Ontdek de positieve bijdragen van vitamine D

Vitaminen en mineralen zijn belangrijk voor het lichaam en worden weleens de spiegel van de ziel genoemd. Samen met een gezond leefpatroon, voldoende beweging en de nodige ontspanning, kunnen ze bijdragen aan een goede gezondheid. Een opvallende vitamine is de vitamine D, die binnen het lichaam meerdere positieve bijdragen levert. Farmaline Vitamine D is heeft namelijk een positief effect op het immuunsysteem en de werking van de spieren, maar zorgt voornamelijk dat calcium door het lichaam kan worden opgenomen. Dit calcium is enorm belangrijk voor de groei en het behoud van gezonde tanden en botten. Naast het in stand houden van de gezondheid kan de inname van Farmaline vitamine D ook een preventieve werking hebben en ziekte voorkomen. Hierbij valt te denken aan het voorkomen van kanker, diabetes en achteruitgang van de hersenen. Reden genoeg dus om te zorgen dat het vitamine D gehalte op niveau blijft en zo goed mogelijk voor lichaam en geest te blijven zorgen.

Werking vitamine D op botten

Nadat de Farmaline vitamine D in het lichaam aanwezig is en door de darm wordt opgenomen, vindt er eerst een omzetting plaats. Zo wordt de vitamine omgezet in een actieve vorm. Deze omzetting maakt dat de vitamine verandert in een hormoon met de naam: calcitriol. Samen met een ander hormoon wordt op deze manier bereikt dat de botten en tanden sterk worden gehouden en de kans op botbreuken en botverlies zeer beperkt blijft. De beste omstandigheid voor het lichaam om de vitamine D in de darm op te kunnen, is als er wat olie of vet aanwezig is. Eenmaal in het lichaam kan het dan worden opgeslagen in zowel organen als in vetweefsel.

Hoe krijg je vitamine D binnen?

Verreweg de hoogste dosis vitamine D komt door het effect van de zon. Onder invloed van de ultraviolette straling komt de vitamine D via de huid het lichaam binnen. Behalve de werking van de zon zijn er bepaalde voedingsmiddelen die kunnen helpen om (een beperkte) dosis vitamine D binnen te krijgen. Vanuit onze voeding is het opnemen van vitamine D dus zeer beperkt. Om die reden wordt tegenwoordig aan de bak- en braadproducten en de halvarine en margarine vitamine D toegevoegd. Dit vergroot de inname van de vitamine via het eten.

Farmaline vitamine D kopen

Soms lukt het niet op op eigen kracht voldoende vitamine D binnen te krijgen. Dit kan om meerdere redenen het geval zijn. Er zijn meerdere groepen, waarvoor het zelf innemen van Farmaline vitamine D uitkomst kan bieden om een tekort aan vitamine D te voorkomen. Dit is het geval bij:

 • ouderen, vanwege de botontkalking op latere leeftijd
 • jonge kinderen, omdat ze volop in de groei zijn
 • zwangere vrouwen, in verband met de aanleg van het skelet van de baby
 • vegetariërs en veganisten, vanwege de beperkte inname via voedsel
 • mensen met getinte huid, omdat ze minder vitamine D aanmaken in de zon
 • mensen die weinig buitenshuis komen, vanwege het gebrek aan zonlicht

Ook voor de doelgroepen die het risico op een tekort aan vitamine D lopen, is het van groot belang om aandacht te besteden aan het vitaminegehalte. Gelukkig is Farmaline vitamine D ook gewoon te koop en zijn er geregeld vele acties die het kopen van Farmaline vitamine D nóg aantrekkelijker maken. Bij de aanschaf van vitamine D van Farmaline kan bovendien worden gekozen uit meerdere vormen, te weten:

 • (kauw)tabletten
 • softgels
 • druppels
 • capsules

De vele manieren waarop de vitamine D van Farmaline kan worden gekocht, maakt het mogelijk om ook mensen die moeite hebben met het innemen toch te helpen hun gezondheid op peil te houden. Vooral voor baby's is het belangrijk om een goede start te krijgen. De zuigelingenvoeding in poedervorm is om die reden ook standaard aangevuld met vitamine D. Ontdek hier alle Farmale kortingscodes.

Teveel aan vitamine D voorkomen

Een te grote inname van vitamine D kan leiden tot kalkafzetting rond de organen en weefsels. Bovendien kunnen zich bij een overschot aan vitamine D nierstenen vormen. Als uitgangspunt kan het volgende worden aangehouden met betrekking tot de dagelijkse inname van vitamine D:

 • baby's tot 1 jaar: 25 microgram
 • kinderen van 1-10 jaar: 50 microgram
 • vanaf 11 jaar: maximaal microgram