U vindt bij Leen Bakker wel 240 soorten gordijnen. Gordijnen gemaakt van gordijnstof Jules tot gordijnstof Ruby. Van Thomas tot Jeroen en Julian! Vrijwel alle gordijnstoffen die u zich maar kunt bedenken vindt u bij Leen Bakker. Zegt de stof u niet zoveel, maar juist de kleur? Lichtgroen, French velvet roze, ecru, donkergeel of multikleur, u kunt uw hart ophalen bij deze gigantische verscheidenheid aan gordijnkleuren! Bij elk interieur vindt u bij Leen Bakker een passend gordijn.

Gordijnen, zoals de Ruby French velvet Burgundy brengen romantiek in uw slaapkamer. Vitrages behouden contact vanuit de huiskamer met de buitenlucht en voorzien tegelijkertijd in privacy. Van binnen naar buiten willen kijken, maar niet van buiten naar binnen? Ook inbetweens dienen deze functie, maar verschaffen iets meer privacy dan vitrages. Last van vliegen in de zomer? Neem een kijkje bij de handige vliegengordijnen. Laten we een kijkje nemen in het brede gordijnen assortiment van Leen Bakker. Én we nemen een kijkje in de configurator van Leen Bakker, waarbij u zelf uw keuzes maakt en beslist hoe uw perfecte gordijn eruit moet zien.

French velvet

Neem bijvoorbeeld drie gordijnen in de kleurcategorie French velvet. De gordijn Ruby, roze, Burgundy en zwart. Allen zijn 250x140 cm en allen worden door 14 klanten met 4,5 ster beoordeelt. Allen worden binnen 1-3 werkdagen thuis geleverd en allen zijn gemaakt van polyester, hebben 40 mm gordijnringen en passen in elk interieur. De Ruby French velvet Burgundy heeft een prachtige bordeaux rode kleur en geeft een romantisch tintje aan ieder slaapkamer. De Ruby French velvet zwart past bij een modern klassiek interieur, maar kan wellicht kleine slaapkamers ietwat (te) klein maken. De Ruby French velvet Roze heeft dit effect minder en brengt een vrolijke toon in elke kamer. Deze gordijnen kosten 40 euro per stuk en worden binnen 1-5 werkdagen met 3.90 euro bezorgkosten bij u thuis geleverd. Kijk op https://kortingscodes.knack.be/shop/leenbakker/ welke gordijnen onderdeel uitmaken van de kortingsactie.

Bruno, Aiden en Thomas

Het gordijn Bruno Off-white past bij een groene of witte muur. Dit gordijn is crème-kleurig en heeft groene botanische bladeren als inprent. Het gordijn is ietwat doorzichtig wanneer de zon erop staat en biedt daarmee niet gehele privacy. Daarvoor heb je een gordijn nodig met dikkere stof. De afmetingen zijn 250x140 en het gordijn is gemaakt van polyester met een hoog krimppercentage (2.0). Wassen kan dus als het écht moet op lage temperatuur en niet vaak.

Een wat dikkere stof helpt vaak bij het buitenhouden van zonlicht. De gordijnstof Aiden die komt in de kleuren blauw, rood en groen, gemaakt van polyester, verduisteren dan ook uitstekend en bieden daarmee een goede nachtrust in iedere slaapkamer. Aiden is gemaakt van dim-out gordijnstof en verduistert tot 95%. De extra zwarte tussenlaag die wordt geweven in dit gordijn is speciaal gemaakt voor extra verduistering. Niet alle gordijnen, bijvoorbeeld de Bruno Off-white, hebben dan ook deze extra tussenlaag. Alle daglicht wordt hiermee buiten gehouden, maar niet elk zonlicht wordt tegengehouden. Verreweg het meeste zonlicht wel. De breedte is 150 centimeter en de lengte kan door uzelf bepaalt worden. Dit gordijn krimpt vrijwel niet en kan in tegenstelling tot de Bruno gemakkelijk gewassen worden. De Aiden is moeilijk te kreuken, vanwege het veerkrachtige polyester. Wanneer er echter een kreuk zit is die moeilijk te verwijderen. Wees dus extra voorzichtig! Voor 10.40 is de Aiden verkrijgbaar op www.leenbakker.nl.

Botanische imprint

Wanneer u liever een gordijn heeft met een print erop, is de gordijnstof Mike in het okergeel wellicht wat voor u. Dit gordijn met botanische imprint geeft extra klasse en past bij een botanisch behang of een geel of witte muur. Gemaakt van linnen en katoen. Katoen maakt dat dit gordijn geschikter is voor de noordkant, waar de zon minder schijnt en waar dit gordijn dus niet verkleurt.

De gordijnstof Thomas heeft ook een paar kenmerkende eigenschappen: krimpvrij, plooihoudend en isolerend. Thomas komt in verschillende kleuren, waarvan de donkergeel en petrol het meest uitgesproken zijn. Ze kunnen het interieur in elke kamer de finishing touch geven en bovendien de akoestiek van de ruimte verbeteren. De Thomas is lichtdoorlatend en kan op maat gemaakt worden. Bovendien kunt u verschillende soorten plooien uitkiezen. Kiest u voor een rimpelband, enkele plooi of een dubbele plooi? Dit brengt ons bij de configurator. De configurator brengt u de keuzes die u maakt om bij het perfecte gordijn te komen.

Configurator

Bij verschillende gordijnen vindt u de optie "Maak op Maat", de zogenoemde configurator. Hier beslist u zelf over het type gordijn: gordijn of vouwgordijn, over de stof en kleur, de ophanging, afmetingen en specificaties. Het ontwerpen van je eigen gordijn is een nieuwe dienst en maakt gordijnen kopen een creatief en leuk proces!