Ruilen en retourneren bij Klingel

Hoe zit dat precies met ruilen en retourneren bij Klingel? Dat leggen wij graag voor je uit! Iedere webshop heeft zo zijn eigen voorwaarden aan retourneren, deze kunnen nogal uiteenlopen. Daarom nemen we bij deze de mogelijkheden en voorwaarden van retourneren bij Klingel met je door.

Algemene retourvoorwaarden

Wanneer je bestelling niet aan de verwachtingen voldoet dan kun je de bestelling bij Klingel retourneren. Artikelen bij Klingel mag je binnen 14 dagen retourneren nadat je ze ontvangen hebt. Volgens het wettelijk herroepingsrecht is het ook toegestaan binnen 14 dagen aan te geven dat je het product wilt retourneren. Hierna heeft u nog 14 dagen om uw bestelling daadwerkelijk naar Klingel op te sturen. De verzendkosten voor de retour worden door klingel voor de rekening genomen. Dit kost jou dus niets. Wanneer je een artikel bij Klingel wilt retourneren dan kun je dat doen via e-mail of telefonisch.

Hoe werkt artikelen terugsturen bij Klingel?

Bij de bestelling wordt altijd een retoursticker meegegeven. Deze plak je over het vorige adreslabel op het pakket. Op deze manier kan het pakket zonder kosten worden teruggestuurd. Wanneer de retoursticker niet meer hebt dan moet je het retouradres van Klingel opgeven. Dat is: Heksekamp 29, 5301 LX Zaltbommel. Je kunt het pakket bij een DHL pakketpunt afgeven. Hier zal het pakket direct worden aangenomen zonder dat hier verzendkosten voor hoeven te worden betaald.

Productvoorwaarden voor het terugsturen

De artikelen die je retourneert mogen niet gebruikt zijn. Artikelen mogen geprobeerd of gepast zijn zoals je dat in de winkel ook kunt doen. Wanneer de artikelen langer zijn gebruikt dan kun je aansprakelijk worden gesteld voor het waardeverlies van de goederen die ontstaan is door het gebruik. Er wordt verzocht om de artikelen terug te zenden in originele verpakking en om een retour bon bij te voegen.

Voorwaarden terugbetaling

Wanneer de bestelling al betaald is dan wordt binnen 14 dagen het bedrag inclusief standaard verzendkosten teruggeboekt. Er wordt met hetzelfde betaalmiddel betaald als waar je zelf gebruik van gemaakt hebt. Wanneer er bij artikelen betaald is voor een toeslag voor bijzonder transport of snelle levering worden deze niet terugbetaald. Wanneer je de standaard €5.95 verzendkosten hebt betaald dan worden deze dus ook terugbetaald. Er is echter ook de mogelijkheid om voor €7.95 de bestelling direct de volgende werkdag te laten bezorgen. Het is niet mogelijk om deze extra betaalde kosten terug te krijgen.

Wanneer de artikelen nog niet ontvangen zijn dan wordt het aankoopbedrag inclusief standaard verzendkosten teruggeboekt wanneer je kunt aangeven dat het artikel geretourneerd is. Het kan zijn dat je de bestelling wilt retourneren terwijl deze nog onderweg is en dat de bestelling dan toch thuis wordt bezorgd. De enige oplossing is dan simpelweg het product zelf retourneren, dit is immers kosteloos. Wanneer er een betalingsachterstand geldt, dan wordt de retournering niet terugbetaald, de retournering wordt verrekend met het openstaande saldo dat je nog hebt. Het maakt niet uit of je bij deze aankoop wel gebruikt hebt van een betaalmethode waarmee geld direct is afgeschreven. De waarde van de zending zal te alle tijde worden afgetrokken van het openstaande saldo.

Het wettelijk herroepingsrecht

Zoals bij iedere webshop het geval is, is het verplicht verwezen te worden op het wettelijk herroepingsrecht. Dit houdt in dat je binnen de termijn van 14 dagen de bestelling zonder opgave van reden mag herroepen. Wanneer je artikelen naar Klingel retourneert, dan maak je gebruik van het herroepingsrecht. Je maakt ook gebruik van het wettelijk herroepingsrecht wanneer je binnen 14 na het ontvangen van het laatste artikel van een bestelling informeert dat je beroep doet op dit recht. Dit kan schriftelijk of via e-mail.

Voor herroeping mag gebruikt gemaakt worden van het Europese modelformulier voor herreping. Je maakt dan kenbaar dat je toch van de aanschaf afziet. Dit formulier gebruiken is overigens helemaal niet verplicht. Wanneer je voor deze mogelijkheid kiest dan krijg je een antwoord van Klingel betreft de status van je herroeping.

De beste kortingscodes voor Klingel

Bij Knack België kun je terecht voor je kortingscodes bij Klingel. Wanneer je regelmatig bij Klingel winkelt dan kun je bij ons terecht voor de juiste kortingscodes om te besparen op je aankoop bij Klingel. Houdt ons regelmatig in de gaten voor de beste kortingscodes bij Klingel! Via Knack bespaar je eenvoudig geld op je aankopen bij Klingel, je zult versteld staan van de mogelijke besparingen.