Het grootste aanbod van paardrijkleding vind je bij Divoza

Regelmatig paardrijden vereist het gebruik van een goede uitrusting. Doorgewinterde ruiters hebben een hele reeks verschillende accessoires op voorraad voor hun eigen veiligheid maar ook voor het welzijn van hun paard. Als je net begint met paardrijden, laat je dan niet misleiden door het aantal paardensportproducten op de markt. Je hebt eigenlijk heel weinig nodig voor de eerste lessen. Pas als je je enthousiasme voor de sport hebt bevestigd, kun je gaandeweg in meer geavanceerde paardrijuitrusting investeren.

Van kleding voor jezelf tot uitrusting voor je paard: hier is wat je nodig hebt om te beginnen, afhankelijk van je niveau

Je begint paardrijlessen te nemen: Als je je hebt aangemeld voor een cursus of twee en (nog) niet bent gebeten door het "paardenvirus", moet je terughoudend zijn in het kopen van speciale kleding voor paardrijden. En dat is volkomen begrijpelijk! Om te beginnen, kun je in je garderobe graven om deze essentiële dingen te vinden:
Een lange broek die niet wegglijdt en gesloten schoenen met hakken. Sommige beginners dragen een spijkerbroek en wandelschoenen voor hun eerste paar lessen, hoewel dit voor het comfort en de veiligheid op de lange termijn niet wordt aanbevolen is dit prima voor beginners.

Paardrijkleding en schoenen

Als je eenmaal officieel paardengek bent geworden en je klaar bent om je collectie rijkleding te beginnen aan te schaffen, zijn hier enkele kleding- en schoenenartikelen die je waarschijnlijk wilt kopen. Check Knack.be voor mooie kortingen. Rijbroek: dit zijn broeken die geen naden aan de binnenkant van het been hebben en zijn voorzien van gripzones op verschillende plekken. Over het algemeen zit er minstens één in de knie. De rijkleding is ook bekend onder andere namen zoals rijbroeken, jodhpur, paardrijtights, paardrijjeans ... Ongeacht de beoefende discipline, het dragen van de juiste rijbroek zorgt ervoor dat je comfortabel en veilig in je zadel zit. Er zijn veel soorten, van de eenvoudigste tot de meest uitgebreide. Het is aan jou om je keuze te maken!

Laarzen of leren laarzen

Bij het berijden van een paard worden laarzen met een goede zool en een hak van 3 cm aanbevolen. De hiel helpt voorkomen dat je voet wegglijdt in de stijgbeugel, waardoor je bij een onbalans of een val een rampscenario voorkomt.

Handschoenen

Het vasthouden van leren of rubberen teugels kan erg oncomfortabel zijn, vooral als ze nieuw zijn en nog geen tijd hebben gehad om zacht te worden. Bovendien kunnen je handen zweten, waardoor je vermogen om stevig vast te houden wordt aangetast. Rijhandschoenen lossen deze problemen op. Ze passen zich perfect aan je handen en vingers aan en hebben een gripgedeelte aan de handpalm om uitglijden te voorkomen.

Veiligheidsuitrusting ter bescherming van de berijder

Als je een beginner bent, zul je waarschijnlijk tijdens je eerste paar lessen op een super volgzaam paard rijden. Maar dat is geen reden om alle veiligheidsuitrusting te negeren, alleen omdat je niet naar rodeo gaat! Houd er altijd rekening mee dat het paard een groot dier is met een eigen mening. Je kunt niet voorspellen wat hij gaat doen, laat staan ​​garanderen dat je altijd de beste reflexen of de beste balans hebt om veilig te blijven. Een val kan in een oogwenk gebeuren en het is beter om veilig te zijn dan ongelukken te krijgen. Bescherm jezelf met geschikte uitrusting. Hersenschade moet niet lichtvaardig worden opgevat. Bescherm je hoofd met een helm die speciaal is ontworpen om paard te rijden. Een fietshelm beschermt je NIET tijdens een val van een paard. Als je lessen volgt, vraag dan je trainer of er een helm wordt verstrekt. Als dit niet het geval is, vraag hen dan om advies bij het kiezen van de meest geschikte rijhelm.

Om je outfit compleet te maken, kun je elk type t-shirt, shirt of jasje dragen. We raden je aan om te kiezen voor een kledingstuk dat is uitgerust met een ademende stof die je bewegingen niet belemmert. Vermijd overmatig losse kleding of sieraden, aangezien deze risicovolle situaties kunnen veroorzaken (vast komen te zitten in het zadel, geluid maken dat je paard beangstigt, enz.). Vraag altijd advies aan de verkoper, zij zijn specialisten en kunnen je alles over comfort en veiligheid vertellen. Veel rijplezier!