Koop unieke vintage kleding in ASOS Marketplace

Ben je dol op kleding? Dan heb je misschien vast wel eens gehoord van de ASOS marketplace. Heb je nog nooit gehoord van de ASOS marketplace? Dan is dit artikel al helemaal interessant voor jou. In dit artikel ga ik je namelijk meer vertellen over de marketplace van ASOS. Wat je er kunt vinden, hoe het is ontstaan, en hoe je er zelf actief op kunt zijn. Dit artikel is niet bedoeld om bepaalde merken te promoten, het is puur informatief om jou wegwijs te maken binnen de marketplace van ASOS.

Wat is ASOS?

ASOS is een Britse modeketen die in het jaar 2000 werd opgericht in London. Ze verkopen kleding en cosmetica voor dames en heren, het bedrijf is vooral gericht op de jongere generatie. Momenteel verzenden ze hun producten naar 196 landen, en kun je kiezen uit ruim 850 merken. De afkorting ASOS staat voor AsSeenOnScreen, dit omdat ze in het begin vooral imitatie kleding verkochten, zo hebben ze ooit het rode jasje van Brit Pitt uit de film Fight Club nagemaakt, en aangeboden. Echter doen ze dat momenteel niet meer. Momenteel hebben ze dus al meer dan 20 jaar ervaring binnen de kledingindustrie.

Ontstaan en waarom de ASOS marketplace

In 2010 voegde het bedrijf de marketplace toe aan hun webshop, ze begonnen met 20 verkopers, inmiddels zijn dit er een stuk meer. Je kunt op de ASOS marketplace op dit moment ruim 800 boetieks vinden, deze boetieks komen vanuit alle hoeken van de wereld. Van Oostenrijk tot Australië. Met de marketplace wil het bedrijf onafhankelijke merken, kleine merken, en verkopers van vintage kleding een platform geven. Merkkleding uit de jaren 90, naast kleine en onafhankelijke merken die met vernieuwde kleding, en accessoires komen. Op die manier wil ASOS snel kunnen reageren op vernieuwde trends, en kunnen early adopters er snel bij zijn.

Voor wie is de ASOS marketplace

De marketplace van ASOS is voor iedereen die op zoek is naar hippe, vintage en vernieuwde kleding en accessoires. Je hebt een ruime keuze, en ik garandeer je dat je echt jouw geschikte product zal vinden. Ook is het geschikt voor de beginnende ondernemer die zijn merk en product onder de aandacht wil brengen.

Waarom verkopen via de marketplace van ASOS

Je bereikt een wereldwijd publiek, en krijgt hulp van een persoonlijke accountmanager. Ook kunnen jouw producten onder de aandacht gebracht worden op de social media kanalen van ASOS. Je krijgt de beschikking over een bewerkbare boetieketalage die je kunt aanpassen aan jouw merk. Als je kleding of accessoires wilt verkopen aan een jong publiek, kan ik je de ASOS marketplace zeker aanraden.

Waar moet je rekening mee houden als verkoper

Als verkoper moet je rekening houden met de volgende punten.

  • Bij een verkoop betaal je 20% commissie.
  • Productfoto's moeten aan de norm van ASOS voldoen.
  • Je mag alleen eigen ontwerpen en echte vintage kleding verkopen.
  • Je moet beschikken over een zakelijk PayPal account.
  • Minimaal 5 items kunnen aanbieden.
  • ASOS eist een hoog niveau klantenservice.

De strijd tegen namaak kleding

Het is verboden om namaak kleding aan te bieden op de marketplace van ASOS. Het bedrijf controleert er streng op, en vraagt ook aan kopers om melding te doen van verdachte producten. Ben je een bedrijf die namaak kleding verkoopt? Dan zal ASOS jouw boetiek van de marketplace verwijderen, en zullen jouw gegeven worden doorgegeven aan de autoriteiten. Je bent als verkoper nooit meer welkom op de marketplace van ASOS.

Alles voor het dierenwelzijn

ASOS is tegen dierenleed, en accepteren alleen bijproducten. Het bedrijf is tegen het slachten van dieren voor het maken van kleding. Producten die onderdelen bevatten van bedreigde diersoorten worden dan ook verwijderd. Echt bont, en huiden zoals Mongoolse lamsbont en Karakul lamsvel mogen niet worden verkocht op de marketplace. Via de website van ASOS kun je een heel overzicht bekijken van wat wel en niet geaccepteerd wordt. Ook wordt aangeboden make up niet getest op dieren.

Kortingen

Wil je kleding gaan kopen via ASOS? Dan zijn kortingen natuurlijk mooi meegenomen. Zo kun je voor een betaalbare prijs een mooi outfit samenstellen. Bekijk voor je gaat winkelen alle ASOS kortingscodes om zeker te zijn dat je jouw aankopen bij ASOS aan de beste prijs doet! Op die manier wordt online shoppen nog leuker en vooral nog voordeliger.