Ontdek het aanbod fietsen bij Decathlon

Decathlon is van oorsprong een Franse winkelketen, welke zich richt op binnen- en buitenactiviteiten. De producten welke Decathlon verkoopt variëren in prijs en kwaliteit, waardoor er altijd wel een passend product is te vinden voor elke klant. De grote merken zijn goed vertegenwoordigt in het assortiment. Maar Decathlon produceert ook haar eigen producten onder hun eigen merk: “Quechua”. Deze merklijn staat bekend om haar sterke prijskwaliteit-verhouding waardoor deze producten vaak een perfect startpunt bieden voor startende sporters.

Het assortiment

Er zijn heel veel verschillende fietsen binnen het assortiment. Om hier makkelijk je weg in te vinden heeft de Decathlon alle fietsen opgedeeld in meerdere categorieën. Deze refereren naar de sport waar de fiets voor bedoeld is of de soort fiets. Het is daarom erg gemakkelijk voor jou als klant om snel op de juiste pagina te komen van de website. De verschillende categorieën zijn als volgt:
- Racefiets
- Mountainbike
- Kinderfiets
- Elektrische fiets
- Stadsfiets
- Hybride fiets
- Vouwfiets
- Elektrische vouwfiets
- Gravelbike

Binnen elke categorie zijn er verschillende prijsklassen. Er is daarom altijd iets te vinden wat goed past bij de wensen van de klant. Op de website is tevens de mogelijkheid om advies te krijgen over de verschillende soorten fietsen en waar je op moet letten. Het is daardoor relatief eenvoudig om zelf de juiste fiets te kiezen. Mocht je er toch niet uitkomen, dan is er ook nog de mogelijkheid tot een chatfunctie met medewerkers van Decathlon. Zij kunnen jouw vragen beantwoorden en helpen in de zoektocht naar de juiste fiets. Ben je op zoek naar een lichte fiets om zo hard mogelijk mee te fietsen? Kies dan voor een racefiets. Wil je toch liever lange stukken fietsen, zonder uitgeput thuis te komen? Dan is een elektrische fiets misschien meer voor jou geschikt. Vrijwel iedere klant die op zoek is naar een nieuwe fiets, kan terecht bij de Decathlon.

Prijs-kwaliteitverhouding

Decathlon staat bekend om haar sterke prijs-kwaliteitverhouding. Of je een beginnend sporter bent of al een gevorderde sporter, beide kunnen hier terecht voor het juiste materiaal. Door het grote aantal filialen kan Decathlon haar producten groot inkopen. Dit is ook terug te zien in de prijzen die zij hanteren. Het is daarom ook goed mogelijk dat je een product ergens anders niet voor dezelfde prijs kan kopen. Daarnaast hebben zij ook een eigen merklijn opgericht, genaamd “Quechua”. Zoals eerder opgemerkt is dit merk voortgekomen uit de filosofie van een sterke prijskwaliteit-verhouding, waardoor deze producten razend populair zijn geworden bij klanten. Het buitenspeelgoed van deze lijn, welke speciaal voor kinderen is ontworpen, is vaak gemaakt van stevig, duurzaam materiaal en komt in verschillende felle kleuren. De producten van Quechua zijn erg populair door de leuke kleuren en de praktische insteek. Zo kunnen ze vaak heel klein worden opgevouwen en zijn de materialen heel licht. Dit maakt het voor de klant makkelijk om het speelgoed ergens op te bergen.

De sportpas

Decathlon beschikt als extra service naar haar klanten over een sportpas. Voorheen was het mogelijk hier punten mee te sparen, maar dit spaarprogramma is sinds kort helaas stopgezet. Iedere klant kan zich hiervoor aanmelden voor de sportpas. Deze pas biedt verschillende extra voordelen voor de klant. Zo kan je altijd je product ruilen zonder bon. Je aankoop staat namelijk geregistreerd in de app. Ook krijg je toegang tot sportevenementen en een gratis service voor verschillende sporten. Denk bijvoorbeeld aan een servicebeurt voor je fiets 6 maanden na de aankoop.

Laatste kans en kortingen

De website van Decathlon beschikt over een “Laatste kans”-pagina. Hier zijn producten te vinden, welke tegen interessante kortingen worden verkocht. De kortingen lopen op tot wel 55%! Vaak zijn dit de laatste maten van een product of moeten deze artikelen uit de collectie. Het kan dus erg slim zijn om hier regelmatig even te komen kijken.

Alle Decathlon kortingscodes kun je online vinden. Via de zoekmachine Google zijn er regelmatig kortingscodes terug te vinden. Verzending van jouw pakket is bij de Decathlon helaas niet gratis. Wel mag je jouw bestelling gratis retourneren, indien iets niet goed of naar verwachting is. Wel is het gratis om jouw bestelling in de winkel klaar te laten zetten. Dat is voor jou extra gemak en scheel weer shoptijd.