Wat is glamping of glamperen?

Glamperen is hot. We kunnen al bijna niet meer spreken van een trend, want deze trend houdt nu al jaren aan. De tipitenten en lodgetenten schieten met paddenstoelen tegelijk uit de grond. ‘Kamperen zonder te kramperen’, wordt het soms ook wel gekscherend genoemd. Je wilt dat gevoel van buitenleven in de natuur, maar toch ook de luxe van een goed bed ervaren. Het echte kamperen op de camping heeft voor velen natuurlijk zijn charme, maar in deze vaak drukke 24-uurs economie, willen mensen op vakantie vooral kunnen ontspannen. Je wilt je auto in kunnen stappen zonder al teveel voorbereiding en bagage, om op je vakantiebestemming vervolgens alles te vinden wat je nodig hebt. De vakantie behoeftes zijn veranderd. Mensen snakken naar de rust van de natuur, maar dan wel met de comfort van een ingericht huisje.

Glamping Basecamp Connections Deluxe

Glamping Basecamp Connections Deluxe ligt midden in de natuur. In de landelijke omgeving van Durbuy, het hart van de Ardennen, staan 45 luxe ingerichte tipitenten te wachten. Ze staan daar om ontspanning te bieden aan vakantiegangers die van comfort houden. Je proeft de serene vakantiesfeer al bij aankomst bij de receptie, door de warme, gezellige inrichting met buitenlandse invloeden. Het doet heel aards en bohemian aan door het oranje en beige kleurgebruik, de Oosterse vloerkleden, de rotan meubels en het aardewerk. Wil je lekker samen een paar nachten ertussenuit, of met een groep tot zes personen, dan is deze glamping een echte aanrader.

Tipitent

Je logeert in een luxe en duurzame tipitent, waarin je compleet tot rust komt. Je kunt een tent boeken voor een weekend (drie nachten), midweek (vier nachten) of een week (zeven nachten).
De tenten hebben fijne, comfortabele matrassen waarop je uitgerust wakker wordt. Als je na een verkwikkende nachtrust opstaat, staat er een rieten mand met een heerlijk continentaal ontbijt op je te wachten voor je tent. In de rotan stoelen op je terras geniet je van verse broodjes, fruitsap, natuuryoghurt, kaas, ham en vers fruit. En na die laatste hap is het tijd voor je ochtendkrant, die je ook in de rieten mand bij je ontbijt aantreft. Dat is pas een ontspannen begin van je vakantiedag.

De vogels fluiten je tegemoet via de speakerboxen van het sanitair blok “Rainforest”, als je na je ontbijt de douche instapt. Alle elementen zijn aanwezig om jou dat ultieme vakantiegevoel te bezorgen.

Activiteiten Basecamp Connections

Op de glamping worden leuke activiteiten georganiseerd waar je aan deel kunt nemen, zoals Thaise kookles en Pilates. Ook kun je naar Silent concerts gaan en is er een open lucht bioscoop, zodat je samen kunt genieten van een goede film. Begint je maag onverhoopt te knorren, of heb je gewoon lekkere trek, volg de geur van de Streetfood trucks. De inwendige mens komt hier niets te kort met diverse wereldse gerechtjes, verkocht vanuit foodtrucks.

Naast de activiteiten op de glamping, valt er genoeg te ontdekken in de omgeving. Lekker op de fiets of gewoon te voet. Je kunt fietsen huren via de receptie van Glamping Basecamp Connections Deluxe.

Omgeving van Basecamp Connections

Durbuy
Vanuit je luxe tipitent kom je via een korte wandeling terecht in het ‘kleinste stadje ter wereld’: Durbuy. Het is erg toeristisch, maar de moeite waard om te bezoeken. Durbuy ligt aan een rivier en heeft een gezellig en klein centrum vol historische bezienswaardigheden. Ben je het wandelen even zat, stap dan in het toeristentreintje om dit leuke stadje te ontdekken. Het is echt een aanrader, hier moet je zijn geweest.

Adventure Valley
Ben je toe aan wat avontuur en uitdaging, breng dan een bezoek aan Adventure Valley, dat nog geen kilometer van de glamping vandaan ligt. Adventure Valley is een groot avonturenpark met in- en outdoor activiteiten. Je kunt er klimmen, mountainbiken of tubing sliden. Ook is er een Escape Room of kun je lasergamen als het wat minder mooi weer is. Er is genoeg vertier voor iedereen: voor de echte waaghalzen maar ook voor de wandelaars. Zeker een aanrader om met kinderen naartoe te gaan.

Le Labyrinthe
Le Labyrinthe is een megagroot doolhof in een groot maïsveld. Dit is een bijzonder leuke attractie in een prachtige omgeving. Wie heeft de uitgang als eerste gevonden? Een leuk uitje voor het hele gezin.

Radhadesh
Radhadesh is een spirituele gemeenschap en ligt op de heuvels in de Ardennen. Een unieke ervaring om hier een kijkje te nemen. Vooral het Middeleeuwse kasteel is het bezoek meer dan waard.

Kortingsbonnen www.knack.be

Kortom, Glamping Basecamp Connections Deluxe heeft genoeg te bieden voor een korte of wat langere vakantie. Bezoek www.knack.be en maak gebruik van kortingsbonnen voor een verblijf aan basecamp Connections Deluxe.