Ontdek de verschillende Plopsa tickets

Plopsa Parken en hun tickets

Plopsaland is een speciaal pretpark in het thema van studio 100. In dit park kunnen veel verschillende studio 100 personages gevonden worden zoals onder andere: Maya de Bij, Samson en Gert, K3, Piet Piraat en natuurlijk kabouter Plop en zijn vrienden. Eigenlijk is Plopsaland tegenwoordig niet meer slechts een park. Plopsaland heeft tegenwoordig wel 6 verschillende parken en nog 2 verschillende aqua parken. Deze parken liggen in verschillende landen. Plopsaland heeft parken in België, Nederland, Duitsland en Polen.

Het grootste Plopsa Park is Plopsaland de Panne. Dit is het eerste en oudste park van alle Plopsa Parken. Buiten dat het het oudste park is, is dit ook het grootste park. Dit merkt u ook aan de entree prijs welke het hoogste ligt van alle Plopsa parken.

Plopsa Coo is een wat kleiner park. Het tarief ligt hier daarom ook wat lager. Ondanks dat het park wat kleiner is zijn hier toch alle studio 100 personages te bewonderen. De studio 100 personages geven gedurende de dag ook verschillende shows weg.

Bij slechter weer zijn er ook 2 indoor parken van Plopsa, namelijk Plopsa indoor Hasselt en Plopsa indoor Coevorden. De tarieven liggen hier ook wat lager dan in de Panne. Het park in Coevorden heeft het laagste tarief.

Het Duitse Holiday Park valt ook onder de Plopsa parken. Dit park heeft als enige Plopsa park ook nog een speciaal tarief voor mensen of kinderen tussen de 100 en 140 cm. Bij dit park worden er ook losse tickets verkocht om minder lang in de wachtrij te hoeven staan bij geselecteerde attracties.

In Polen is het Plopsa Park Majaland te vinden. Deze tickets zijn niet in Euro's te koop maar in Poolse Zloty's. Dit park maakt als enige bij hun prijzen nog onderscheid in hoog of laag seizoen.

Plopsa Tickets

Hieronder vertellen wij u iets over de verschillende tickets welke zowel online als bij de verschillende Plopsa parken verkrijgbaar zijn.

Individuele tickets

Bij de verschillende Plopsa parken zijn losse individuele tickets te koop. Plopsa maakt bij de prijzen hiervan een onderscheid in de lengte. Kinderen onder de 85cm mogen gratis naar binnen. Kinderen van tussen de 85 cm en 100cm betalen een gereduceerd tarief. Kinderen en volwassenen boven de 100cm betalen het hoogste tarief. Let wel op de lengte van uw kinderen wordt gemeten met de schoenen aan, behalve bij de aqua parken. De verschillende parken rekenen verschillende prijzen voor de toegang. De uitgebreidere parken zijn uiteraard wat duurder dan de minder uitgebreidere parken.

Senioren ticket

Er zijn bij Plopsa ook tickets verkrijgbaar voor senioren boven de 70. Om hiervoor in aanmerking te komen is legitimatie wel verplicht. Het loont zeker om uw legitimatie niet te vergeten, aangezien het tarief van het senioren tarief veelal gelijk ligt met het tarief voor kinderen tussen de 85 en 100 cm. Het senioren ticket is hiermee wel tot de helft goedkoper.

Mindervaliden ticket

Het tarief voor een mindervaliden ticket ligt iets hoger als het senioren ticket, maar ligt toch flink lager als de reguliere toegangsprijs. Om in aanmerking te komen voor het mindervaliden ticket is het wel verplicht een officiële identificatie bij te hebben. Mindervaliden tickets zijn om deze reden dan ook niet online verkrijgbaar, maar enkel aan de kassa te verkrijgen.

Groepstickets

Het is bij de verschillende Plopsa parken ook mogelijk om met een groep het park te bezoeken. Als u met een groep het park bezoekt, kunt u gebruik maken van een gereduceerd tarief. Om gebruik te kunnen maken van deze groepstickets is het wel verplicht minimaal 15 dagen van tevoren te reserveren. Bij gemengde groepen mag er bovenop het gereduceerde tarief een begeleider per bus gratis mee naar binnen. Hiervoor geld wel een groepsgrootte van minimaal 20 personen. Bij jeugdgroepen tot 16 jaar ligt het tarief nog wat lager. Bij deze groepen mag ook nog per 15 kinderen een begeleider gratis naar binnen. Deze tarieven zijn geldig vanaf 15 personen. Bij groepen personen met een handicap geld ook het lagere tarief. Bij deze groepen mag per 6 personen een begeleider gratis mee naar binnen. Dit groepstarief geld al vanaf 6 betalende personen.

Avond tickets

Wanneer Plopsaland in de avond geopend is, is er ook een mogelijkheid een avond ticket aan te schaffen. Dit tarief geld alleen bij toegang vanaf 17.00 en is geldig vanaf maximaal 3 uur voor sluitingstijd. De avond tickets zijn niet online verkrijgbaar, maar wel bij de kassa als u tot 3 uur voor sluitingstijd naar binnen wilt gaan.

Parkeer tickets

Voor de verschillende Plopsa parken zijn ook parkeer tickets te verkrijgen. U kunt hiermee vlak bij de verschillende parken parkeren op het eigen terrein van de Plopsa parken.

Zoekt u tickets voor een van de Plopsaland parken met korting? Kijk dan zeker even hier https://kortingscodes.knack.be/shop/plopsa/.