Goedkope make-up tips voor warme zomerdagen

Goedkope make-up tips voor warme zomerdagen

Goedkope make-up tips voor warme zomerdagen

We verlangen allemaal naar warme zonnige zomerdagen. Dé tijd van het jaar om lekker actief te zijn en het grootste gedeelte van de dag door te brengen in de frisse buitenlucht. Ook gezellige feestjes, borrels en etentjes met vrienden en familie kunnen uiteraard niet ontbreken. Maar helaas zitten er niet alleen maar voordelen aan de zomer. Een groot deel van de vrouwen worstelt immers wel een met de warme dagen. Want welke outfit moet je nu aan? En hoe zorg je ervoor dat je make-up goed blijft zitten? De zon is fijn, maar moet je zelfvertrouwen niet in de weg gaan zitten. Gelukkig kun je ook op de zomerdagen gewoon make-up blijven dragen. Hier een aantal tips om ervoor te zorgen dat je make-up netjes blijft zitten bij warm weer:

Minder make-up = besparen

Hoewel je make-up prima kunt blijven gebruiken in de zomer, is het wel aan te raden om je make-uproutine iets aan te passen. Een dikke laag make-up smelt namelijk niet alleen weg, maar zorgt er ook voor dat je huid niet goed kan ademen om alle warmte kwijt te kunnen. Daarnaast krijg je op deze manier ook geen lekker bruin kleurtje. Genoeg redenen dus om het aantal gebruikte make-up producten iets te verminderen!

Gebruik goedkopere of geen foundation

Foundation is op dit moment een erg populair. Een goed matchende foundation geeft je huid immers een mooie en egale tint. De ideale basislaag om je gewenste make-up look op te creëren. Tijdens warme zomerdagen kun je zwaar dekkende foundations echter beter vermijden. Door de warmte en het zweten ziet de foundation er namelijk al snel minder mooi uit. De aangebrachte foundation zal gaan vlekken en opvallen. Dat is natuurlijk niet wat we willen! Je kunt bij warm weer dan ook beter een BB- of CC-cream aanbrengen. Deze getinte dagcrème voelt een stuk luchtiger, maar geeft je huid wel een mooi egaal uiterlijk.

Koop jouw primer met korting

Een primer kan eigenlijk niet ontbreken in je make-up routine, zeker niet in de zomer. Met een gezichtsprimer bereidt je je huid namelijk voor op het het aanbrengen van de make-up. Het wordt gezien als basislaagje waarmee je een veel mooier én houdbaarder resultaat bereikt. Wanneer je er toch voor kiest om foundation te dragen in de zomer, breng dat allereerst een primer aan. Het zorgt ervoor dat je foundation beter hecht waardoor de zon er veel minder vat op kan krijgen. Het fixeert als het ware de foundation. Daarnaast reflecteert de primer licht, wat natuurlijk ideaal is voor de zomerdagen.

Kies voordelige producten met SPF

Dat de zon schade aan de huid kan veroorzaken, is algemeen bekend. Het is dan ook erg belangrijk om je huid zo goed mogelijk te beschermen tegen de brandende zon. Zonnebrandproducten kunnen dan ook echt niet ontbreken. Om rimpels en huidkanker te voorkomen, moeten we ons op warme dagen meerdere keren insmeren met een laagje zonnebrandcrème. Helaas is het niet altijd gemakkelijk om zonnebescherming te combineren met make-up. De aangebrachte make-up kan namelijk de werking van de bescherming verminderen en dat is natuurlijk niet wat je wil. Tegenwoordig zijn er dan ook veel make-up producten voorzien van een SPF. Op deze manier biedt je je huid bescherming tegen de brandende zon, ook tijdens het dragen van make-up. Voor een optimale bescherming is het echter wel aan te raden om eerst een laagje zonnebrandcrème aan te brengen onder je make-up.

Waterproof mascara en eyeliner met korting

In de zogenaamde panda-ogen hebben we natuurlijk geen zin. Om dit te voorkomen kun je het beste waterproof mascara en eyeliner gebruiken, zeker in de zomer. In de zomer zweet je nu eenmaal meer en krijg je meer te maken met water. Met waterproof make-up ben je heel de dag verzekerd van een mooie look.

Matterende poeder in afprijzing

Iedereen heeft wel eens last van glimmende plekken op het gezicht. Zeker in de zomer komt dit vaak voor. Producten met een SPF en transpiratie van je huid zorgen immers snel voor glimmende plekken. Breng een matterende poeder aan op je gezicht om het glimmen tegen te gaan. Wanneer je een goede poeder gebruikt, hoef je dit maar een keer per dag aan te brengen.

Vaseline of bodylotion aan de beste prijs

Om tijdens de warme dagen fris te blijven ruiken gebruiken we graag lekkere luchtjes. Door de warmte transpireer je immers sneller. Om lekker te blijven ruiken kun je uiteraard een lekkere parfum gebruiken, maar houdt er wel rekening mee dat de parfummoleculen ook sneller van je huid verdwijnen dan normaal. Door de warmte vervliegt de parfum namelijk ook sneller. Om dit te voorkomen is het aan te raden om je huid eerst in te smeren met vaseline of een bodylotion. Deze producten bevatten olie waardoor water afgestoten wordt en de parfum langer op je huid blijft zitten.

Koop voordelige setting spray

Als laatste stap van je zomerse make-up routine kun je een setting spray gebruiken. De setting spray werkt fixerend door het uitdrogen van de make-up en je huid tegen te gaan. De belangrijkste ingrediënten van de sprays zijn water en glycerine. Glycerine houdt vocht vast en trekt vocht aan waardoor je huid ook tijdens de warmte gehydrateerd blijft.

Make-up hoef je dus absoluut niet links te laten in de zomer. Met deze tips creëer en behoudt je een mooie zomerse look. Onthoud wel dat de juiste producten hierbij van belang zijn. De website van Ici paris xl, de website van HEMA, de website van Clarins, de website van Douglas, de webshop van Perfumetrader en de vernieuwde website van April Beauty helpen je graag bij het vinden van deze producten zodat je optimaal kunt genieten van de warme dagen! Check zeker ook eens op voorhand of er geen kortingscode beschikbaar is voor één van deze webshops, om zo goedkoper online te boeken.