Zo kan je het drukke gezinsleven makkelijk vereenvoudigen

Zo kan je het drukke gezinsleven makkelijk vereenvoudigen

Zo kan je het drukke gezinsleven makkelijk vereenvoudigen

Met een gezinsleven wordt het leven een stuk drukker vergeleken het leven dat je alleen of met een partner doorbracht. Je werkt parttime of fulltime, samen of alleen en daarnaast houdt jij je bezig met het opvoeden van jouw kind/eren. Wat kun je nu doen om het leven wat eenvoudiger te maken zonder alle ballen hoog te houden en jezelf voorbij te gaan?

Huishouden

Je kunt diverse handelingen verrichten om jouw huishouden ordelijk en zonder al te veel chaos laten verlopen, waarbij je ook nog tijd voor jezelf in kan plannen. Het begint al met het ordenen van jouw huishouden. Hoe minder voorwerpen op kastjes en op de grond ligt, hoe overzichtelijker het in jouw omgeving wordt en hoe sneller kun jij bijvoorbeeld schoonmaken. Ook helpt het mentaal om alles in huis geordend te hebben. Hoe minder chaos in de omgeving, hoe beter jij je gaat voelen. Ook kun je klusjes over de dag verdelen in plaats van grotere projecten aan te pakken. Elke dag een gedeelte doen en je houdt jouw huis schoon en netjes.

Hulp

Het runnen van het gezinsleven hoef je niet alleen te doen. Samen met jouw partner en kinderen kun je diverse klusjes aanpakken en het is nog gezellig ook! Vooral kinderen vinden het geweldig om mee te mogen helpen en kunnen ze zich op deze manier lekker uitleven. Daarnaast vinden ze het al heel wat om te gaan stofzuigen en met zo’n groot hulpmiddel in de weer te zijn. Ondertussen kan jij weer iets anders aanpakken. Daarnaast is het zeker geen schande om af en toe hulp in te schakelen van ouders of bekenden. Vooral als je net een baby hebt gekregen, heb je de handen vol aan het voeden, verschonen en aandacht geven, dat je jezelf voorbij gaat.

Lijstjes

Het is handig lijstjes te maken van de dingen die gedaan moeten worden. Je houdt het overzicht van wat gedaan moet worden en zorgt ervoor dat je minder nadenkt en ruimte krijgt om weer over andere dingen te denken. Het is van belang tevreden te zijn als je iets klaar hebt en je, naast het drukke gezinsleven, ook tijd voor jezelf vrijmaakt. Ook het maken van routines kan handig zijn om wat tijd te besparen. Zo kosten de bezigheden die je wilt doen eigenlijk geen tijd.

Voeding

Niets is zo belangrijker dan het nuttigen van gezonde voeding. Vaak kost het boodschappen doen veel tijd en zijn vaak ook niet erg leuk om te doen. Zeker als je de kinderen meeneemt kan dit een hele onderneming zijn! Vaak is het tegen etenstijd erg druk. Aandacht voor de kinderen, aandacht voor het eten koken en dat allemaal binnen een bepaald tijdsbestek. Laat staan het bedenken wat je gaat eten kost de nodige energie. Gelukkig bestaan tegenwoordig genoeg mogelijkheden om het ook op dit front makkelijker te maken zonder dat dit ten koste gaat van het bereiden van een gezonde en lekkere maaltijd. Zo heb je diverse maaltijdboxen die je kunt bestellen. Deze maaltijdboxen kun je zelf op internet samenstellen. Denk hierbij eens aan HelloFresh of Marley Spoon. Deze leveranciers zorgen voor gezonde verse maaltijden en leveren recepten aan, zodat je weet hoe je het eten moet bereiden. Foodbag is de Belgische variant van de zo bekende maaltijdboxen bij ons en kan aangeschaft worden door Belgische inwoners.

Wil je geen samengestelde maaltijdbox bestellen maar zelf je eigen ingrediënten kiezen? Dan kun je ook denken aan online boodschappen doen. Bij Collect & Go kun je producten bestellen en afhalen bij een afhaalpunt bij jou in de buurt wanneer het je uitkomt. Ideaal dus!

Overige te bestellen producten

Mealhero is ook een maaltijdservice die steeds bekender wordt. Je kunt hierbij kiezen uit 40 gezonde gerechten, waarbij voldoende wordt gevarieerd qua ingrediënten. Alles wordt van tevoren gemaakt, zodat je niet meer hoeft te snijden en te kruiden. De producten worden maandelijks vers vanuit de vriezer bij jou bezorgd, zodat alle voedingsstoffen goed behouden blijven. Door de aanschaf van de slimme stomer, kun je hier jouw maaltijden in bereiden. Door het scannen van de aanwezige ingrediënten kun je een maaltijd koken op basis van de kok zijn recept.

Wil je zelf aan de slag in de keuken, dan kun je uiteraard jouw eigen structuur creëren. Zo is het raadzaam om een avond van tevoren al de lunch voor de volgende dag klaar te maken. Dus boterhammen smeren en beleggen, zodat je de volgende dag de lunch mee kan geven aan een ieder die het betreft. Dit scheelt weer wat in tijd en dat kan gunstig zijn in de vaak toch al hectische ochtenden. Het kan ook helpen om voor meerdere dagen te koken en/of producten in te vriezen om ze later op te warmen.

Als laatst te benoemen is het handig om kant en klare zakjes te kopen als je geen zin hebt om boontjes te doppen of bloemkool te snijden. De versheid blijft gegarandeerd met de kant en klare zakjes, ze zijn alleen wat duurder in de aankoop. Diepvriesgroenten kan hierbij ook een goed alternatief zijn. Een snelkookpan vermindert de kooktijd en is ook zeker de moeite waard om je even in te verdiepen wil je wat minder tijd kwijt zijn aan het koken.

Kortom, veel mogelijkheden om het gezinsleven te vereenvoudigen en het jezelf makkelijk te maken in een toch al vaak hectische tijd.