Lekker spelen in Plopsa Indoor met korting

Plopsa Indoor is een van de leukste dagjes weg voor jou en je kinderen. Plopsa indoor heeft enorm veel te bieden voor een onvergetelijke dag. Plopsa Indoor is onderdeel van de Plopsa-groep. Dit is de themaparkdivisie van Studio 100. Hierbij horen bijvoorbeeld ook de razend populaire Plopsaland pretparken. Er zijn 2 Indoor Plopsa Parken. 1 in Nederland (Coevorden) en een in België (Hasselt). In dit artikel lees je meer over wat de parken van Plopsa Indoor allemaal te bieden hebben. Via Knack België kun je eenvoudig korting regelen voor een dagje weg naar Plopsa Indoor.

Meer over de geschiedenis van de Plopsa Parken

Laten we beginnen bij indoor Plopsa in Hasselt. Dit is namelijk het allereerste deels overdekte themapark van België. Het thema van het park zijn, net zoals bij de andere parken uit de Plopsa-Groep, de personages die de show stelen bij Studio 100. Denk hierbij aan Kabouter plop, Piet Piraat en K3. Het park beschikt over een indoor gebied van bijna 9000 vierkante meter en een outdoor gebied van wel 5000 vierkante meter. Dit is ongeveer even groot als het Indoor Plopsa park wat in Coevorden gebouwd is. Na de successen van de verschillende parken uit de Plopsa-Groep in België is er besloten om ook in Nederland een Indoor Plopsa Park te beginnen. In 2010 is het park geopend en is sinds dien ook al een aantal uitbreidingen ondergaan.

Het indoor gebied van Plopsa Indoor

Plopsa Indoor beschikt over een binnen en een buiten gebied. Eerst zullen we het hebben over de binnen gebieden van de twee parken. Daarna zullen we wat meer vertellen over wat er buiten allemaal te vinden is bij Plopsa Indoor.

De Carrousel

De eerste attractie die we zullen bespreken is de Carrousel. Deze leuke paardenmolen is helemaal uitgerust in het thema van Samson & Gert. Zelfs voor de allerkleinsten is deze attractie geschikt, mits onder begeleiding. Kinderen vanaf een lengte van 1 meter mogen zelfstandig op de draaimolen.

Het Piratenmeer

Als je kinderen klaar zijn voor avontuur kunnen ze met een bootje op het piratenmeer. Een super leuke attractie die niet zal teleurstellen. Let wel op, er zitten namelijk beperkingen aan de toegestane lengte van personen die in een bootje mogen. Dit is namelijk alleen geschikt voor kinderen tussen de 0,96 en 1,30 meter.

De botsauto's

Nadat de kinderen zijn klaar zijn met varen kunnen ze een ritje maken in de stoere botsauto's. De botsauto's staan midden in het thema van Nijntje. Ook bij de botsauto's is er een lengte beperking. De botsauto's is een leuke attractie voor kinderen tussen de meter en de 1,40 meter.

De verschillende speeltuinen van het park

Door het park heen zijn verschillende speeltuinen te vinden. Zo is er de Bumbaspeeltuin. Deze speeltuin is uitgerust met verschillende leuke speeltoestellen. De peeltuin ligt naast het Studio 100 café, waar je kunt genieten van een bak koffie en wat lekkers, terwijl je kinderen genieten van de speeltuin. Verder is er de Maya-speeltuin. Een superleuke speeltuin met als thema Maya's wereld om lekker in te klauteren. Vanaf een lengte van 1 meter kan dit onbegeleid. Dan is er nog de speelboom en het ballenbad. Vanaf de speelboom kun je zo met een glijbaan het ballenbad in glijden.

De grotere attracties

In Plopsa Indoor zijn er ook een aantal wat grotere attracties te vinden. Zo is er een grote glijbaan, een zweefmolen, een achtbaan en zijn er vliegende fietsen te vinden. Ook heb je de scheve schuit van Piet Piraat en een schommelschip.

Het theater

In Plopsa Indoor zijn er niet alleen maar speeltoestellen te vinden. Er is ook een Theater met elke dag leuke shows. Zo is er elke dag de Bumba Show, waar je Bumba kan ontmoeten. Ook zijn er nog andere shows, waarbij soms de echte personages van tv om de hoek komen kijken. Zeker iets om rekening mee te houden bij een bezoekje aan Plopsa Indoor.

Eten en drinken

Ook qua eten en drinken zijn er bij Plopsa Indoor genoeg mogelijkheden. Zo heb je Frieda Kroket, waar je terecht kunt voor een lekkere snack. Ook is er het Studio 100 café voor een lekkere maaltijd en een koffie. Daarnaast kun je ook terecht bij Mevrouw Praline, Panos, Heidihoek en het Plophuisje.

Het outdoor gebied van Plopsa Indoor

Plopsa Indoor heeft niet alleen een indoor gebied, maar ook een outdoor gebied met leuke attracties. Zo is er de k3 brandweermolen, waar je de stad kunt redden van brand. Ook is er de Klimberg waar je de hoogte in kunt gaan. Voor waterpret moet je zijn bij de waterspeeltuin van het park, die ook buiten te vinden is. En als je denkt dat kinderen niet auto kunnen rijden, dan heb je het mis. Op het verkeerspark kunnen kinderen op een leuke manier kennismaken met de verkeersregels.