Bespaartip: zo vergelijk je online prijzen van treinbiljetten

Bespaartip: zo vergelijk je online prijzen van treinbiljetten

Bespaartip: zo vergelijk je online prijzen van treinbiljetten

Reizen met de trein is natuurlijk fantastisch te noemen. Het brengt veel prachtige voordelen met zich mee en volgens velen is het de leukste manier om te reizen. Maar wat maakt reizen met de trein dan zo leuk? Enerzijds zorgt reizen met de trein ervoor dat je optimaal kunt genieten van comfort. Als je bijvoorbeeld met een bus gaat reizen, dan sta je steeds stil. Er zijn bepaalde hobbels op de weg en het is al met al niet heel aangenaam om zo te reizen. Met een trein geniet je dus van comfort en bovendien van het schitterende landschap. Iets wat je bijvoorbeeld bij het reizen met een vliegtuig niet hebt. Er zijn ook zeer veel verschillende treinen. Zo heb je bijvoorbeeld de de hogesnelheidstrein van Thalys, de lowbudget variant van izy en nog veel meer. Bij de online webshop oui.sncf kun je treinbiljetten aankopen. Maar hoe vind jij goedkope treinbiljetten? In dit artikel gaan wij daar wat dieper op in.

Gemakkelijk vergelijken om te besparen

Er zijn natuurlijk veel verschillende aanbieders van treinkaartjes. Uiteraard wil jij de treinkaarten tegen een scherpe prijs kunnen aankopen. Het punt is namelijk dat reizen met de trein tegenwoordig nog relatief duur is. Zeker in vergelijking met het vliegtuig, wat toch een absurd verschijnsel is als je nagaat wat de de kosten van vliegen zijn. Met de trein reizen is veel beter voor het milieu en omwille van die reden strijden er ook veel politieke partijen voor om reizen met de trein goedkoper te maken. Zodat het, zeker bij korte afstanden, een zeer handig alternatief is voor het vliegtuig.

Maar hoe kun jij nu de prijzen van treinkaartjes vergelijken? Welnu, we leven gelukkig niet meer in de jaren 90. Bovendien hoef je niet meer verschillende websites af te struinen om zo na te gaan waar jij de treinkaartjes het goedkoopst kunt aankopen. Je kunt er namelijk voor kiezen om naar een vergelijkingswebsite te gaan. Daar kun je namelijk verschillende treinkaarten gemakkelijk met elkaar vergelijken. Er zijn echter veel vergelijkingswebsite op de markt, maar hoe vind jij nu de goede? In de rest van dit artikel geven wij tips, zodat je zeker weet dat je de treinkaarten goed met elkaar kunt vergelijken.

Vergelijken = goedkoper reizen

Er zijn veel vergelijkingswebsites actief, maar voor jou is het belangrijk om na te gaan of je wel met een objectieve site te maken hebt. Het punt is namelijk dat er veel geld mee gemoeid gaat en dat er ook vergelijkingswebsites met dubbele belangen actief zijn. Deze websites krijgen bijvoorbeeld commissie van bepaalde organisaties, zodat bepaalde kaartjes prominenter naar voren komen. Het is dus aan te raden om te kijken of je met een objectieve prijsvergelijker van doen hebt. Dit kun je bijvoorbeeld controleren door recensies over een bepaalde website te lezen. Zijn er ooit klachten gemeld? Even onderzoek op internet doen brengt je vaak al verder.

Je kunt ook omgekeerd op onderzoek gaan. Dat je juist actief op zoek gaat naar betrouwbare websites. Vaak heb je enkele prestigieuze websites die alom gebruikt worden en bekend staan om hun betrouwbaarheid.

Voordelige opties

Uiteraard is het ook belangrijk om de treinkaartjes op verschillende aspecten met elkaar te vergelijken. Er zijn namelijk veel abonnementen waar je tegenwoordig gebruik van kan maken. Het kan bijvoorbeeld zijn dat je bent voorzien van een dalvoordeel abonnement. Dan kun je met korting reizen in de daluren. Dit zijn alle tijden buiten de spitsuren en je kunt dan in de regel profiteren van 40% korting.

Daarnaast heb je ook nog een altijdvoordeel abonnement. Zoals de naam al doet vermoeden, krijg je dan altijdvoordeel op je reis. Dus je kunt dan ook in de spitsuren met korting reizen. Dit zijn de belangrijkste abonnementen, maar er zijn ongetwijfeld nog meer varianten. Er zijn vergelijkingswebsites alwaar je kunt specifiëren op bepaalde abonnementen, zodat je precies weet waar jij de goedkoopste treinkaartjes voor jouw specifieke abonnement kunt vinden. Vaak is er ook een kortingscode beschikbaar waarmee je jouw treintickets nog goedkoper kan boeken.

Goedkoop reizen met dagkaarten

Naast het vergelijken van reguliere treintickets, is het in de regel ook mogelijk om goedkoop te reizen met zogenaamde dagkaarten. Er worden soms leuke acties aangeboden. Daarbij kun je denken aan een gratis treinreis + een bezoek aan een museum voor een aantrekkelijke prijs. Ook zijn er bijvoorbeeld dagkaarten waarmee je in 1 dag gratis door heel Nederland kunt reizen. In veel gevallen zijn deze dagkaarten goedkoper dan reguliere tickets. Het punt is dat ze niet altijd geldig zijn en je goed moet nagaan wanneer je kunt profiteren van een bepaalde actie. Op de gemiddelde vergelijkingswebsite is het gelukkig mogelijk om deze acties te bekijken.

Bij sommige sites kun je zelfs up to date blijven, zodat je altijd op de hoogte bent van de laatste aanbiedingen. Deze ontvang je dan bijvoorbeeld via de mail, zodat je niet constant je account hoeft te monitoren. Een zeer fijn gegeven te noemen uiteraard.

Conclusie

Al met al kan het dus een echte aanrader zijn om met de trein te reizen. Treinkaartjes worden ook steeds goedkoper. Dankzij vergelijkingswebsites kun je voor een nog scherper tarief met de trein. Zo houd jij meer geld over om bijvoorbeeld leuke dingen op vakantie te doen.