Zo regel je voordelig gezonde maaltijden eenvoudig online

Zo regel je voordelig gezonde maaltijden eenvoudig online

Zo regel je voordelig gezonde maaltijden eenvoudig online

Iedereen wil een gezond lichaam om de dag energiek mee door te komen. We weten allemaal dat gezond eten ontzettend belangrijk is om zo'n gezond lichaam te krijgen én in vorm te houden. Toch valt het veel mensen zwaar om elke dag gezond te eten. Maaltijden plannen, boodschappen doen en eten koken, kosten nou eenmaal tijd. Tijd die we lang niet altijd hebben. We moeten immers ook nog werken, voor de kinderen zorgen en een sociaal leven onderhouden. Gelukkig hoeft gezond eten helemaal niet moeilijk te zijn en ook niet veel tijd te kosten. Dat komt doordat er steeds meer mogelijkheden zijn om voedzame maaltijden online te regelen. Geen gedoe, wel gezond. In dit artikel vind je de mogelijkheden op een rij.

Eenvoudig en goedkoop met maaltijdboxen

Maaltijdboxen zijn de afgelopen jaren razendsnel in populariteit gestegen. Het aanbod is inmiddels gevarieerd, maar wat alle maaltijdboxen met elkaar gemeen hebben, is dat ze alle ingrediënten en de recepten bevatten om in een handomdraai een heerlijke maaltijd op tafel te zetten.

De grootste en goedkoopste maaltijdbox

De gekende maaltijdbox van Hellofresh is de grootste maaltijdbox van Nederland. Je kiest zelf welk type maaltijden je voorkeur heeft. Eet je bijvoorbeeld vegetarisch of veganistisch, dan geef je dat gewoon op. Je kunt die voorkeur bovendien elke week wijzigen en ook je abonnement kun je wekelijks opzeggen. Het menu zelf wisselt ook van week tot week, waardoor je zeker weet dat je gevarieerd eet. Bovendien kies je zelf op welk tijdstip je box bezorgd wordt. Wel zo handig, met al die kraakverse ingrediënten die je snel in de koelkast wilt leggen.

Maaltijden van top-chefs voor een prijsje

Ook bij de gelijkaardige maaltijdboxen van Marley Spoon geldt: gevarieerde maaltijden, ruime keuze en flexibele bezorging. Maar bij deze box ligt de focus op creatieve, verrassende recepten. Elke week doen chef-koks weer hun best om de beste ingrediënten te combineren tot maaltijden die je zelf nooit zou kunnen bedenken en je smaakpapillen weten te prikkelen. De passie voor smaken en koken staat centraal en wordt pan-klaar bij je thuisbezorgd.

Goedkoop stomen

Het principe van Mealhero werkt anders en doet er als leverancier van maaltijdboxen nog een schepje bovenop. Deze maaltijdheld brengt je namelijk ook een slimme stomer met drie stoommandjes, die je mag gebruiken zolang je maaltijdplan loopt. De verpakte maaltijden zijn voorzien van een etiket dat je kunt scannen met de stomer. De stomer laat met lampjes zien welk pakketje je in welk mandje moet stoppen. De bereidingstijden stemt hij vervolgens op elkaar af. Het enige wat jij nog hoeft te doen, is twintig minuten wachten tot je maaltijd klaar is.

Budgettip: abonnement niet verplicht

Bij de Belgische kookbox van Foodbag is een abonnement niet verplicht. Je kunt ook gewoon één losse box bestellen en meteen betalen. Je kiest uit vier stijlen: Originals, De Sana Keuken, Quick & Easy en Volledig Veggie. Je kiest drie, vier of vijf gerechten en hebt bovendien de mogelijkheid om je box aan te vullen met heerlijke extra's. De makers van de box werken uitsluitend samen met leveranciers van Belgische bodem, waardoor alles wat je eet lokaal is.

Als jij bij eten bestellen nog steeds aan een ongezonde hap denkt, loop je achter de feiten aan. Ook gezonde maaltijden worden tegenwoordig kant-en-klaar thuisbezorgd. Er zijn een hoop bekende spelers op de markt, maar één grote internationale thuisbezorger springt eruit.

Leuke aanbiedingen en deals

Als je bij de online maaltijddienst Takeaway bestelt, kun je bijna alles laten bezorgen wat je wilt. Bijna alle restaurants zijn tegenwoordig namelijk bij deze afhaalservice aangesloten. Je zou dus wel gek zijn om nog te kiezen voor een ongezonde, kleffe hap, nu een gezonde maaltijd op tafel krijgen makkelijker is dan ooit. Je voert je locatie in op de website, kiest uit de menu's van een breed assortiment aan restaurants en rekent je eten af. Jouw bestelling wordt dan doorgegeven aan het restaurant en voor je het weet staat jouw gezonde maaltijd bij jou op de stoep. Zonder dat jij daar ook maar een pan voor uit de kast hebt hoeven halen!

Voordelige hulp bij afvallen

Is gezond eten voor jou vooral een strijd en mogen er wel wat kilo's af? Ook daarvoor is tegenwoordig uitstekende hulp online te vinden. Dat gaat inmiddels ook een stuk verder dan lijstjes met afvaltips. Het gekende Weightwatchers heeft bijvoorbeeld een all-in online programma dat mensen die nu écht dat overtollige gewicht kwijt willen bij de hand neemt. Het denkwerk is al gedaan: jij hoeft alleen de stappen uit te voeren.

Je begint met het invullen van een persoonlijke vragenlijst. Op basis van wetenschappelijke data wordt vervolgens bepaald welk voedingsplan het beste bij jou past. Er zijn digitale workshops en coaches om jou op het pad naar een gezond gewicht te houden. Bovendien kun je gebruik maken van de WW-app, die helemaal gepersonaliseerd wordt met trackers, tips en recepten die jou helpen om dat lichaamsgewicht waar jij van droomt deze keer écht aan te tikken. Check ook zeker of er geen kortingscode beschikbaar is voor één van deze maaltijddiensten om zo jouw foodbox nog goedkoper online te bestellen.

Conclusie

Gezond eten is belangrijk voor iedereen die een energiek leven wil leiden. Gelukkig hoeft gezond eten helemaal niet moeilijk te zijn. Er is tegenwoordig een ruim aanbod van maaltijdboxen om uit te kiezen en ook voor wie maaltijden het liefst kant-en-klaar thuis laat bezorgen, zijn er voldoende bestelmogelijkheden. Zelfs mensen die wat kilo's kwijt willen, vinden eenvoudig steun in de vorm van online programma's