Ontdek het volledig aanbod LED verlichting

De laatste jaren wordt LED verlichting steeds vaker gebruikt. Mensen kiezen er voor om die gloeilampen in te ruilen voor LED lampen. Waarom doen mensen dit, waarom zou je bij Lampen24 gaan voor LED verlichting? Wij leggen het je graag uit!

LED bespaart energie

Het is bewezen dat LED verlichting tot wel 90% minder stroom verbruikt dan een traditionele gloeilamp. Technologisch gezien is LED verlichting erg sterk. LED lampen zijn initieel duurder, dat is waar. Echter, dit is een investering die je ook gegarandeerd weer terugverdient. Met LED verlichting bespaar je energie, en daardoor later ook geld.

LED gaat langer mee

LED verlichting heeft gemiddeld een veel langere levensduur dan een traditionele lamp. Een LED lamp heeft een maximale levensduur van 50.000 branduren. Ter voorbeeld: Wanneer een lamp rond de 8 uur per dag brandt en 30.000 branduren meegaat, dan gaat deze 10 jaar mee. Een gloeilamp heeft een gemiddelde levensduur van 1000 branduren. Van LED lampen profiteer je dus veel langer!

LED wordt niet warm

Gloei- en halogeenlampen zijn notoir heet. Als je deze lampen gebruikt, moet je altijd oppassen dat je ze niet aanraakt, omdat je je handen gemakkelijk kunt verbranden. Omdat deze lampen zo heet zijn, kunnen ze eerder vlam vatten en zwarte vlekken op de muren of het plafond veroorzaken. LED-lampen worden niet heet, ze worden alleen heet als ze zijn geïnstalleerd, dus ze veroorzaken dergelijke problemen niet.

Bespaar met LED duurzaam en milieuvriendelijk

Met leds kun je flink besparen! Berekening: Het gebruik van een LED-lichtbron bespaart gemiddeld € 7,- ten opzichte van gloei- en/of halogeenlampen. Een huishouden heeft gemiddeld 44 lampen. Snelle berekening: 44 lampen x 7 euro besparen = 308 euro besparen per jaar. Dit betekent een besparing van rond de €25 per maand. Dit kan je al snel zo'n 20% - 30% van je energierekening besparen.

Ontdek de mogelijkheden van dimbaar LED!

LED's zijn standaard niet dimbaar, het hangt af van de elektronica in het armatuur, daarnaast speelt het feit of de lichtbron zelf dimbaar is ook een rol. Dimmers met faseafsnijding zijn vaak de beste mogelijkheid.

Het gebruik van traditionele dimmers (dezelfde die voor gloeilampen worden gebruikt) kan ervoor zorgen dat led-lampen flikkeren, brommen of trillen. Dit kan lampshade veroorzaken. Daarom zijn er gespecialiseerde LED dimmers voor 12V en 230V LED verlichting. Met dimbaar LED bepaal jij zelf de intensiteit van jouw lampen. Dat is uiteraard enorm handig, niemand houdt van te fel of te soft licht. Echter, het hangt van de situatie af hoeveel intensiteit je nodig hebt. Daarom is dimbaar LED een goede keuze.

LED zorgt voor sfeer

In het verleden werd LED-verlichting gezien als een uitbijter omdat deze alleen helder wit was. Je kunt nu LED-verlichting krijgen in bijna elke mogelijke kleurtemperatuur. We drukken de kleurtemperatuur van de verlichting uit in Kelvin. Des te hoger het Kelvin-getal des te kouder het licht en des te witter het is. Des te lager het Kelvin-getal, des te geler en warmer het licht is.

Wanneer je graag warm en sfeervol licht wilt, dan kun je kiezen voor 2200 Kelvin. Hierdoor creëer je echt sfeer in huis. Wanneer je dit te warm vind dan is een goed idee voor 2700 Kelvin te kiezen. Deze kleurtemperatuur wordt veruit het meest gebruikt en deze is met gloeilampen te vergelijken. Met wit licht kun je efficiënter werken, wanneer je dit wenst kun je 3000 Kelvin kiezen.

LED verlichting bij Lampen24

Lampen24 is de grootste online specialist van Europa op het gebied van LED verlichting met meer dan twee miljoen klanten. Je vindt bij Lampen24 een groot assortiment voor allerlei soorten stijlen. Je krijgt advies van professionele experts, 30 dagen bedenktijd, gratis retourneren binnen 30 dagen en persoonlijk contact in het geval van klachten. Daarnaast staat Lampen24 bekend om haar flexibele betaalmogelijkheden.

LED verlichting, ook goed voor de gezondheid!

Lampen flikkeren aan één stuk door. Dit zul je met het blote oog niet snel zien, maar de hersenen merken dit zeker wel op. De flikkering is zo klein dat we dit een rimpeling noemen. Veel mensen weten niet dat rimpelende lampen een oorzaak van migraine kunnen zijn. Ook last van geïrriteerde ogen kan een oorzaak zijn van flikkerende lampen. Bij LED kun je kiezen voor rimpelvrije lampen. LED verlichting kan dus zeker goed zijn voor de gezondheid! Daarnaast heb je ook gezondheidsvoordelen bij gewoon LED over gloei- of halogeenlampen. Gloei- en halogeenlampen bevatten namelijk kwik en andere schadelijke stoffen. LED verlichting is volledig milieuvriendelijk en gewone LED verlichting kan ook gezondheidsvoordelen hebben.

De beste kortingscodes bij Lampen24

Iedereen houdt van korting. Daarom zijn kortingscodes altijd welkom. Ben jij op zoek naar kortingscodes voor jouw bestelling bij Lampen24? Dan zit je bij Knack altijd goed! Bij ons vind je regelmatig kortingscodes zodat jij met jouw bestelling bij Lampen24 altijd goedkoper uit bent!