Besparen op het verzorgen van de huid: hoe doe je dat?

Besparen op het verzorgen van de huid: hoe doe je dat?

Besparen op het verzorgen van de huid: hoe doe je dat?

De wereld van de huidverzorging kan soms best wel overweldigend zijn. Je hoort om je heen over zoveel verschillende tips, producten en technieken dat het moeilijk is om te bepalen wat er nou écht het beste werkt. Dit is best jammer, want huidverzorging hoeft helemaal niet moeilijk te zijn. Om je dat de laten zien hebben we in dit artikel een groot deel van de basis van de skincare voor je op een rijtje gezet.

Voordelige artikelen voor jouw huidtype

Om te zorgen dat je je huid de verzorging geeft die hij nodig heeft, is het belangrijk om te weten wat voor huidtype je hebt. Er zijn vier soorten, met allemaal hun eigen huidverzorgingsbehoeftes:

  • Normale huid. Eigenlijk is normaal natuurlijk een beetje een gekke benaming voor een huidtype. Iedere huid is toch normaal? Maar goed, als we ons even niet te veel op benamingen focussen, betekent een normale huid eigenlijk dat er geen opvallende huidzorgen zijn. De huid is goed in evenwicht en voelt comfortabel aan. Voor een normale huid is een basic skincare routine voldoende.
  • Droge huid. Bij een droge huid produceert de huid te weinig talg. Hierdoor is het moeilijk voor de huid om vocht vast te houden, wat resulteert in schrale plekken, velletjes, roodheid en een trekkerig gevoel. Bij een droge huid is het belangrijk goed te verzorgen met een rijke crème.
  • Vette huid. Een vette huid maakt juist teveel talg aan, waardoor de huid er vaak vettig of glanzend uitziet. De overmatige productie van talg kan ervoor zorgen dat de poriën verstoppen, zodat je acné krijgt. Bij een vette huid is vooral een goede reiniging belangrijk voor de huid.
  • Gecombineerde huid. Je kunt ook een huid hebben die een combinatie is van twee of drie van de eerder genoemde huidtypes. Bij veel mensen is de T-zone vet, terwijl de wangen normaal of droog zijn. Bij dit huidtype kun je het beste producten gebruiken die werken voor alle huidtypes.

Betaalbare skincare routine

Zodra je weet welk huidtype je hebt, kun je beginnen met het samenstellen van een skincare routine. De producten die je het beste kunt gebruiken hangen af van je huidtype. Het is slim om een keertje rond te kijken bij een online drogisterij zoals de deals van de Bijenkorf, de koopjes van Pazzox, de betaalbare artikelen van Drogisterij.net, de solden van 24Pharma of de kortingen van Medibib. Daar hebben ze namelijk nog meer aanbod dan in fysieke drogisterijen en heb je alle tijd om op je gemak rond de kijken. Welke stappen je doorloopt hangt ook af van je huidtype en hoeveel tijd je hebt, al zijn er een paar die essentieel zijn voor iedereen. Dit zijn de belangrijkste stappen van een goede huidverzorgingsroutine:

  • Reinig je gezicht.
  • Exfolieer je gezicht. Doe dit maximaal twee keer per week.
  • Gebruik een serum. Welk serum je het beste kunt gebruiken hangt af van je huidtype.
  • Breng een gezichtscrème aan.
  • Alleen ‘s ochtends: breng een SPF aan. Dit is erg belangrijk om je huid te beschermen tegen zonneschade.

Check zeker ook eens of er geen kortingscode beschikbaar is waarmee je nog van een extra korting kan genieten.