Lentekriebels: tips voor een betaalbare voorjaarsschoonmaak

Lentekriebels: tips voor een betaalbare voorjaarsschoonmaak

Lentekriebels: tips voor een betaalbare voorjaarsschoonmaak

De lange, donkere wintermaanden lopen ten einde en het voorjaar dient zich aan. Je krijgt lentekriebels en voelt een drang om de winterse bedomptheid te verjagen. Je wilt huis en tuin weer fris en schoon hebben en helemaal klaar zijn voor het komende seizoen. Een voorjaarsschoonmaak dus! Maar hoe pak je het aan?

Niet iedereen staat te springen om aan een grote schoonmaak te beginnen. Het kan tamelijk bewerkelijk zijn en sommige klussen zijn zelfs behoorlijk zwaar. Met de volgende tips is het prima te doen, zelfs als je geen tijd of weinig zin hebt.

Checklist: promoties

Voor je aan de grote schoonmaak begint, is het goed om even stil te staan bij je aanpak. Met een checklist per vertrek zorg je ervoor dat je snel en efficiënt te werk kunt gaan. Neem ook de tuin op in het lijstje. Na de winter kan deze je aandacht goed gebruiken en je wilt binnenkort natuurlijk ook weer lekker buiten zitten.

Extra kortingen

Denk bij het maken van je lijstje niet alleen aan wat je moet doen, maar ook wat je erbij nodig hebt. Je kunt geen goede schoonmaak houden zonder de juiste middelen. Zorg er daarom voor dat je alle benodigdheden in huis hebt. Het handigst is het natuurlijk om online te bestellen. Vaak is er extra korting op schoonmaakmiddelen bij Bol.com. Bekijk ook eens de webshop van Unigro voor schoonmaakproducten, apparatuur en handige gadgets.

Volgorde van de deals

Als je alle benodigdheden binnen hebt, kun je aan het werk. Doe steeds één ruimte tegelijk en begin daar met opruimen. Maak stapeltjes met items die weg kunnen of ergens anders horen. Haal vervolgens alles weg wat ergens anders schoongemaakt wordt, bijvoorbeeld gordijnen die gewassen moeten worden. Haal meubels van hun plek, zodat je erachter en eronder kunt reinigen. Zet al je benodigdheden vooraf klaar, om tijdens het werk geen tijd te verliezen met heen en weer lopen. De belangrijkste schoonmaakregels zijn dat je van boven naar beneden werkt en dat je begint in de hoek die het verst van de deur is en naar de deur toe werkt. Zo voorkom je dat er weer stof of vuil komt op plaatsen die al schoon zijn.

Bekijk alle afprijzingen

Doe meteen de technische klusjes die je al lang voor je uitschuift. Denk daarbij ook eens aan het vervangen van vergeelde stopcontacten die na de schoonmaak plotseling pijnlijk afsteken. Je hoeft er de deur niet voor uit als je ze online bestelt via Allekabels. Vergeet niet de kamers na de schoonmaak te voorzien van heerlijke frisse lentegeuren. Op Holland & Barrett vind je onder andere een ruime keuze aan etherische oliën.

Check online koopjes

Heb je moeite om de juiste motivatie te vinden, kun je het voor jezelf aantrekkelijker maken met stijlvolle schoonmaakproducten. De collectie luxe artikelen in de webshop van de Bijenkorf is zeker een kijkje waard.

Gebruik jouw kortingsbonnen

Zie je het na deze tips nog niet zitten? Heb je geen tijd, geen zin of heb je professionele hulp nodig? Via de website van Groupon vind je gespecialiseerde bedrijven bij jou in de buurt voor schoonmaak- en tuinierwerk. Check zeker ook eens of er geen Groupon kortingscodes beschikbaar zijn om zo goedkoper online te winkelen.