Met deze boeken en films kom je voordelig het najaar door

Met deze boeken en films kom je voordelig het najaar door

Met deze boeken en films kom je voordelig het najaar door

Ook aan de zomer komt helaas een eind. De warme zonnige zomerdagen zullen we toch echt weer moeten inruilen voor koude gure herfstdagen. Hoewel we niet echt zitten te wachten op de kou, heeft het najaar ook zijn charme. Zo kun je bijvoorbeeld heerlijk onder een dekentje op de bank kruipen na een lange werkdag. Een fijne manier om te ontspannen en even alle zorgen te vergeten. Zet een film aan of kom de koude avonden door met een mooi boek. Hier een aantal tips:

Voordelige boeken

Hoewel het lezen van boeken nogal een saai imago heeft, is niets minder waar. Het kan immers heerlijk ontspannen zijn om je even mee te laten voeren in een andere wereld. Daarnaast is lezen goed voor je taalontwikkeling en houdt het je brein gezond. Genoeg redenen dus om dit najaar in een boek te duiken. Met deze boeken kom je het najaar zeker door:

Vallend duister - Robert Bryndza

Robert Bryndza brengt dit najaar het volgende boek van de Kate Marshall-serie uit. In deze thrillerserie wordt het detectivebureau van Kate Marshall gevolgd. In dit boek wordt ze samen met haar partner Tristan Harper ingehuurd voor hun eerste grote zaak: een cold case. Journaliste Joanna Duncan bracht twaalf jaar geleden een politiek schandaal aan het licht, waarna ze spoorloos verdween. Na een doodlopen onderzoek ging het leven van de meeste mensen verder, maar niet dat van Joanna's moeder. Zij kan geen rust vinden voordat ze weet wat er met haar dochter is gebeurd. Kate en Tristan doorlopen nogmaals het onderzoek en nu met resultaat. Tussen de persoonlijke bezittingen van Joanna vindt Kate namelijk de namen van twee mannen die ook spoorloos verdwenen zijn. Wat hebben deze drie vermissingen met elkaar te maken? En wat doet Kate als ze ontdekt dat Joanna een seriemoordenaar op het spoor was?

Langste kerst ooit - Lisette Jonkman

Tijdens de koude najaarsdagen verlangen we allemaal naar een beetje positiviteit. Dit feelgoodboek van Lisette Jonkman geeft je zeker een blij gevoel, al helemaal als je dol bent op de kerstdagen. In dit boek lees je het verhaal van Noëlle. Noëlle is gek op kerst en wenst dan ook elk jaar op kerstavond dat het elke dag kerst mag zijn. Deze eerste kerstdag gaat echter alles fout en valt de kerstdroom van Noëlle in het water. Opgelucht ligt ze die avond in bed, hopend dat niet alle dagen zijn zoals deze. De volgende ochtend ontwaakt ze, en wel op eerste kerstdag. Wordt dit haar langste kerst ooit?

Kies voor jezelf - Emma Reed Turrell

Iedereen heeft wel eens een dipje. Zeker in het najaar kunnen we wat neerslachtig en humeurig zijn. Kies voor jezelf is dan ook een echte aanrader. Dit praktische en inspirerende zelfhulpboek, geschreven door ervaren psychotherapeute Emma Reed Turrell, biedt je met veel humor en wijsheid een heleboel inzichten en technieken. Er zijn namelijk genoeg alternatieven voor het altijd maar pleasen van anderen en jezelf op de tweede plek zetten. Ben jij er klaar voor om nu eindelijk voor jezelf te kiezen? Geef dit boek dan een kans!

Films in afprijzing

Niet iedereen is een boekenwurm. Sommigen kiezen dan toch eerder voor het opzetten van een serie of film ter ontspanning. Gelukkig zijn er ook dit najaar genoeg films die je de kou en donkerte laten vergeten. Hier staan een aantal films voor je op een rijtje:

James Bond - No time to die

De fans kunnen hun hart weer ophalen aan de 25e James Bond-film. In deze film heeft James Bond, gespeeld door Daniel Craig, zijn turbulente leven als geheim agent achter zich gelaten om een rustig leven op de bouwen in Jamaica. Deze rust wordt echter bruut doorbroken wanneer vriend en CIA-agent Felix Leiter hem betrekt bij de bevrijding van een ontvoerde wetenschapper. Deze missie blijkt niet makkelijk en brengt James Bond opnieuw in levensgevaarlijke situaties.

Dune

Een film naar de gelijknamige bestseller van Frank Herbert, geregisseerd door de voor een Oscar genomineerde Denis Villeneuve. Dat belooft veel goeds. "Dune" vertelt het emotionele en mythische heldenverhaal van Paul Atreides. Paul is een begaafde jongen waarvan grootse dingen worden verwacht. Om de toekomst van zijn familie en het volk veilig te stellen, reist hij af naar de gevaarlijkste planeet van het universum. Er wordt hevig gevochten om de kostbare grondstof, de stof die het menselijk vermogen zal vergroten. Zal Paul Atreides overleven en de verwachtingen waarmaken?

Met deze boeken en films kom je komend najaar zeker door. Ze zijn onder andere te vinden op de afzonderlijke boekenpagina van Fnac, Bookspot en de webshop waar je alles kan vinden: Bol.com. Laat de koude dagen je humeur niet verpesten, maar kruip met een van deze boeken en film op de bank. Het najaar is dé perfecte smoes om een knus momentje voor jezelf te nemen. Bovendien check je best ook eens op voorhand of er geen kortingscode beschikbaar is om zo een extra korting te pakken.