Op reis met Brussel Airlines

Ga je een reis maken en wil je snel op je bestemming aankomen? Dan is reizen met het vliegtuig natuurlijk uitermate geschikt. Woon je in België dan is reizen via Brussel Airlines een goede optie. Het is een zeer nette vluchthaven met goede voorzieningen zoals leuke winkels.
Daarnaast is er voldoende parkeergelegenheid.

Inchecken

Een reis maken met het vliegtuig begint natuurlijk met het inchecken op de luchthaven. Hoe gaat dit in zijn werk op dit vliegveld in Brussel?
De luchthaven bied hiervoor verschillende mogelijkheden aan. Maar vergeet niet om sowieso op tijd naar de luchthaven te komen om problemen uit te sluiten. Hieronder zetten we de mogelijkheden kort voor je op een rijtje.

Online check-in

Om te beginnen is er de moderne manier van inchecken. Namelijk online via de computer, tablet of smartphone. Deze manier kun je gebruiken vanaf 24 uur tot zelfs 1 uur voor vertrek. Middels de online manier kun je bovendien je zitplaats wijzigen. Hoe makkelijk is dat? Je kunt via deze werkwijze een mobiele instapkaart krijgen of een instapkaart via e-mail ontvangen. Tot slot kun je via online inchecken je frequent flyer nummer toevoegen. Deze manier is geschikt voor alle vluchten georganiseerd door Brussels Airlines, behalve voor vluchten vanuit Dubrovnik.

Mobiele app

Een andere manier van inchecken is via de mobiele app. Dit kun je uitvoeren via je smartphone. Ook bij deze manier geld dat je dit kunt doen vanaf 24 uur tot 1 uur voor vertrek. Ook bij deze manier kun je net als bij het online inchecken je zitplaats wijzigen, je frequent flyer nummer toevoegen en een mobiele instapkaart bemachtigen. Deze manier is ook geschikt voor alle vluchten georganiseerd door Brussels Airlines, behalve voor vluchten vanuit Dubrovnik.

Incheckbalie op het vliegveld

De meer traditionele manier van inchecken is die van het inchecken aan de incheckbalie op het vliegveld. Dit is natuurlijk wat ouderwetser, maar net zo effectief. Op deze manier spreek je ook nog even iemand van het vliegveld. Dat is het voordeel. Als je nog vragen hebt, kun je ze gelijk stellen bij het inchecken. Via deze manier ervaar je de prima service van luchthaven Brussels Airlines.

Check-in in Afrika

Brussels Airlines heeft een speciale check-in mogelijkheid in Afrika. Je kunt op deze wijze inchecken op het stadskantoor. Het grote voordeel hiervan is dat je eventuele lange wachtrijen op de luchthaven vermijd. Dit scheelt je een boel tijd en frustratie. En wie zit er nou te wachten op stress als je bijvoorbeeld naar huis wilt of op vakantie gaat? Niemand toch? Met de medewerker aldaar kun je het volledige incheck proces doorlopen. Zodoende worden er geen fouten gemaakt en word er niets vergeten. Wel zo relaxt. Je kunt je ingecheckte bagage gelijk afgeven. Ook kun je overdag inchecken voor je avondvlucht.

Inchecken in Parijs

De volgende incheck mogelijkheid is die van het inchecken in Parijs. Dit is de zogenaamde pre check in. Via deze wijze kun je negen kilogram extra bagage gratis meenemen. Deze manier van inchecken is er voor iedereen die vanaf Parijs (Charles de Gaulle) naar Afrika wil vliegen voor wat voor doeleind dan ook. Inchecken kan op deze manier de dag voor vertrek tussen 6 uur s'middags en half negen s'avonds. De incheckbalie bevind zich in terminal 2B. Men zorgt er dan voor dat je bagage diezelfde nacht nog naar Brussel Airport wordt getransporteerd.

Terugvlucht

Is de situatie nu zo dat je binnen 24 uur al weer terug vliegt dan kun je inchecken voor de heen en terugreis op hetzelfde manier. Dat is toch wel zeer efficiënt.

Bagage

Het inchecken is 1. Maar hoe gaat het vervolgens met je bagage? Mocht je nu alleen handbagage hebben dan kun je na inchecken direct doorlopen naar de gate. Je handbagage gratis inchecken aan de incheckbalie kan ook. Ingecheckte handbagage kun je afgeven bij de selfservice drop-off punten. Hiervoor dien je je instapkaart te scannen, de rest wijst zich dan vanzelf. Deze functie is te gebruiken in Londen Heathrow, Geneve en Kopenhagen.

Kortingen

Ben je nu nog op zoek naar eventuele kortingen voor het vliegen via Brussels Airlines? Kijk dan eens op https://kortingscodes.knack.be/shop/brussels-airlines/ . Via deze weg vind je goede kortingscodes om tegen een gereduceerd tarief je gewenste vlucht of vluchten te boeken.