Tips om op een betrouwbare en veilige manier een auto te huren in het buitenland

Wanneer neem ik een extra verzekering?

Dit is een vraag die vaak terugkomt. De verhuurder biedt u een extra verzekering aan. Moet ik die nemen? Was ik niet al verzekerd? Of is dit extra dekking? Voor burgerlijke aansprakelijkheid is dit over het algemeen niet nodig. Aan de andere kant, als u naar de Verenigde Staten reist en daar een auto huurt, kan het worden aanbevolen om de verzekering te nemen die wordt aangeboden door het verhuurbedrijf. Het vergoedingsplafond daar is namelijk vrij laag en een extra verzekering is vaak nodig om voldoende dekking te krijgen. Betrouwbare agentschappen zoals Avis of Europcar kunnen u hierin adviseren.

Welke opties voor een extra verzekering zijn er?

Als u een Gold kredietkaart heeft, is er misschien al een verzekering inbegrepen. Neem hiervoor contact op met uw bank. Anders kunt u de optie met eigen risico nemen. U betaalt in dit geval (een deel van) het bedrag van de vrijstelling aan de verhuurder ter plaatse en daarna krijgt u de volledige vergoeding. De prijs van uw verhuur zal in dit geval wel hoger zijn, ongeveer 5 euro extra per dag. Met een volledig eigen risico hoeft u bij schade niets voor te schieten. Nadeel is wel dat dit erg duur is, zo rond de 15-20 euro per dag.

Betaalde opties

Er is altijd de mogelijkheid om extra betalende opties te nemen. Dat is het geval bij bijvoorbeeld een gps. De prijs kan meer dan 10 euro per dag zijn. Een advies: neem een ​​lokale simkaart met data, download Google Maps en u heeft uw gratis GPS! Andere betalende opties zijn bijvoorbeeld een kinderzitje of een auto met trekhaak. Let altijd goed op dat u geen extra opties krijgt als u er niet om heeft gevraagd!

Huur een auto op de luchthaven

Over het algemeen kan je dit het beste vermijden omdat je hier meestal niet de beste tarieven vindt. Bij een korte trip kan het echter heel erg handig zijn om tijd te besparen. Stelt u zich eens voor dat u met al uw bagage eerst helemaal naar het centrum van de stad moet en dan ook nog op zoek naar het agentschap. En natuurlijk bij het inleveren zit je weer met de tijd die je moet uitrekenen om op tijd voor de vlucht te zijn. Indien u de auto op de luchthaven heeft gehuurd bent u er zeker van dat u op tijd op de luchthaven zult zijn. Houd er rekening mee dat luchthavenbelastingen van toepassing kunnen zijn. Vaak zijn ze bij de prijs inbegrepen. Als het bureau gesloten is wanneer uw vlucht aankomt, bijvoorbeeld als u een erg late vlucht heeft, kunnen er extra kosten van toepassing zijn.

Verborgen kosten

Hier zijn enkele valstrikken die door autoverhuurbedrijven zijn ingesteld om een ​​paar euro extra te pakken: houd er rekening mee dat als u uw auto inlevert bij een ander bureau, er kosten in rekening worden gebracht. In het geval van een tweede bestuurder kan het verhuurbedrijf daar ook een toeslag voor in rekening brengen. Probeer te onderhandelen als u uw auto rechtstreeks bij het agentschap huurt. Voor chauffeurs onder de 25 jaar zijn ook toeslagen van toepassing. Pas op voor de beperkte kilometers. Elke extra gereden kilometer wordt in rekening gebracht. Sommige verhuurbedrijven vragen een wintersupplement, vooral voor winterbanden. Lees altijd goed uw contract door!

De valkuilen van autoverhuur

Wees voorzichtig bij het overschrijden van grenzen. Als u denkt dat u een grens oversteekt, neem dan contact op met de verhuurder. Het contract dekt u mogelijk niet. Neem altijd de tijd om de auto te inspecteren. Bij twijfel maakt u het beste altijd foto's. Dit is misschien wel de grootste valkuil die u moet vermijden bij het huren van een auto. Idem bij uw terugkeer, inspecteer altijd de auto, ook als u haast heeft. Houd er rekening mee dat voertuigen in sommige landen, zoals de VS, alleen zijn uitgerust met automatische versnellingsbak. Heeft u nog nooit met dit type versnellingsbak gereden? Geen zorgen, u zult zien dat het gemakkelijk is en dat u het snel zult leren! Oefen een beetje op de parkeerplaats van het verhuurbedrijf om u op uw gemak te voelen.

De brandstof

Laat u allereerst niet misleiden als u tankt! Verkeerd tanken is een domme fout, maar gebeurd heel vaak! Zorg ervoor dat u weet welke brandstof u moet gebruiken. Denk eraan om het voertuig met een volle tank in te leveren als het contract dit vereist. Anders moet u extra betalen. U kunt er ook voor kiezen om het voertuig met niet-volle tank terug te brengen. De verhuurder doet het dan. Hiermee voorkom je dat je op het laatste moment op zoek gaat naar een tankstation. Er zijn wel extra kosten aan verbonden als het verhuurbedrijf de tank moet vullen. Vooral in Spanje heb je deze regeling heel veel. Bekijk dit goed in het contract.

Vergeet niet dat een borg noodzakelijk is

Het limiet van uw kredietkaart is misschien beperkt, vooral als u een basis VISA of Mastercard heeft. Overweeg daarom om uw bank te bellen om uw limiet te verhogen indien nodig of stort tijdig geld op de kaart. Het kan namelijk soms een paar dagen duren voordat het geld op de rekening staat. Naast de volledige kosten van de auto, zal ook een borg worden geblokkeerd op de kaart, die mogelijk aanzienlijk is. Soms is de borg wel 800 euro en kontant geld wordt vaak niet aanvaard.

Beschik over de juiste documenten

De kredietkaart moet op naam van de chauffeur staan. U moet uw rijbewijs of een internationaal rijbewijs bij u hebben. In landen buiten Europa is vaak uw lokaal rijbewijs alleen niet voldoende en moet er tevens een internationaal rijbewijs zijn. Dit moet u dus uitzoeken en op tijd aanvragen.

Bewaar bonnetjes en fakturen

Gooi de bonnetjes niet meteen weg als het voertuig eenmaal is ingeleverd bij het verhuurbedrijf. Bewaar ze een paar maanden voor het geval dat. Boekhoudkundige fouten kunnen gebeuren!

Zoek de goedkoopste prijs

Net als bij vluchten is het handig om goed op internet te zoeken en de goedkoopste prijs te vinden. Wist u dat Booking.com, Hotels.com en Connections ook auto's verhuren? Zelfs luchtvaartmaatschappijen, zoals Brussels Airlines, bieden autoverhuur aan en vaak tegen een uitstekende prijs. Een prijsvergelijker kan ook goed helpen een lage prijs te vinden, of het nu gaat om agentschappen op luchthavens of in de stad.

Een auto huren in het buitenland hoeft zeker en vast niet duur te zijn.

Dankzij de onderstaande aanbiedingen en kortingen die wij voor jou verzameld hebben, kan je op een veilige en goedkope manier een auto huren op jouw favoriete vakantiebestemming.