Ontdek een groot aanbod van Padel artikelen

Padel is een balsport die tussen tennis en squash in zit. Je kunt het een tegen een spelen maar ook als paren. Dus twee tegen twee.
Je speelt het in een soort kooi. Dus net als bij squash in een afgesloten ruimte. Het is de bedoeling dat je de bal over het net speelt en dat deze op de grond komt in het speelveld van de tegenstander. Dit moet dan gebeuren zonder dat de bal een zijwand raakt. De speelbal lijkt op een tennisbal. Deze is echter wel wat kleiner en lichter. Bij padel is de kans op langere rally's groter dan bij gewoon tennis omdat de bal terug het spel in kan komen door de wanden. Voor het spelen van padel heb je een padelracket nodig. Deze zijn er in verschillende maten en vormen. Het hangt van je leeftijd af welke je het beste kunt kiezen.

Padel artikelen bij Decathlon

Ben je enthousiast geworden over deze sport? Dan zou je eens bij Decathlon kunnen rondneuzen om een beginners setje aan te schaffen. Check wel eerst of er bij je in de buurt een mogelijkheid is tot het spelen van Padel. Hieronder zetten we een aantal artikelen uiteen die je bij Decathlon kunt kopen.

Padelballen

Padelballen zijn er ook in verschillende soorten. De standaard ballen zijn die met druk. Dat wil zeggen, na verloop van tijd kan de stuit uit de bal verdwijnen

Drukloze padelballen

Deze ballen zijn meer voor de gevorderde spelers. Deze ballen verliezen hun stuitkracht niet

Padelballen voor kinderen

In het assortiment zitten ook speciale padelballen voor kinderen. Dit zijn de wat meer lichte speel ballen die wat minder hoog opstuiten. Dit maakt het voor kinderen makkelijk om er mee te spelen.

Padel rackets

Zoals hierboven al genoemd zijn er padelrackets in vele verschillende vormen en maten. Je hebt ze bijvoorbeeld in een aantal verschillende lengtes. Ook zijn de gewichten verschillend. Het is erg individueel wat je het fijnst vind spelen. Praktisch alle padelrackets hebben een koord waarmee je hem aan je pols kunt bevestigen. Er zijn rackets voor beginners en rackets voor gevorderde spelers die al wat meer techniek hebben. Laat je goed informeren wat voor jou een geschikt racket is. Daarnaast is uitstraling natuurlijk ook nog belangrijk. De rackets in alle klassen zijn verkrijgbaar in uiteenlopende kleuren en motieven er op.

Padeltas

Als je dan een mooi racket hebt gekocht ben je er natuurlijk ook zuinig op. Daarom is het verstandig om bij je racket een padeltas of hoes aan te schaffen. Hier kan je racket in en daarmee bescherm je hem tegen beschadigingen en breuk.

Padelschoenen

Dan komen we aan bij de outfit. Om te beginnen de schoenen. Bij tennis geld dat je qua schoenen met name een goede grip moet hebben omdat je continu moet aanzetten. Je moet continu korte sprintjes trekken zeg maar. Dat is met padel niet anders. En omdat je bij padel te maken hebt met veel lange rally's kun je niet zonder een schoen met een uiterst goede grip. Decathlon heeft deze ook in het assortiment. Zowel voor heren, vrouwen als kinderen. Ook hiervoor geld, er is een indeling in producten voor beginners en voor gevorderden. Lees daarom de specificaties goed of laat je goed voorlichten als je in een winkel van Decathlon bent.

Shirts, topjes en broeken

Qua shirts, topjes en broeken voor padel, hierbij kom je uit in het tennisassortiment. Althans, grotendeels. Voor beide sporten is namelijk hetzelfde belangrijk. De kleding moet goed aansluiten aan je lichaam en niet slobberig om je heen hangen. Want bij dat laatste kun je niet goed spelen en is de kleding hinderlijk aanwezig. De kleding is bij Decathlon aanwezig voor heren, dames en kinderen. Het assortiment is erg uitgebreid, dus je vind altijd de goede maat en de kleurcombinatie die jij leuk vind.

Decathlon

Decathlon heeft alles wat je nodig hebt voor de sport padel. Van beginners tot gevorderden. Je grijpt er nooit mis. De website is erg overzichtelijk en de filters zijn heel praktisch. Zodoende kom je vlot uit bij wat je wilt. Als je naar een winkel van Decathlon gaat zijn er ervaren medewerkers aanwezig die je met alle plezier adviseren richting de gewenste set tegen het juiste budget. Check zeker eens de website van Knack om zo alle laatste nieuwe Decathlon kortingen en aanbiedingen te ontdekken.