Wat is HelloFresh en hoe werkt het?

Hello Fresh is een maaltijdenboxen service die veel verschillende maaltijden aanbied. In het begin waren dit standaard maaltijden, maar tegenwoordig kan je je eigen menu samen stellen en krijg je hiervoor de verse ingrediënten opgestuurd. Hello Fresh biedt veel verschillende menu keuzes, zo kun je gaan voor een vlees, vis & veggie, veggie, familie, lekker snel, vis & veggie of een caloriebewuste box. Maar je kunt er ook voor kiezen je gehele menu zelf samen te stellen met de recepten op de website van Hello Fresh

Abonnement en voordelen

Hello Fresh bied de maaltijdboxen aan in een abonnement vorm. Ondanks dat je een abonnement hebt bij Hello Fresh, zit hier wel veel flexibiliteit in. Je kan je Hello Fresh box namelijk wekelijks aanpassen, pauzeren (eventueel voor langere periode) of helemaal stop zetten. Er zijn veel voordelen aan het kiezen van een Hello Fresh box. Er zijn namelijk altijd lekkere recepten te vinden, die getest zijn de door de Hello Fresh chefs, je krijgt wekelijks lekker vers en gevarieerd eten. Door dat je zelf je menu's samen stelt en je precies daarvoor de ingrediënten krijgt, verspil je minder voedingsmiddelen. Het is ook een makkelijke manier om aan je dagelijkse lekkere gezonde voeding te komen, Hello Fresh heeft een handig overzichtelijke app en je hoeft niet naar de supermarkt omdat de box bezorgd wordt op een tijd dat het jou uit komt.

Menu's Hello Fresh

Zoals eerder al aangegeven heeft Hello Fresh veel wisselende week menu's en kan je deze altijd zelf samenstellen. Enkele voorbeelden van de menu's die Hello Fresh aanbied zijn: Wildzwijnburger met kaas en uienchutney, Dahl met zoete aardappel en kokosmelk, Miso-aubergine uit de oven met spiegelei en rijst, Zalmfilet in roomsaus met bieslookpuree, Frisse krieltjessalade met tonijn en kappertjes. Of ga eens een weekje voor Kruidig gehaktbrood met aardappelpuree, Zoete-aardappelsoep met kokosmelk, Sticky paddenstoelen met sesamrijst, Noedels met kipgehakt en Aziatische saus, Naanpizza met geitenkaas en groenten. Dit zijn 2 voorbeelden van een weekmenu van de original box van Hello Fresh.

Als je een vegetarisch menu wilt samenstellen kan je bijvoorbeeld gaan voor: Warme bulgursalade met pompoen, Gigli met pesto van wortelloof, Courgette-preisoep met verse dille, Tex-Mex ovenschotel met zoete aardappel en Midden-Oosterse roerbak met halloumi en rijst. Je kan natuurlijk ook gaan voor een combinatie van vegetarische en vlees of vis gerechten. Er staan nog veel meer recepten op de website van Hello Fresh en je kan hieruit altijd de gerechten kiezen die bij jouw smaak of dieet passen.

Bij de verschillende week menu's staat bij het recept altijd aangegeven waar het onder valt, een recept kan ook onder meerdere noemers vallen bijvoorbeeld lekker en snel en familie of vegan en familie. Bij de recepten staan ook altijd alle ingrediënten en alle allergenen weergegeven. Zo kies je nooit iets wat jij of je gezin niet lekker vind of waar iemand een allergie voor heeft.

Hoeveel ingrediënten krijg ik bij mijn menu?

Dit is natuurlijk sterk afhankelijk van welk menu je kiest, maar je kan altijd zelf aangeven voor hoeveel dagen en voor hoeveel eters je een menu wilt ontvangen. Je kan ook wekelijks wisselen van de hoeveelheid gerechten en mensen, zodat je nooit te veel ingrediënten ontvangt en zo verspilling van voedsel tegen gaat. Heb je bijvoorbeeld de ene week meer eters als de andere week, dan pas je dit handig aan op de website of in de app van Hello Fresh. Ga je een keer een weekje uit eten of naar een feestje? Je past dan makkelijk de hoeveelheid dagen waarvoor je ingrediënten wilt ontvangen voor je menu aan.

Hoe blijven de ingrediënten bij mijn menu vers?

De ingrediënten voor je week menu's worden altijd vers geleverd. Op de ingrediënten staat altijd: eet aan het begin, eet binnen 3 dagen en eet binnen 5 dagen aangegeven, je kan aan de hand hiervan bepalen op welke dag van de week het handig is om welk gerecht te eten. Op de bijgevoegde receptenkaart staat ook altijd aangegeven welke ingrediënten in de koelkast bewaard moeten blijven. De meeste ingrediënten bevatten ook een THT of een TGT datum. De THT is minder strikt als de TGT datum. Een TGT datum mag niet overschreven worden, bij een THT datum kan je zelf nog ruiken of proeven of het ingrediënt nog goed is.

Hello Fresh met korting

Hello Fresh heeft meestal wel een kortingscode om de boxen voordelig uit te proberen of voor gratis bezorging. Op internet zijn veel verschillende kortingscodes beschikbaar zowel op de website van Hello Fresh zelf als op andere plekken. Kijk zeker eens op Knack België voor veel actuele kortingscodes die beschikbaar zijn voor de Hello Fresh boxen.