Ontdek de uitgebreide collectie Running bij Nike

Als je houdt van hardlopen is het natuurlijk belangrijk om de juiste kleding en uitrusting te hebben. Iedereen heeft zijn eigen voorkeuren en de ene hardloper heeft weer andere spullen nodig dan de andere hardloper. Nike is een van de grootste aanbieders op het gebied van hardloopkleding. Bij Nike denken de meeste mensen aan de sneakers van het merk, maar Nike verkoopt nog een heleboel meer dan alleen dat. Ze hebben veel ontwikkelingen op het gebied van hardloopschoenen en hardloopkleding en de afgelopen jaren zijn ze erg gegroeid op het gebied van running. Maar waarom zou je dan kiezen voor Nike en wat verkoopt Nike allemaal? Lees snel verder voor het antwoord!

Nike hardloopschoenen

Nike heeft de afgelopen jaren een heleboel soorten hardloopschoenen ontworpen en uitgebracht. De bekendste serie is misschien wel de Nike Air Zoom. Maar ook de Nike Air Zoom serie is weer op te delen in allemaal modellen en soorten schoenen. Nike verkoopt schoenen die geschikt zijn voor allerlei soorten ondergronden. Als je bijvoorbeeld meer een trailrunner bent heeft Nike daar speciale schoenen voor, maar Nike verkoopt ook gewoon schoenen voor de atletiekbaan of op straat.

De hardloopschoenen van Nike zijn van speciaal licht materiaal gewicht gemaakt. De schoenen hebben een zo groot mogelijke demping en dat zorgt ervoor dat het hardlopen erg comfortabel is. Doordat Nike zoveel bezig is geweest met het ontwikkelen van hun schoenen, hebben ze een speciale technologie ontwikkeld die ervoor zorgt dat de belangrijke onderdelen in de benen niet belast worden tijdens het hardlopen. Er zijn hardloopschoenen te koop voor dames, heren en kinderen. Ook zijn er schoenen te die speciaal zijn ontwikkeld om wedstrijden op te lopen. Deze zijn ook te koop voor de atletiekbaan, trailrunners of gewoon op straat.

Nike Zoom

De Nike Zoom is een van de bekendste en meest ontwikkelde hardloopschoen van Nike. Voor Nike was het de missie om onder de marathongrens van twee uur te komen. Ze hebben hier flink over nagedacht en kwamen tot de conclusie dat ze extreem licht materiaal moesten gaan gebruiken. Ook moest het materiaal een hoge energieteruggave hebben. De Nike Zoom VaporFly 4% was de eerste schoen met een zool van ZoomX foam. Met deze schoen liep goudenmedaillewinnaar Eliud Kipchoge in 2016 een tijd van 2.00.25 bij de Breaking2-marathon.

Nike ZoomX is gemaakt van de meest lichte materialen die je je maar kunt bedenken. De zool is gemaakt van foam. Dat zorgt voor een fijne foamdemping. In de foam is een geavanceerde technologie verwerkt die ervoor zorgt dat je een optimale energieteruggave krijgt bij elke stap die je zet. Elke stap die je zet zorgt ervoor dat je minder energie hoeft te gebruiken voor de volgende stap. De zool van ZoomX is de meest responsieve en lichte foam van alle Nike hardloopschoenen. De ontwerpers van ZoomX hebben de foam geïnspireerd op een speciale foamsoort die onder andere werd gebruikt bij ontwikkelingen in de ruimtevaart.

FlyEase, "Get in and Go."

Iedereen heeft soms wel eens moeite met het aantrekken van je schoenen. Maar ook daar heeft Nike gelukkig een oplossing voor. Nike heeft namelijk naast hun Zoom series ook een FlyEase serie uitgebracht. Deze schoenen zijn speciaal ontwikkeld om gelijk in te kunnen stappen en te beginnen met rennen. Deze schoenen zijn verkrijgbaar in verschillende modellen, maar je hebt ook schoenen waarbij de Zoom en de FlyEase techniek bij elkaar samen zijn gebracht. De FlyEase schoenen zijn overigens niet alleen verkrijgbaar als hardloopschoenen. Je hebt bijvoorbeeld ook FlyEase voetbalschoenen.

Nike Hardkloopkleding

Nike heeft niet alleen veel onderzoek gedaan op het gebied van hardloopschoenen, maar ook op het gebied van hardloopkleding. De hardloopkleding van Nike is niet gemaakt van katoen. Dat wil je ook niet als hardloper, want katoen neemt vocht op en wordt zwaar. Daar komt ook nog bij dat katoenen hardloopkleding vreselijk kan gaan schuren tijdens het lopen. De kleding van Nike is juist het tegenovergestelde van deze dingen. Het is erg ademend, waardoor je kleding niet snel vochtig en zwaar zal worden. De meeste hardloopkleding van Nike wordt gemaakt van kunststoffen zoals bijvoorbeeld polyester. Nike verkoopt veel kleding dat volledig bestaat uit gerecycled materiaal. De collectie van Nike hardloopkleding is erg ruim. Je kunt bijvoorbeeld denken aan shirtjes, hardloopsokken of hardloopjassen. Hardloopjassen zijn erg handig voor als je in de winter gaat hardlopen. Voor vrouwen kunnen het dan wat sneller koud krijgen.

Nike heeft ook Dri-FIT technologie ontwikkeld. Deze kleding is gemaakt van speciaal polyester wat ervoor zorgt dat je droog en comfortabel kan hardlopen. Deze technologie maakt namelijk gebruik van een hoogwaardige microvezelconstructie. En dat zorgt ervoor dat het natuurlijke afkoelsysteem van het lichaam in gang blijft gehouden.

Nike kortingscodes

Als je op zoek bent naar Nike hardloopkleding of Nike hardloopschoenen kun je gebruik maken van verschillende kortingscodes. Als je op deze pagina bezoekt, kun je de actuele kortingscodes van Nike hardloopkleding en schoenen bekijken: https://kortingscodes.knack.be/shop/nike/.