Tips om jouw huisdier jong en gezond te houden op een betaalbare manier

Tips om jouw huisdier jong en gezond te houden op een betaalbare manier

Tips om jouw huisdier jong en gezond te houden op een betaalbare manier

Onderzoek heeft aangetoond dat spelen met huisdieren een grote positieve invloed heeft op zowel huisdier als baas: de relatie wordt versterkt en beide kunnen ontspannen, dit maakt het de beste vorm van lichaamsbeweging. Aan het einde van de speelsessie kan er voedsel als beloning gegeven worden. Probeer elke week het speelgoed te roteren want afwisseling zorgt voor extra stimulatie.
Denk ook aan met brokjes vulbaar speelgoed of puzzels, zodat je kat of hond moeite moet doen om zijn snack te krijgen. Ook goed voor dieren die gulzig eten. Leuk voor baas en dier zijn de intelligentie speeltjes. Een goede webshop om voordelig speelgoed en dierenaccessoires te kopen is de voordelige webshop AliExpress.

Voordelige artikelen

Beweging is vitaal om jouw huisdier fysiek en mentaal gezond te houden. Dieren met overgewicht hebben naast een lagere kwaliteit van leven ook gemiddeld een twee jaar verkorte levensduur, onder andere door verhoogd risico op verschillende ziektes van kanker tot dementie. Beweging is een goede vorm van blessurepreventie, het stimuleert de spiermassa, wat op zijn beurt de gewrichten ondersteunt, wat zeer belangrijk is vooral bij grote huisdieren zoals paarden. Artikelen die een paard kunnen ondersteunen om gezond te blijven kunnen gevonden worden bij de webshop Divoza Horseworld.

Voeding en supplementen in afprijzing

De juiste voeding en supplementen zijn van cruciaal belang voor het welzijn van jouw huisdier. Een belangrijk voorbeeld is dat de meeste katten niet genoeg water drinken. Wat kan leiden tot nierfalen. Een drinkfontein kan je kat stimuleren meer te drinken. Een op de drie katten krijgt nierfalen, een drinkfontein is dus onmisbaar. Bol.com heeft een groot assortiment aan dierenaccessoires. Naast een drinkfontein kan natte voeding ook de vochtopname stimuleren, bij webshop de gekende webshop Zooplus kan kattenvoer en dieetvoer voordelig besteld worden. Een speciaal dieet kan voedingsstoffen bevatten die de belasting van de nieren helpt te verminderen.

Ontdek alle kortingsacties

Een goede truc is om je huisdier te aaien, masseren en kammen. Niet alleen verstevig je de band, maar je kunt ook ondertussen op teken en vlooien controleren. Dat is belangrijk want teken en vlooien kunnen (dodelijke) ziektes veroorzaken. Als een vlo bloed zuigt, injecteert de vlo speeksel in de huid van het slachtoffer. Daarbij ontstaan jeukende wondjes waardoor honden en katten zichzelf gaan krabben of bijten om de jeuk te stillen. Een vlo kan in zijn leven meer dan 2000 eitjes leggen dus er moet snel gehandeld worden. Tekenbeten zijn pijnloos, maar kunnen ziektes overdragen zoals de ziekte van Lyme. Hoe sneller de teek wordt verwijderd, des te kleiner de kans op besmetting. Als je een gewoonte maakt van masseren en aaien kunnen parasieten op tijd ontdekt worden. Middelen tegen vlooien en teken kunnen gekocht worden bij webshop Medpets. Check zeker ook eens of er geen Medpets kortingscode beschikbaar is om goedkoper online te winkelen.