Op zoek naar je nieuwe Samsung tablet? Let dan hier op!

Een tablet is super handig om snel even op schoot te nemen en hiermee een film, Youtube of zelfs om even een spelletje te spelen. Maar hoe vind je de geschikte tablet die aan jouw wensen voldoet? Vraag je jezelf dit af? Lees dan vooral verder, want ik informeer je hierover graag in deze blog!

Waarvoor ga je je Samsung tablet gebruiken?

Allereerst is de vraag, waarvoor wil je je tablet gaan gebruiken? Wil je hem alleen gebruiken voor spelletjes? Of voor films? Misschien om alleen Netflix op te bekijken? Of wil je hier zowel Netflix films als spelletjes en video´s mee maken? Dat kan, maar dat zou dan wel een andere tablet zijn met bijvoorbeeld een groter geheugen dan dat je, je tablet alleen voor spelletjes zou gebruiken. Om deze reden wil ik je graag wijzen op de volgende aandachtspunten.

De batterijduur

Des te langer je werkt, des te meer energie je gebruikt, toch? Dat is ook zou bij een tablet. Hoe langer je hem in gebruik neemt des te sneller gaat jouw batterij leeg. Wil je graag je tablet gebruiken om hiermee lange speelfilms te kijken dan is het van belang dat je een tablet kiest met een goede batterij. De meeste tablets hebben gelukkig een levensduur van 10 uur totdat je hem opnieuw moet opladen. Mocht je toch bang zijn dat dit te kort gaat zijn dan kan je altijd kijken voor een powerbank. Met een powerbank moet je namelijk geen stopcontact hebben om je smartphone of tablet op te laden. Dit is ook handig voor onderweg of voor op vakantie!

Het schermformaat

Bekijk je graag een film op je tablet dan wil je hoogstwaarschijnlijk deze film goed kunnen bekijken. Hierbij is een groot scherm aangeraden. Wil je er alleen spelletjes op spelen dan kan je dit ook prima doen op een tablet met een kleiner scherm. De grootte van het scherm wordt bij tablets meestal aangegeven in inches. Het is hierbij goed om te weten dat 1 inch ongeveer 2,5 centimeter is. Gebruik je je tablet ook voor je werk of voor je studie dan komt een groter scherm zeker van pas!

De schermresolutie

Wil je vlijmscherp beeld, prachtige foto´s en goed leesbare letters op je tabletscherm? Let dan ook op je scherm resolutie. Deze zogenoemde pixels van je schermresolutie beïnvloeden namelijk de kwaliteit van je beeld. De grootte van je scherm is hierbij ook van belang. Wil je een kleine tablet bestellen dan heb je genoeg aan 1024 x 768 pixels of 1280 x 800 pixels toch liever een groter scherm? Dan is 1920 x 1080 pixels aangeraden. Een groter scherm betekent dus niet automatisch beter beeld. Het ligt ook vooral aan hoe je schermresolutie is.

De opslagruimte

Dit is een van de meest belangrijke aandachtspunten. De opslagruimte. Want niet alleen slaat hij hier je spelletjes, je foto´s en je films op, maar de meeste tablets en smartphones hebben ook ingebouwde apps die je niet kan verwijderen en toch opslagruimte innemen. De meeste standaard tablets hebben een opslagruimte van 8 tot 16 GB, maar helaas is dit niet altijd voldoende. Mocht je, je tablet elke dag willen gebruiken zonder je zorgen te hoeven maken over je opslagruimte dan raad ik je een tablet aan met 32 GB opslagruimte. Mocht je echt veel foto´s maken, films/ apps downloaden dan kan je ook kijken naar een tablet met een geheugen van 256 GB. Weet wel dat de tablets met meer geheugen meestal ook duurder zijn. Je kan om een beetje te besparen ook kijken naar een tablet met een geheugenkaartsleuf. Hiermee kan je zelf bepalen hoeveel geheugen je wilt gebruiken.

De processor

Deze mag zeker niet ontbreken uit het lijstje van aandachtspunten. De processor. Dit kan je eigenlijk zien als de computer van je tablet. Dit is tenslotte de plek waar de berekeningen worden omgezet tot bewegend beeld. Deze moet namelijk groot zijn als je graag wilt dat je moeiteloos van de ene app naar de andere kan wisselen. Wil je veel games spelen op je tablet dan is het belangrijk dat je grafische kaart van je tablet dit aankan!

Moeilijke keuze?

Vind je het een moeilijke keuze en heb ik je eigenlijk een beetje verward met al deze termen? Dan kan je uiteraard ook contact opnemen met een medewerker van Samsung. Hun zullen je graag verder helpen op de zoektocht naar die specifieke tablet naar jouw wens. Vertel hun waarvoor je je tablet wilt gebruiken, hoeveel opslag je wilt, of je een geheugenkaartsleuf wens en wat je budget is. Aan de hand van deze informatie zullen hun aan jou een paar tablets voorstellen waaruit je dan je keuze kan maken.

Ik hoop je een beetje wijzer gemaakt te hebben over de aandachtspunten bij het bestellen van een tablet. Zodat je zorgeloos je Samsung tablet kan bestellen en ermee aan de slag kunt. Aangezien dat iedereen van korting houdt voeg ik graag een link toe waarmee je een korting kan krijgen op een Samsung tablet. https://kortingscodes.knack.be/shop/samsung/ Volg deze link voor meer informatie en de korting te kunnen verkrijgen. Alvast veel succes met het vinden van je geschikte tablet!