Hoe vier je goedkoop Kerstmis in het buitenland?

Hoe vier je goedkoop Kerstmis in het buitenland?

Hoe vier je goedkoop Kerstmis in het buitenland?

Niets zo leuk als een reisje maken naar het buitenland, zeker tijdens de feestdagen, zoals Kerstmis. Natuurlijk kost een vakantie organiseren vaak heel wat geld en dat zorgt ervoor dat de meeste mensen toch maar liever in eigen land een leuke activiteit organiseren of gewoon eens op weekend gaan.

Aan de andere kant hoeft een tripje rond Kerstmis helemaal niet zo veel te kosten als je denkt. Er bestaan tal van manieren waarop je van een deugddoende vakantie kunt genieten tijdens de gezellige wintermaanden, zonder dat ook je portemonnee in de kou blijft staan. Hieronder vind je alvast wat interessante tips!

Boek een goedkope citytrip in het buitenland

Wil je een citytrip boeken naar het buitenland, bijvoorbeeld een extra warme bestemming of misschien een verblijf in Oostenrijk om er van de sneeuwpracht te genieten? Dan moet je gewoon zoeken tussen het enorme aanbod aan goedkope citytrips. Online vindt je ongelofelijk veel mogelijkheden voor een lager budget, zodat je meer over houdt om uit te geven op je vakantie zelf.

Een citytrip boeken via Brussels Airlines is bijvoorbeeld een goede manier om zeker te zijn van korting. Daarbij heb je toegang tot een breed aanbod aan bestemmingen, dichtbij of ver, waardoor je helemaal zelf kiest waar je je volgende kerstvakantie doorbrengt. Als je daarbij weet dat je ook nog eens geld bespaart op je tickets en je verblijf, is dat natuurlijk mooi meegenomen.

Zin om door te besneeuwde straten van Parijs te kuieren met Kerstmis? Of wil je juist de warmte van de tropische zon opzoeken, ergens in het noorden van Afrika? wat je voorkeur ook mag zijn, citytrips geven je de mogelijkheid om van een ontspannen vakantie te genieten en tegelijkertijd een nieuwe stad of cultuur te ontdekken.

Geniet van voordelige hotels in het buitenland

Een andere goede manier om tegen afprijzing te reizen naar het buitenland is door een goedkoop hotel te zoeken. Als je bijvoorbeeld graag zelf je reis organiseert en eigenlijk vooral vrijheid wilt hebben, is het boeken van een goedkoop hotel de beste optie.

Tegenwoordig vind je heel wat online reisagentschappen en platforms waar je in een twee drie een duidelijk overzicht krijgt van alle hotels in grote steden en minder bekende bestemmingen. Denk maar aan Barcelona in Spanje, maar ook de beste wintersporttrekpleisters in Tirol of Italië. Deze vrijheid maakt het nog gemakkelijker om een goedkoop hotel te vinden dat een beetje aansluit bij jouw idee van de ideale kerstreis.

Goedkoop een hotel boeken via Accor Live Limitless is bijvoorbeeld een goede manier om zeker te zijn van meer dan aangename prijzen, terwijl je toch van een compleet verblijf met alle nodige comfort en faciliteiten geniet. Zo hoeft het jou, je gezin, partner of vrienden aan niets te ontbreken en bespaar je toch heel wat geld uit.

Met de trein op reis? Zoek tickets met korting!

Wat is er leuker dan op reis gaan met de trein, zeker als het kerst is? Voor jonge gezinnen of ouderen die graag op avontuur gaan in het buitenland en zich maar al te graag onderdompelen in een nieuwe cultuur, stad of land is reizen met de auto niet altijd de gemakkelijkste oplossing. Ten eerste moet je natuurlijk rekening houden met de kostprijs van brandstof en daarbij is het belangrijk dat je voldoende spullen kunt meenemen in je kofferbak. Met een paar klein kindjes is dat bijvoorbeeld niet bepaald eenvoudig.

Gelukkig kan je dankzij een treinreis met korting zeker zijn van al het comfort dat je nodig hebt om zorgeloos te genieten. Er bestaan immers heel wat goedkope opties tijdens de feestdagen. Aan een lagere prijs reizen met IZY, het low-kosthandelsmerk van Thalys, brengt je zowat overal in Frankrijk, Duitsland en andere Europese landen, zonder dat je daarvoor de volle pot betaalt. Thalys-reizen kosten immers doorgaans nogal wat geld en veel mensen vinden dat niet de moeite waard. Zelfs als ze beseffen dat ze op die manier veel sneller op hun bestemming toekomen.

Ook voordelig met de trein reizen via oui.sncf is een interessante optie, of toch ten minste als je je vakantie in Frankrijk wilt doorbrengen. Je vindt rond de kerstperiode en ook andere feestdagen heel wat goedkopere tickets, zodat je alvast niet in armoede het nieuwe jaar moet inzetten!

Zoek het niet altijd te groot tijdens je kerstvakantie

Een laatste goede tip om geld te besparen tijdens je volgende kerstvakantie is door de juiste bestemmingen uit te zoeken. Voor een verblijf in grote steden en trekpleisters betaal je immers een stuk meer en dan gaat het niet enkel om je hotel of vervoer. Ook souvenirs, uit eten gaan en kerstinkopen doen, zullen je heel wat meer kosten als je dat in een grote stad doet.

Het voordeel is dat er heel wat mogelijkheden bestaan om ook voor minder geld een deugddoende, gezellige kerstvakantie mee te maken. Denk maar aan een chaletje huren in de Ardennen of op zoek gaan naar een eenvoudig hostel in Frankrijk of Duitsland.

Wie zegt dat comfort en een complete reis veel moeten kosten? Een vakantie in een iets minder druk en toeristisch gebied is misschien wel precies wat je nodig hebt om met een groep vrienden, je partner of zelfs je gezin helemaal tot rust te komen en de kerstperiode onvergetelijk te maken. Het is dus zeker de moeite waard om ook minder voor de hand liggende kerstbestemmingen te onderzoeken. Wie weet zit jouw favoriete vakantie er wel tussen!