de feestdagen. Als je maar zorgt voor balans. Dat is in ieder geval een belangrijk punt. Balance is key, zoals ook wel wordt gezegd.

Welke methodes zijn er om je lichaam gezond te houden tijdens de feestdagen?

Er zijn verschillende manieren om je lichaam gezond te houden tijdens de feestdagen. We bespreken de eerste methode. De eerste methode is intermittent fasting. Hoef je in de ochtend niet aan de tafel voor een kerstbrunch? In dat geval kun je nadenken over intermittent fasting. Het is absoluut iets om over na te denken. Op deze manier eet je maar binnen een tijd van 8 uur. Het komt er op neer dat je dan 16 uren vast. Dat klinkt veel en dat is ook wel zo, maar het schijnt een goede methode te zijn.

De tweede methode is om wat langzamer te eten. We denken dat als we honger hebben we steeds door moeten blijven eten. Niets is minder waar. Je lichaam geeft na 20 tot 30 minuten namelijk aan dat je lichaam vol zit. Eet jij steeds door? Wacht daar dan even mee. Het is belangrijk om stil te staan bij het feit dat je lichaam misschien daarna wel aangeeft dat het vol zit. De overige twee manieren zijn om veel te blijven bewegen, bijvoorbeeld een kerstwandeling te maken. Je kunt er ook aan denken om zelf het hele kerstdiner voor te bereiden. Op deze manier weet je precies wat er in het eten zit.

Kom jij ook gezond de feestdagen door?

Je hebt kunnen lezen wat de belangrijkste aandachtspunten zijn als we het hebben over het gezond doorkomen van de feestdagen. Om maar even de vraag te beantwoorden: ja, je kunt je lichaam gezond houden tijdens de feestdagen!