Zo bescherm je je smartphone van binnen en buiten!

In deze moderne tijd is de mobiele telefoon bijna niet meer weg te denken. De meeste jongeren zouden hier ook niet zonder willen leven. Het is tenslotte ook een uitermate handig apparaatje. Daarom is ook verstandig om goed voor dit apparaatje te zorgen. Maar hoe doe je dit? In deze blog leer je tips om jouw smartphone te beschermen voor schade van buiten, maar ook vanbinnen!

Hoe bescherm je de buitenkant?

Je smartphone krijgt veel te verduren wanneer je hem gebruikt. Zo moet hij je typende nagels kunnen verdragen, maar hij moet ook tegen een stootje kunnen als je hem per ongeluk laat vallen. Gelukkig zijn er door de loop van de jaren steeds accessoires bijgekomen die jouw smartphone zullen beschermen. Benieuwd naar welke gadgets ik gebruik voor mijn Samsung? Lees dan vooral verder!

Het telefoonhoesje

Dit is misschien wel de meest bekende telefoon bescherming die er is. Het telefoonhoesje is een hoesje die jouw telefoon beschermd mocht deze bijvoorbeeld uit je handen glippen. Dit telefoonhoesje is er zowel in het leer, als in het silicone. Meestal met een leuke print, maar er zijn ook doorzichtige. Momenteel gebruik ik een doorzichtig silicone telefoonhoesje, omdat ik graag een tekening steek tussen mijn telefoon en het doorzichtige hoesje. Op deze manier kan je snel van design veranderen, maar ook zelf iets ontwerpen als telefoonhoesje, Je hebt ook de zogenoemde telefoon wallets. Dit is een telefoonhoesje, meestal van leer, met sleuven om je pasjes en je geld in te stoppen. Handig als je niet altijd je portemonnee wilt meenemen.

De screenprotector

Een andere belangrijke, vind ik, is de screenprotector. Dit is een stuk hard glas of een vel plastic die je over je telefoonscherm plakt. Geen zorgen dit doe je niet met lijm en het is speciaal gemaakt voor de telefoons. Dit zorgt ervoor dat je nagels, sleutels of andere scherpe voorwerpen geen krassen maken in je echte telefoonscherm. Deze krassen komen namelijk op je screenprotector en deze kan je na verloop van tijd vervangen. Ik raad je de screenprotector van hard glas aan, omdat deze steviger is. Het is soms wel een moeilijk karweitje om deze mooi strak op je telefoon te krijgen zonder luchtbubbels eronder. Gelukkig zijn hier ook weer filmpjes over op YouTube die je haarfijn uitleggen hoe je dit het gemakkelijkste doet.

De stof plug

Ken je dat kleine gaatje waarin je je oordopjes koppelt? Wanneer je hier geen oordopjes in hebt zitten kan in dit gaatje stof, vuil en zelfs water komen. Dit zou voor problemen kunnen zorgen. Er bestaan om deze reden ook speciale stof plugs. Dit zijn plugs die je in dat oordop gaatje moet steken om deze vuilophoping tegen te gaan. Er zijn standaard plugs,maar er zijn er ook in de vorm van leuke dieren. Dino´s, katten, honden. Niets is te gek!

Let erop dat niet alle accessoires op alle modellen van je smartphone passen. Filter dus op het model van telefoon die je hebt. De telefoon accessoires zijn, zowel online als in de telefoonwinkel verkrijgbaar. Alle Samsung kortingscodes kan je gemakkelijk vinden via internet. Dit kan je een korting geven voor je nieuwe telefoon, maar misschien ook voor de Samsung accessoires.

Hoe bescherm je smartphone vanbinnen?

Nu je weet hoe je je telefoon van de buitenkant beschermt van beschadigingen is het ook goed om te weten hoe je je telefoon van binnen beschermd. Je zou je telefoon namelijk langer kunnen gebruiken als je dit doet.

CC Cleaner

Dit is een gratis app die je kunt downloaden in de app store. Dit programma zorgt ervoor dat jouw telefoon zijn apps en andere programma´s sluit die je momenteel niet gebruikt. Deze programma´s blijven namelijk open staan ook al heb je ze ´gesloten´ via je hoofdscherm. De gratis variant van deze app is volgens mij voldoende om jouw telefoon te helpen. Weet ook dat CC cleaner nooit foto´s of belangrijke documenten zonder toestemming zal verwijderen. Mocht je je achtergrond apps toch handmatig willen uitschakelen kan dit ook. Dit doe je door de apps een voor een uit te schakelen via je instellingen. Dit doe ik vooral met spelletjes en mijn muziek app, omdat ik weet dat deze apps mijn batterij snel laten leeglopen. Mocht je dit moeilijk vinden of niet weten hoe dit precies moet is CC cleaner een echte aanrader.

Schakel je telefoon s avonds uit

Iedereen heeft rust nodig, dus ook jouw telefoon. Daarom is het belangrijk dat je je telefoon s avonds uitzet. Hierdoor moet hij minder hard werken en kan je hem de andere dag weer de hele dag gebruiken. Laat jouw telefoon ook niet heel de avond aan de oplader hangen, want dit kan voor oververhitting zorgen van je telefoon en dit zal jouw telefoon geen goed doen. Wil je toch altijd met een gerust hart je huis verlaten zonder bang te zijn dat je telefoon leeg is? Dan kan je overwegen om een powerbank aan te schaffen. Hiermee heb je altijd een reserve batterij bij de hand. Ik hoop je een paar tips te hebben gegeven over hoe je je telefoon goed verzorgt, zodat je er nog een lange tijd van kan genieten.