Orange heeft een eigen gsm-netwerk. Het commerciële Orange-merk is ontstaan ​​in het Verenigd Koninkrijk en bracht een revolutie teweeg in de communicatiemarkt met facturering per seconde. In augustus 1996 werd in België het tweede GSM-netwerk gelanceerd: Télécom is de grootste aandeelhouder van het op een na grootste GSM-netwerk, met 52% van de aandelen. Orange is het belangrijkste merk en bezit 53% van Mobistar. In april 1999 werd de Orange-operator opgericht in België.

Nieuwe abonnementen!

Vandaag is het abonnementsaanbod van Orange vereenvoudigd: Kolibri, Dolfijn, Koala, Cheetah, Arend 40 en Arend Premium. De eerste twee versies zijn Zen-versies (blokkeren buiten het pakket), en alle abonnementen kunnen de pakketversie gebruiken met een dubbele hoeveelheid gegevens. De netwerkkwaliteit van Orange is erg goed. Nog een voordeel: als je zelf een abonnement hebt, krijg je de cloud (tussen 16 en 500 GB!) En gratis onbeperkt gebruik van Koala's i-Coyote app. Surfen buiten het pakket is niet te duur.

De Belgische leverancier Orange zal vanaf maandag onbeperkt bellen naar klanten die koala's abonnement bestellen. Het is nu beperkt tot 300 minuten per maand. Er komt ook een Cheetah-abonnement, dat het Panther-abonnement vervangt.

alle Orange kortingscodes

Naast onbeperkt bellen krijgen koala klanten ook 4GB in plaats van 3GB per maand. Het abonnement van Cheetah kost 30 euro per maand en verdubbelt het datapakket tot 8 GB. Gecombineerd met de vaste dienst van het Love-abonnement verdubbelde Orange ook het datapakket en kunnen klanten met Cheetah 16GB mobiele data per maand ontvangen.

Orange stopt met het aanbieden van Panther en klanten die nu Panther bezitten, zullen moeten overstappen op een nieuw abonnement, zoals Cheetah. Dit kan via een van de winkels of via de online "klantenzone". Het nieuwe abonnement gaat maandag in. Andere abonnementsvormen blijven ongewijzigd. Ontdek alle Orange kortingscodes op deze pagina.

Abonnement opzeggen?

Er zijn veel redenen waarom u uw gsm-abonnement wilt opzeggen. Misschien kun je een abonnement krijgen van je werk? Of wil je naar het buitenland? Misschien is de houder van het abonnement dood? We zullen in elk geval gedetailleerd uitleggen wat u moet doen.

U bent niet meer tevreden met uw huidige abonnement. Uw huidige tariefplan bevat onvoldoende gegevens of is te duur.
Gelukkig hebben we andere formules. Daarom raden wij u aan een persoonlijke controle uit te voeren via de "Klantenzone" op onze website.
Dit is een gratis service die uw verbruik van de afgelopen maanden kan vergelijken met alle Orange-tariefplannen. Zo kunnen wij u de formule bezorgen die het beste bij u past.
Als u onze klantenservice wilt bellen, kunt u ook een persoonlijke controle uitvoeren via de telefoon of via onze sociale netwerken.

Orange en 5g

5G is de nieuwe technologische evolutie over telecommunicatie netwerken. De nieuwste generatie hardware: zoals antennes, apparatuur, routers en eventuele upgrades van de infrastructuur, is in staat om met hele hoge snelheden (tot wel 10 keer sneller) gegevens met elkaar uit te wisselen en verschillende apparaten tegelijk te gebruiken. Daarnaast biedt het 5G netwerk ook enkele nieuwe voordelen, zoals het minimale latency, waardoor hele stabiele en veilige verbindingen uiteindelijk mogelijk zijn. Het is mogelijk om voor een deel, deel te nemen aan het zogenaamde network slicing, dit wil zeggen om een ​​deel van het netwerk te reserveren is voor specifieke doeleinden of voor speciale klanten om een ​​ideale connectiviteit te garanderen, zeker bij hulpdiensten of bij sleutelprocessen van bijvoorbeeld industriële deelnemers.

Na verscheidene tests in België te hebben uitgevoerd, voert Orange nu tests uit met veel industriële partners in het havengebied van België. De bedoeling was: samen veel innoveren en rustig bedenken over hoe in de toekomst het 5g netwerk het beste kan worden gebruikt om de effectiviteit van het eigen netwerk te vergroten en samen onontdekte paden om door te groeien ontdekken.

De eSim

Embedded SIM (eSIM) is een type simkaart dat is ingebouwd in een smartphone, tablet of smartwatch. Het is fysiek verbonden met het zogenaamde moederbord (of controlepunt) van het apparaat en kan niet worden verwijderd. Het formaat van de kaart is 6 x 5 mm, wat ongeveer de helft is van de grootte van een nano-simkaart.

Sinds het begin van de jaren negentig hebben we een simkaart in onze mobiele telefoons. De chipkaart is in de loop der jaren steeds kleiner geworden. De vroegste simkaarten waren ongeveer even groot als bankkaarten. Daarna krimpen ze tot mini-, micron- en nanogrootte. In feite is het plastic rond de chip in de loop der jaren zo goed als verdwenen, totdat er een kleine kaart van 12,3 mm x 8,8 mm overblijft.

Om een ​​smartphone of tablet te verbinden met een mobiel netwerk is de simkaart nog steeds essentieel. De chip bevat immers alle versleutelde gegevens die een veilige toegang tot het netwerk mogelijk maken. Tot iemand op het idee kwam om de chip direct in het toestel in te bouwen.