Shop de bekendste Nike sneakers voor de beste prijs

Nike is een groot merk dat zich vooral bezighoudt met de verkoop van sneakers en trainingskleding. Nike is in 1964 opgericht en heeft sindsdien duizenden sneakermodellen uitgebracht. Ze zijn op te delen in grotere subcategorieën. Maar wat zijn al deze categorieën en wat is het verschil tussen deze categorieën? Hieronder staan de meest bekende en populaire sneakercategorieën van Nike beschreven.

Air Force 1

Dit schoenmodel staat ook wel bekend als AF1 en werd voorheen gewoon Air Force genoemd. De naam komt niet zomaar ergens vandaan. Het vliegtuig van de president van Amerika heet namelijk Air Force One en daar verwijst de naam van de schoenen naar. In 1982 werd de Air Force 1 één jaar lang geproduceerd. Toen is de productie gestopt en in 1986 is de productie van de schoen weer opnieuw begonnen. Ondertussen zijn er al meer dan 1.700 verschillende kleurencombinaties uitgebracht en Nike verdient ongeveer 800 miljoen dollar per jaar aan de schoenen.

De Air Force 1 wordt in drie stijlen verkocht. Low, mid en high. De meeste Air Force 1's die je op straat zult tegenkomen zijn de white on white Air Force 1's. Deze zijn helemaal wit. Iets waaraan je de Air Force 1 sneaker gelijk kunt herkennen, is het kleine metalen plaatje dat vastzit aan de onderkant van de veters. Op dit metalen plaatje staat AF-1 met het jaar '82. Doordat de Air Force 1 in zo veel verschillende kleuren beschikbaar is, is er altijd wel een model dat goed bij je outfit past.

Air Jordan 1

Voor Nike was 1985 een van de beste jaren. Maar niet alleen voor Nike. Ook voor Michael Jordan. Hij werd namelijk rookie van het jaar en hij speelde in de All-Star-game. En Nike had een sponsordeal gesloten met Michael Jordan. Daarom werden er in 1985 tegelijkertijd ook de Air Jordan 1's uitgebracht. Deze schoenen droeg Michael Jordan ook tijdens het spelen van zijn wedstrijden in de NBA. In het begin was Michael Jordan niet te spreken over de schoenen. De schoenen hadden namelijk verschillende kleuren en in de NBA was dat niet normaal. Hij wou er niet als een clown uitzien. Maar uiteindelijk wou Michael Jordan geen andere schoenen meer aan zijn voeten hebben. En dit was natuurlijk goede reclame voor Nike. De Nike Air Jordan 1 zijn kenmerkend door het bijzondere logo dat op de schoen te zien is. Dat is het logo van de Air Jordan.

De Air Jordan 1 is erg populair geworden. Ze zijn wederom te krijgen in drie stijlen. Low, mid en high. De meest bekende zijn low en high. Daarom zijn deze ook het meest duur geworden. De Air Jordan 1 zijn verkrijgbaar in talloze kleurencombinaties en er zijn ook verschillende samenwerkingen te vinden met artiesten. Bijvoorbeeld de Travis Scott x Air Jordan 1.

Nike Blazer

De Nike Blazer komt uit het jaar 1972. De schoen is snel populair geworden, doordat verschillende basketbal grootheden uit de 70's de schoen gingen dragen. Neem bijvoorbeeld George Gervin, ook wel bekend als The Ice Man. Dit was trouwens een bijzonder moment, omdat dit de eerste keer was dat er een Nike schoen te zien was in de NBA.

De Nike Blazer is van zichzelf niet een heel bijzondere schoen, maar hij geeft de persoon die de schoon draagt gewoon een heel fijn retro gevoel. Het is een echte sneaker klassieker. Meestal is de bovenkant van de schoen gemaakt van leer, suède of canvas. Wat erg kenmerkend is aan de Nike Blazer, is de extra grote Nike swoosh. De ontwerpers wilden de swoosh namelijk benadrukken, omdat dit een belangrijk kenmerk was van Nike. De Nike Blazer heeft veel samenwerkingen gehad. Met onder ander Supreme, Off-White en Stranger Things. De Nike blazer is verkrijgbaar in veel verschillende kleuren en twee stijlen. Low en mid. De schoen is wat minder populair dan de Air Jordan 1 en Air Force 1 en dat zorgt ervoor dat de prijs ook een stuk lager ligt.

Nike Air Max 97

De Nike Air Max 97 is een zeer kenmerkend sneakermodel. De sneaker heeft een erg smal model, maar dat is niet het enige kenmerkende wat de sneaker heef. Je kunt namelijk verschillende lagen lijnen herkennen in de schoen. Dat komt omdat het model is geïnspireerd op de Japanese Bullet Train. Dat is een hogesnelheidstrein in Japan. De Nike Air Max 97 blijft een klassieker met een retro look en is te krijgen in allerlei verschillende kleuren. Door de speciale technologie van de schoen is de schoen erg prettig voor in de sportschool, maar ook gewoon op straat.

Andere modellen

Hierboven zijn een paar van de meest bekende modellen van Nike behandeld, maar er zijn natuurlijk nog veel meer modellen. Nike is een van de grootste fabrikanten ter wereld, dus ze hebben inmiddels honderden modellen uitgebracht. Bijvoorbeeld de Nike Vapormax of Nike Air Max 270. Als je op zoek bent naar meer Nike kortingscodes kun je een kijkje nemen op deze pagina!