Voordelig naar Plopsa met een abonnement

Plopsaland heeft verschillende parken, welke in verschillende landen te vinden zijn. Er zijn Plopsaland parken in Nederland, België, Duitsland en er is er zelfs een in Polen. Plopsaland is voornamelijk bekend van alle bekende studio 100 personages. Enkele voorbeelden hiervan zijn Maya de Bij, Samson en Gert, Kabouter Plop, Mega Mindy, Wickie de Viking en Bumba.

Plopsa FunCard

Plopsaland hanteert verschillende toegangsprijzen. Kinderen onder de 85 cm mogen gratis naar binnen. Voor kinderen tussen de 85 en 100 cm geld een gereduceerd tarief. Voor kinderen boven de 100cm en volwassenen geld het hoogste tarief. Wanneer gekeken wordt naar de tarieven, is het soms veel voordeliger een abonnement aan te schaffen. Plopsaland biedt verschillende abonnementen aan, zogenoemde FunCards. Als je een FunCard aanschaft heb je deze er na 4 keer een bezoek aan het park er al uit. Een groot voordeel van een Plopsa FunCard is dan ook dat het niet een abonnement is voor maar één park. Met je Plopsa FunCard krijg je namelijk wel toegang tot maar liefst 6 verschillende parken.

Door de toegang tot 6 verschillende parken kan je bijvoorbeeld met je abonnement regelmatig naar een Plopsapark bij jou in de buurt gaan. Als je dan bijvoorbeeld op vakantie bent bij een ander Plopsapark wat daar in de buurt ligt is er ook een mogelijkheid deze gratis te bezoeken met je Plopsa FunCard. Aan de Plopsa FunCard zitten nog meer voordelen. Met je Plopsa FunCard krijg je ook bij de aqua parken van Plopsa 50% korting op de toegangsprijs. De Plopsa FunCard biedt ook bij wel 70 andere parken tot 50% korting op de toegangsprijs. Je krijgt 10% korting op aankopen in de Plopsa winkels. 10% korting op een verblijf in een van de Plopsa hotels. 25% korting op shows in het Proximus Theater en 10% korting op een maaltijd in het Prinsessia restaurant.

Plopsa biedt naast de FunCard nog verschillende andere abonnementen aan. Er zijn losse abonnementen om alleen de waterparken te bezoeken. Er is ook een GoldCard waarmee alle parken gratis bezocht kunnen worden inclusief de waterparken. Ze verkopen ook verschillende parkeer abonnementen. Online zijn alle Plopsa kortingscodes te vinden, zodat je nog voordeliger een abonnement aan kan schaffen. Zo heb je vaak na 3 in plaats van 4 bezoeken je abonnement al terug verdiend.

Wat vind je in de verschillende parken?

Het grootste park van de Plopsa parken is Plopsaland de Panne. Dit park is volledig gethematiseerd in de studio 100 stijl. Je kan hier al je studio 100 vriendjes terug vinden in het park. Dit park is uiteraard te vinden in de plaats de Panne, welke aan de Belgische kust ligt. Er zijn veel familie attracties te vinden, waaronder: het bos van Plop, de Ploptuin, de Draak, de DinoSplash, de SuperSplash, Anubis The Ride en de Kermis van Samson en Gert. Ook zijn er gedurende de dag verschillende shows te bewonderen van al je favoriete studio 100 helden. Bij Plopsaland de Panne ligt tegenwoordig ook Plopsaqua de Panne, dit is een zwempark.

Plopsa Coo

Dit is een wat kleiner park gelegen bij de watervallen van Coo. Dit park is ook volgens het studio 100 thema gethematiseerd. Dit park heeft 25 attracties. Omdat het park wat kleiner is en de reguliere toegangsprijs gelijk is aan de andere parken, loont het bij dit park zeker om een Plopsa FunCard te hebben. Ondanks dat het park wat kleiner is zijn natuurlijk wel al je favoriete studio 100 personages hier te vinden. De studio 100 personages geven gedurende de dag verschillende shows weg.

Plopsa Indoor Hasselt

Is het een keer een dagje wat minder weer? Plopsa heeft ook een indoor park in België. Ondanks de naam zijn er bij Plopsa Indoor Hasselt ook enkele buiten attracties te vinden. Enkele attracties op dit park zijn: een K3 Disco, een Theater, Botsauto's, de woeste zee, de scheve schuit, een Bumba en een Maya speeltuin en de Wickie Coaster.

Plopsa Indoor Coevorden

Ook in Nederland is bij slechter weer een indoor park van Plopsa om te bezoeken. Deze locatie ligt naast een Center Parks locatie, dus erg leuk en op loopafstand als u daar een keer op vakantie bent.

Holiday Park

Dit Plopsa park ligt in Duitsland in Pfalz. Dit park is overgenomen door studio 100 en volledig volgens dit thema gethematiseerd. Ook is er een overdekte hal bij gebouwd met attracties. Dus zowel bij goed als slecht weer is dit park de moeite waard om te bezoeken.

Mayaland Kownaty

Dit park is geopend sinds september 2018, en is ook volledig in de stijl van studio 100. In dit park zijn zowel binnen als buiten attracties. Dit park heeft onder andere een grote houten achtbaan en een gethematiseerd park van Wickie de Viking. Dit park heeft een Poolse toerisme prijs gewonnen en is nog steeds aan het uitbreiden.