Pak extra korting via de Lidl Plus app

Iedereen kent de supermarkt Lidl wel in Nederland denk ik. De supermarkt staat er om bekend relatief goedkoop te zijn. En dat klopt ook. Vergelijk de prijzen maar eens met een Albert Heijn of een Jumbo. Hier zit echt behoorlijk verschil in. En goedkoop hoeft niet automatisch te betekenen dat de kwaliteit minder is. De Lidl wint bijvoorbeeld al jaren achter elkaar de eerste prijs voor hun assortiment groente en fruit. Een extra service die de Lidl bied is de eigen app. De zogenaamde plus app. Met deze app blijf je op de hoogte van alle ontwikkelingen bij de de supermarkt. Maar je kunt er nog veel meer mee. Hieronder benoemden we kort de mogelijkheden.

Eigen digitale klantenkaart scannen

Door de Lidl plus app te downloaden heb je altijd jouw eigen digitale klantenkaart bij je. Met deze klantenkaart kun je extra kortingen sparen. Als je boodschappen hebt gedaan en je bent bij de kassa om af te rekenen dan kun je deze digitale klantenkaart op je smartphone laten scannen. De korting wordt dan bijgeboekt. Door het bij je hebben van de klantenkaart op je smartphone kun je ook altijd de stand van jouw spaarsaldo aflezen. Dit is natuurlijk een groot voordeel ten opzichte van spaarsystemen met fysieke kaartjes of stempelkaartjes.

Gratis artikelen

Middels het spaarsysteem kun je sparen voor gratis artikelen. Bij voldoende punten kun je dus een gratis artikel uitzoeken. Bij vaste staffelbedragen krijg je hiervoor een extra coupon. Deze staffels zijn momenteel zestig euro, honderdtwintig euro, honderdtachtig euro en driehonderd euro. Je moet er alleen wel even aan denken om deze extra coupon te laten activeren.

Aanbiedingen in de gaten houden

Zoals gezegd kun je met de app sparen voor extra kortingen. Maar de Lidl heeft standaard al wekelijkse aanbiedingen. Als je de app hebt geactiveerd en geïnstalleerd blijf je altijd op de hoogte van de lopende en de nieuwe aanbiedingen voor de volgende week. Deze aanbiedingen komen vaak ook per folder bij je in de bus, maar deze folder beland vaak vrij snel in de oud papier bak na wellicht een keer er in gekeken te hebben. De app op je telefoon kun je er op elk moment weer bij pakken. Zodoende mis je geen korting en dit is wel zo fijn voor de portemonnee.
Daarnaast is het ook nog eens zo dat de Lidl speciale kortingen aanbied voor de app gebruikers. Dubbel voordeel dus.

Historie van kassabonnen

Als je na het boodschappen doen bij het afrekenen de app laat scannen heb je automatisch de kassabon vastgelegd in de app. Zodoende kun je altijd later terug kijken in de bonnen. Sowieso kun je dan natuurlijk controleren of je niet teveel hebt betaald. Maar het is ook handig voor je huishoudboekje of je overzicht van financiën, hoe je het ook noemen wilt. Je kunt doordat je deze historie in beeld hebt een patroon halen uit deze bedragen. Je kunt bepalen aan welk type boodschappen je het meeste uitgeeft. Misschien kom je wel tot de conclusie dat er vijftig procent van de totaalkosten aan boodschappen naar luxe artikelen gaat en wil je hier toch wat op besparen. Dit gegeven had je anders wellicht niet geweten.

Alle folders ook digitaal

Hierboven hebben we natuurlijk al genoemd dat Lidl wekelijks sowieso aanbiedingen heeft. En dat deze via de fysieke folders kenbaar worden gemaakt aan de consumenten. Deze folders worden in digitale vorm automatisch toegevoegd aan de app.

Druktemeter

Als je jouw favoriete filiaal invoert in de app dan kun je een lijst tevoorschijn halen die weergeeft wat het meest ideale moment is om te gaan winkelen. Deze lijst is namelijk opgebouwd uit gegevens die de drukte weergeven. Dit wordt weergegeven per uur. Als het bijvoorbeeld elke zaterdagochtend om tien uur heel druk is, dan zie je dat in de lijst terug door een hoge balk. Zodoende kun je bekijken wanneer je het beste boodschappen kunt gaan doen als je snel klaar wilt zijn.

Gebruiksartikelen

Bij de boodschappen denken we over het algemeen eerst aan eten en drinken. Maar Lidl heeft daarnaast ook wekelijks handige en nuttige gebruiksartikelen in de folder staan. Bijvoorbeeld gereedschap zoals sleutels of een boormachine. Maar ook hebben ze vaak tuingereedschap in het assortiment.
Naast gereedschap kun je ook vaak sportartikelen en kleding vinden in de winkels.

Extra kortingen

Wil je naast de kortingen in de fysieke en digitale folders en de extra kortingen die de app bieden nog meer besparen? Dat kan. Kijk daarvoor maar eens op Knack.be. Zoek op Lidl en je pakt zo makkelijk nog extra kortingen mee. Allereerst moet je op de website even naar het menu kortingscodes gaan. Als je daar bent zie je onder die pagina een aantal bedrijven opgesomd. Daar staat Lidl ook bij.