Zo koop je jouw tickets voor Bellewaerde

De individuele ticket mogelijkheden voor Bellewaerde

Bellewaerde is één van de oudste en authentiekste pretparken van België gelegen in Ieper. Origineel was Bellewaerde een toeristisch centrum opgericht door Albert Florizoone in 1954.Doorheen de decennia is bellewaerde uitgegroeid tot een volwaardig pretpark voor jong en oud. Het grote verschil tussen bellewaerde en andere pretparken is eigenlijk het pretpark zelf. Dat is namelijk 3 uitstappen in één dag. Als je op zoek bent naar een leuke daguitstap een teambuilding of gewoon om iemand een plezier te doen dan is Bellewaerde zeker en vast een volwaardige optie. Hieronder beschrijven wij kort wat de mogelijkheden zijn om toegang te krijgen tot het Bellewaerde park. Alle tickets mogelijkheden hieronder beschreven zijn wel de prijzen exclusief Halloween. Halloween is namelijk één van de speciale evenementen die Bellewaerde organiseert waarbij het hele park wordt omgetoverd tot een echt Halloween theme park.

Het voordeel van Bellewaerde

Bellewaerde is een ideale uitstap voor je vrienden en familie, zoals al eerder aangegeven is dit pretpark veel meer dan alleen attracties. De aandacht ligt voornamelijk op de sfeer en de gezelligheid van het park. Bellewaerde is dan ook voortdurend bezig om het voor de pretparkbezoekers zo aangenaam mogelijk te maken. Zo worden er af en toe attracties vervangen maar in de meeste gevallen komen er ook bij en worden ze regelmatig onderhouden. Bij veel verschillende winkels kun je ook korting krijgen op de tickets voor Bellewaerde zoals via https://kortingscodes.knack.be/shop/bellewaerde/

Bellewaerde Park

Bellewaerde Park zelf is het meest bekend onder mensen. Niet alleen heb je toegang tot meer dan 25 attracties maar kan je zelf ook nog eens 26 verschillende diersoorten ontdekken! Dit is zeer ongewoon voor een attractiepark en dat is juist de reden waarom Bellewaerde zo populair bij families en grote groepen. Voor ieder wat wils is dan ook een manier om Bellewaerde park te beschrijven. Variërende diersoorten ontdekken tussen de attracties voor jong en oud, prachtige natuur zowel rond als in het park. Er is zelfs een bloemenkasteel met meer dan 200.000 bloemen, echt een pronkstuk!

Gratis toegang voor kinderen

Neen, je hebt het niet verkeerd gelezen kinderen kleiner dan 100 cm krijgen gratis toegang tot het park zonder enige uitzonderingen. Het is bijvoorbeeld niet zo dan het aantal kinderen dat gratis in het Bellewaerde Park binnen mag beperkt is. Als je familie hebt met toevallig veel kinderen onder de 100 cm dan heb je uiteraard geluk. Dit maakt Bellewaerde ook zo aantrekkelijk als familiepark in vergelijking met andere pretparken. Niet alleen heb je meer dan een paar attracties en eetgelegenheden, maar tussen de attracties door kun je ook de dieren bezoeken. Bellewaerde heeft dus als het ware zijn eigen “mini zoo” en dit nogmaals volledig gratis voor kinderen kleiner dan 100 cm.

Het tarief voor kinderen tussen 100 cm en 140 cm

Bellewaerde onderscheid nog een soort “middenklasse” als het op de tickets aankomt. Het ticket kost dan €31,00 per kind. Natuurlijk zijn er hier ook geen uitzonderingen bij en betaal je die prijs met alles erop en eraan. Als ouder is het soms moeilijk in te schatten hoe groot je kind nu precies is. Zowel voor kinderen kleiner dan 100 cm als voor kinderen tussen de 100 cm en 140 kun je je kind laten meten aan de ingang van het park. Bij een sterke twijfel kun je eventueel een medewerker aanspreken om te controleren of de gemeten lengte effectief klopt.

Ticket volwassenen en speciale tarieven

Voor een ticket die je toegang geeft tot het Bellewaerde park voor een volwassene betaal je €35,00. Relatief gezien niet zo’n groot verschil tussen het vorig tarief voor kinderen dat €31,00 kost. Er zijn ook nog speciale tarieven voor het jaar 2021. Mindervaliden betalen €28,00 per ticket en dit geldt ook voor 55 plussers. Ook bij de meeste bezienswaardigheden en zelfs de attracties is er voor mindervaliden die eventueel met een rolstoel of kar naar het Bellewaerde park komen een helling voorzien. Dit zorgt voor een aangenamere ervaring in het park.

Abonnementen in Bellewaerde Park

Als je van plant bent om Bellewaerde park vaker te bezoeken is het zeer interessant om een abonnement aan te kopen. Ook hier heb je het enorme voordeel dat je bij kinderen onder de 100 cm geen abonnement nodig hebt omdat ze gratis binnen mogen. Bellewaerde biedt 2 soorten abonnementen aan. Enerzijds heb je de “Adventure pass” dit geeft je onbeperkte toegang tot Bellewaerde park en onbeperkte toegang tot het Bellewaerde Aquapark. Let wel op dat dit abonnement loopt vanaf de aankoopdatum en gedurende 1 jaar geldig is. Voor de “Adventure pass” betaal je €99,00 per persoon. Anderzijds heb je de “Bellewaerde pass” die je onbeperkte toegang geeft tot enkel en alleen Bellewaerde, dus niet het Aquapark. Hiervoor betaal je €64,00 per persoon en is 1 jaar geldig vanaf aankoopdatum.